Fra fotosafari til nat-tur i Rold Skov: RebildPorten inviterer til stor weekend

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: RebildPorten
Foto: RebildPorten

Det helt fantastiske ved Aalborg er, at vi både kan nyde den hyggelige storbystemning og den storslåede natur inden for kort afstand.

Et af de mest populære udflugtsmål er området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, som byder på Danmarks største sammenhængende skov på hele 80 kvadratkilometer.

I den kommende weekend, fra 2.-3. november, inviterer RebildPorten til en særlig Vandringsweekend med et sammensat program af hele 15 forskellige guidede ture.

“Vi har taget initiativ til vandringsweekenden fordi vi oplever en støt stigende interesse for vandring i den smukke natur i og omkring Rebild.

Med vandringsweekenden vil vi rigtig gerne vise Rebilds mangfoldige natur og de mange muligheder for forskellige vandreture; vi har nogle meget engagerede guider, der er gode til at finde nye ruter og gode til at sammensætte ture for enhver smag,” fortæller Mona Møller Carlsen, destinationsudvikler ved RebildPorten.

De fleste af turene starter ved RebildPorten i Rebild, og hvis du ikke selv har bil, kan du meget nemt tage toget til Skørping direkte fra Aalborg.

“Det er helt gratis at have sin cykel med i Nordjyske Jernbaners tog, og så tager det kun 10 minutter at cykle til Rebild,” siger Mona.

Foto: RebildPorten

15 guidede ture med vidt forskelligt fokus

Vandreweekenden byder på meget forskellige ture.

Den længste tur er omkring 10 km og den korteste er på bare to km.

Lørdag byder blandt andet på en guidet tur for børn, en vandretur i Rebild Bakker, og en nat-tur i den mørke Rold Skov – for de modige.

Søndag byder også på noget for enhver vandrer.

Du kan blandt andet komme på Hundegåtur i Skindbjerglund, eller på en mere historisk vandring med fortællinger om bl.a. billedhuggeren Anders Bundgaard og en anden om besættelsestiden.

Søndag har du også mulighed for at tage dit kamera med og komme på en fotosafari rundt i Rebild Bakker, hvor der er fokus på smukke motiver af det naturskønne område.

“Det bliver en festlig weekend, der sættes i gang med et brag på lørdag den 2. november.

Fem af lørdagens ture starter ved RebildPorten kl. 10, og vi opfordrer folk til at komme i god tid og bl.a. få gode råd til vandrestøvler fra Friliv samt smage på lækre nødder fra Kimber Foods.

Derudover spiller de lokale Rebild spillemænd op til opvarmning, der ledes af fysioterapeut Henrik Poulsen fra Akupunkturklinikken i Skørping, inden borgmester Leon Sebbelin sender alle vandrere afsted,” siger Mona.

Enkelte af de guidede ture har allerede tilmeldingsfrist torsdag den 31/10.  Du finder info om tilmelding her.

Hvad: Vandringsweekend
Hvor: RebildPorten. Rebildvej 25A, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 2. november og søndag d. 3. november

Du kan finde meget mere info om Vandringsweekend her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her