Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra Blizzard til Admin By Request: Sverre har haft en vild karriere

Af Nathalia Hentze Nielsen

Sverre Rasmussen sidder i Tampa Bay i Florida og nyder blændende solskin i 30 graders varme.

Fra hans kontor hos Admin by Request har han udsigt til palmer og vand, og når arbejdsdagen er forbi, kan han træde ud i byen og nyde det energiske amerikanske byliv.

Som navnet jo antyder er Sverre dansker, faktisk jyde hvis vi skal været helt præcise, og Admin by Request er en aalborgensisk virksomhed. Så hvordan hænger det sammen med USA?

Admin By Request har på få år vækstet med eksplosiv fart og har løbende tilføjet kontorer i Danmark, Sverige, Tyskland, England, Thailand, New Zealand og USA.

Nu er turen kommet til Florida, og på trods af at Sverre kun har været ansat hos IT-virksomheden i fem måneder, har han fået ansvaret for at opsætte deres nyeste kontor.

Kaster du et blik på hans CV, er du slet ikke i tvivl hvorfor.

En drømmekarriere for en gamer

Selvom MigogAalborgs interview med Sverre foregår over en lidt ustabil forbindelse på Teams, brænder han tydeligt igennem.

Sverre taler om sit arbejde med en enorm passion og kalder gerne sig selv nørd med et stort N.

Nørderiet har ledt ham på en vild karriererejse, der er startet i Paris, har bragt ham til Dublin, senere Orange County og nu tilbage til Danmark.

Eller det vil sige: Han bor i Nordjylland det meste af året, men de resterende tre-fire måneder rejser han til Florida for at lede Admin By Requests seneste USA-kontor.

“Jeg blev uddannet IT-supporter på EUC Syd for maaange år siden,” svarer Sverre, da vi spørger ind til hans baggrund, og tilføjer at dengang var folk med den type uddannelse ikke i så høj kurs.

“Efter studiet fik jeg et job hos TDC, og samtidig begyndte jeg at spille en masse World of Warcraft. Jeg elskede spillet så meget, at jeg faktisk skrev til Blizzard og spurgte om ikke, de havde brug for en supporter til spillet,” mindes Sverre.

Den henvendelse udmøntede sig i, hvad der endte med at blive noget af en drømmekarriere for en gamer.

Sverre fik jobbet, og den store kærlighed til spillet og evnerne inden for IT generelt, gjorde at han meget hurtigt steg i graderne i det amerikanske firma.

Fra at være IT-supporter i Paris-kontoret, blev han team manager i Dublin og senere Cork, og da han trængte til nye udfordringer, forfremmede Blizzard ham til Test Lead i Californien.

“Jeg arbejdede med processer på World of Warcraft og var med til at guide softwarens udvikling, hvilket også er noget af det, jeg gør hos Admin By Request nu.

Det var virkelig en fed arbejdsplads. Mine kollegaer var også kæmpe nørder, der var en god atmosfære og en flad struktur. Vores CEO, Mike, havde altid en åben dør, og uanset hvilken rolle man havde i virksomheden, kunne man gå hen og tale med ham,” fortæller Sverre.

Den flade struktur, gode tone og tilliden til medarbejderne er værdier, som Sverre resonerede meget med dengang, og skruer vi tiden cirka 8 år frem til 2024, er det stadig altafgørende for ham på en arbejdsplads.

“Lars (red. stifteren af Admin By Request) går ind for frihed under ansvar, og han stoler på sine medarbejdere. Jeg kan godt lide hans filosofi. Det minder mig om Blizzard i gamle dage,” siger Sverre om sin nuværende arbejdsgiver.

Bringer dansk kultur til USA

Sverre stoppede ved Blizzard i 2016 og startede ved Admin By Request i 2024, og hans karriere er bestemt ikke stået stille i mellemtiden.

Efter USA rejste han tilbage til Danmark, hvor han har arbejdet ved Kiloo i Aarhus som backend manager. Kender du ikke Kiloo, er det spilfirmaet, der står bag verdens mest downloadede mobilspil, Subway Surfers.

Herefter har han været ved Grundfos som test manager og Capgemini som Senior Test Manager, før han besluttede sig for at tage et halvt år fri for at få en puster.

“Jeg havde lige brug for en pause og finde ud af, hvad jeg ville,” forklarer Sverre og smiler godmodigt.

En forståelig nok beslutning ovenpå en karriere, der ofte har budt på amerikanske forhold med arbejdsuger på over 50 timer.

Som skæbnen ville have det, sendte hans søster ham et interview med Mikkel Vardinghus, der er teknisk supporter ved Admin By Request, og der gik ikke længe før, han havde sendt sit CV til netop COO Jacob Buus og CEO Lars Sneftrup Pedersen.

“Jeg talte med dem i to en halv time og blev tilbudt jobbet nærmest med det samme. De spurgte om, jeg var klar på at starte kontoret op i Florida, og det var jeg.

Nu har jeg været i Tampa Bay et stykke tid og har hyret tre personer. De er virkelig dygtige, men de skal godt nok vænne sig til de danske tilstande,” fortæller Sverre grinende og tilføjer:

“Jeg måtte tvinge dem til at holde fri i starten.”

Modsat andre virksomheder insisterer Admin By Request på at bringe dansk kultur til deres udenlandske kontorer, og det betyder god løn, en 37 timers arbejdsuge og masser af tillid.

“Hos Admin By Request er der virkelig tillid til, at folk finder ud af opgaverne, og at det er okay at lave fejl. Der er meget rum til at blive bedre og udfordre sig selv,” slår han fast.

Bliv Sverres kollega

Selvom det er lige så fedt at arbejde i Florida, som det lyder for os solhungrende nordjyder, glæder Sverre sig stadig til at vende retur til hovedkontoret i Aalborg.

Kollegaerne på kontoret beskriver han som “superhyggelige”, og efter at have været udlandsdansker i hvad der føles som en livstid, føler han sig hjemme ved virksomheden i det nordjyske.

Nu mangler han bare boligen, så han ikke behøver pendle frem og tilbage mellem Aarhus og Aalborg.

“Jeg glæder mig til at komme tilbage og kigge på en masse udviklingsprocesser og værktøjer sammen med Jacob og Lars,” siger han mod slutningen af interviewet.

Det er allerede en imponerende karriere Sverre har opbygget sig, og går du selv med drømme om både udlandsophold, varierede arbejdsopgaver og fede arbejdsforhold søger Admin By Request faktisk nye medarbejdere til deres support team.

Du skal have læst IT for at søge stillingerne, men akkurat som deres filosofi understreger, hyrer de meget gerne nyuddannede.

I rollen vil du få kendskab til en bred vifte af teknologier og få brugt al den teoretiske viden, du sidder med.

Du kan læse mere om jobbet som teknisk supporter her.

Del artikel

Andre læser også