Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra slagter til social- og sundhedshjælper: Helle har fundet sit drømmejob

Af Annoncør
Foto: Okan Gültekin
Foto: Okan Gültekin

41-årige Helle Ravn Mortensen elsker at møde mennesker og skabe gode relationer i sit arbejde, og derfor nød hun i mange år sit arbejde som butiksslagter – indtil butikken gik konkurs. I dag er Helle social- og sundhedshjælper og hun elsker sit nye arbejde, hvor der i den grad stadig er fokus på gode relationer og hvor hun hjælper borgere til en bedre hverdag.

Da Helles slagterbutikken, der var Helles tidligere arbejdsplads, gik konkurs stod Helle overfor en skillevej i sit liv – skulle hun søge nyt arbejde inden for sin branche eller skulle hun noget helt andet. I stedet for at lade sig slå ud af at have mistet sit job, valgte Helle at se skillevejen som en mulighed for at prøve noget helt nyt. Hun startede på uddannelsen til social- og sundhedshjælper på SOSU Nord, som hun netop har afsluttet, og hun har nu fået en fast stilling i Hjemmeplejen Brovst.

”Jeg havde egentlig troet, at jeg altid skulle arbejde som butiksslagter. Jeg havde et rigtig godt job i mange år, som jeg var super glad for. Men da jeg så pludselig skulle finde et nyt job, så jeg det som en oplagt mulighed for at prøve noget helt nyt. Og ja, så valgte jeg social- og sundhedshjælperuddannelsen, for jeg kunne bare mærke det var en uddannelse, der tiltalte mig rigtig meget”, fortæller Helle.

Fra slagter til social- og sundhedshjælper: Helle har fundet sit drømmejob
Helle Ravn Mortensen

Studie- og familieliv

Inden Helle startede på uddannelsen, havde hun sine bekymringer i forhold til om livet som studerende kunne forenes med familielivet. For med tre børn på henholdsvis 3, 10 og 12 år er der ingen tvivl om, at Helle havde rigeligt at se til på hjemmefronten:

”Selvfølgelig skal der en del planlægning til og hele min familie har også bakket mig rigtig meget op, så det kunne sagtens lade sig gøre – og i dag har jeg mit drømmejob!”

Der var også mange tanker om, hvordan det mon ville være at sidde på skolebænken igen og især om hvordan hun ville klare sig rent fagligt:

”I min skoletid var jeg bestemt ikke en, der fik topkarakterer. Inden jeg begyndte på social- og sundhedshjælperuddannelsen, var jeg lidt nervøs for, om jeg overhovedet kunne finde ud af at gå på en uddannelse igen. Det havde jeg slet ikke behøvet at bekymre mig om, for undervisningen var simpelthen så spændende og arbejdet føles så naturligt for mig.”

Og det viste sig da også, at bekymringen var fuldstændig unødvendig, for Helle fik et flot 12-tal i sin afsluttende prøve – og hun blev tilbudt fast job ved et af de steder, hun havde været i praktik i løbet af sin uddannelse.

Det handler om tillid

At arbejde som social- og sundhedshjælper kræver, at man giver rigtig meget af sig selv. Man spiller en stor rolle i mange menneskers liv og er med til at sikre, at plejen og omsorgen bliver god og tryg for den enkelte borger.

”I løbet af uddannelsen har vi arbejdet rigtig meget med kommunikation og relationsdannelse og det er noget, jeg bruger hver dag i mit arbejde. Det er så vigtigt at få skabt en god personlig relation, så jeg både kan se, høre og mærke hvordan borgerne har det, og så de ved, at de kan stole på, at jeg hjælper dem.”

For nogle ældre er Helle den primære kontakt i hverdagen, og her bliver den personlige relation måske endnu vigtigere i pleje- og omsorgsarbejdet.

”Som social- og sundhedshjælper skal jeg være god til at læse de mennesker, jeg arbejder med. Nogle af dem ser kun mig i løbet af en dag. Hvis de bliver syge, er kede af det eller ikke trives, er det min opgave at se det og at finde frem til årsagen. Det er ikke altid lige nemt, men det er spændende og givende at hjælpe med at øge en borgers livskvalitet.”

Fakta

Personer der har været væk fra folkeskolen i mere end 2 år, starter deres SOSU-uddannelse med grundforløb 2.

SOSU Nord har lige åbent for ansøgninger til grundforløb 2 til uddannelser til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent og forløbet kan tages på SOSU Nord i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Aars, Hobro og i Jammerbugt Kommune.