Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra fotosafari til nat-tur i Rold Skov: RebildPorten inviterer til stor weekend

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: RebildPorten
Foto: RebildPorten

Det helt fantastiske ved Aalborg er, at vi både kan nyde den hyggelige storbystemning og den storslåede natur inden for kort afstand.

Et af de mest populære udflugtsmål er området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, som byder på Danmarks største sammenhængende skov på hele 80 kvadratkilometer.

I den kommende weekend, fra 2.-3. november, inviterer RebildPorten til en særlig Vandringsweekend med et sammensat program af hele 15 forskellige guidede ture.

“Vi har taget initiativ til vandringsweekenden fordi vi oplever en støt stigende interesse for vandring i den smukke natur i og omkring Rebild.

Med vandringsweekenden vil vi rigtig gerne vise Rebilds mangfoldige natur og de mange muligheder for forskellige vandreture; vi har nogle meget engagerede guider, der er gode til at finde nye ruter og gode til at sammensætte ture for enhver smag,” fortæller Mona Møller Carlsen, destinationsudvikler ved RebildPorten.

De fleste af turene starter ved RebildPorten i Rebild, og hvis du ikke selv har bil, kan du meget nemt tage toget til Skørping direkte fra Aalborg.

“Det er helt gratis at have sin cykel med i Nordjyske Jernbaners tog, og så tager det kun 10 minutter at cykle til Rebild,” siger Mona.

Foto: RebildPorten

15 guidede ture med vidt forskelligt fokus

Vandreweekenden byder på meget forskellige ture.

Den længste tur er omkring 10 km og den korteste er på bare to km.

Lørdag byder blandt andet på en guidet tur for børn, en vandretur i Rebild Bakker, og en nat-tur i den mørke Rold Skov – for de modige.

Søndag byder også på noget for enhver vandrer.

Du kan blandt andet komme på Hundegåtur i Skindbjerglund, eller på en mere historisk vandring med fortællinger om bl.a. billedhuggeren Anders Bundgaard og en anden om besættelsestiden.

Søndag har du også mulighed for at tage dit kamera med og komme på en fotosafari rundt i Rebild Bakker, hvor der er fokus på smukke motiver af det naturskønne område.

“Det bliver en festlig weekend, der sættes i gang med et brag på lørdag den 2. november.

Fem af lørdagens ture starter ved RebildPorten kl. 10, og vi opfordrer folk til at komme i god tid og bl.a. få gode råd til vandrestøvler fra Friliv samt smage på lækre nødder fra Kimber Foods.

Derudover spiller de lokale Rebild spillemænd op til opvarmning, der ledes af fysioterapeut Henrik Poulsen fra Akupunkturklinikken i Skørping, inden borgmester Leon Sebbelin sender alle vandrere afsted,” siger Mona.

Enkelte af de guidede ture har allerede tilmeldingsfrist torsdag den 31/10.  Du finder info om tilmelding her.

Hvad: Vandringsweekend
Hvor: RebildPorten. Rebildvej 25A, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 2. november og søndag d. 3. november

Du kan finde meget mere info om Vandringsweekend her.