Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra kornmark til erhvervseventyr: Stort projekt på vej ved det nye Supersygehus

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie, og det skal efter planen stå færdigt i starten af 2021.

Tæt på det nye Supersygehus arbejder kommunen på at etablere et helt nyt erhvervsområde, hvor virksomhederne skal drage nytte af den tætte placering på det 172.000 kvadratmeter store hospital. Det skriver Nordjyske i dag.

Fremover skal kornmarken, der afgrænses af Selma Lagerløfs Vej, Bertil Ohlins Vej, Brantingstien og Søderblomststien nemlig gøre plads til et nyt erhvervsbyggeri.

Fra kornmark til erhvervseventyr: Stort projekt på vej ved det nye Supersygehus
Det er på marken vest for Selma Lagerløfs Vej, at det nye erhvervsområde skal placeres.
(Screenshot fra Google Maps)

Man er kun i den spæde fase af planlægningen, og det er foreløbig kun en startredegørelse, som by- og landskabsudvalget har set på.

“Det er tanken, at det er til virksomheder, der vil lægge sig i slipstrømmen af et stort regionssygehus, hvor der også vil være noget forskning omkring nogle ting, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) til Nordjyske.

Åbningen af Supersygehus er udskudt et halvt år

Det nye Supersygehus skulle oprindeligt stå klar i år, men i 2019 ramte man ind i en stor krise, da totalleverandøren ikke havde leveret det fornødne el-projekt.
Derfor har man indtil videre udskudt åbningen et halvt år yderligere, så projektet først står klar i 2021.

Byggeriet af det nye universitetshospital gør det muligt at samle de fleste af de funktioner, som i dag er på Aalborg Universitetshospital.

De nyeste bygninger på Aalborg Universitetshospital, Syd skal dog fortsat bruges en årrække, idet der blandt andet skal være ambulante funktioner i Medicinerhuset og Onkologibygningen.

Del artikel

Andre læser også