Fra Aalborg til paradis: Nordea-fonden hjælper med studieophold

Skrevet af: Pernille Kjeldgaard Kristensen
Vietnam er et smukt land, hvor Anne fra Aalborg er på studieophold
Vietnam er et smukt land, hvor Anne fra Aalborg er på studieophold

I december pakkede Anne Søby Vinter Poulsen studiebøger og rejseguide i bagagen og drog mod Vietnam.

”Hele mit formål med at tage praktikken i udlandet var at få nogle udfordringer, som jeg ikke møder i det daglige derhjemme. Jeg ville ud af min faste trygge base hjemme i Danmark.

Jeg havde kun hørt positivt om landet, men jeg regnede stadig med, at jeg ville længes efter at komme hjem. Der kan jeg så afsløre, at jeg tog fejl.”

Sådan fortæller 24-årige pædagogstuderende på University College Nordjylland til MigogAalborg.

Anne Søby Vinter Poulsen fik et legat fra Nordea-fonden med til Vietnam

Fik legat på 5.000 kr. fra Nordea-fonden

I tasken havde hun også et legat med fra Nordea-fonden på 5.000 kr., der skal lette studielivet i et nyt land.

”Nogle af pengene fra legatet er gået til depositum. Derudover har jeg en drøm om at køre fra Hanoi til Ho Chi Minh på motorcykel i april måned, hvilket de resterende penge kommer til at gå til”, fortæller Anne Søby Vinter Poulsen.

Selv om hun nyder studielivet i Vietnam, så er der heldigvis også steder i Aalborg, som Anne Søby Vinter Poulsen glæder sig til at besøge, når hun vender retur.

“Jeg savner mine gåture rundt i Aalborg og havnefronten rigtig meget. Der kan Ho Chi Minh på ingen måde måle sig. Jeg kan slet ikke vente til at sætte mig ned til mit spot ved havnen, når jeg kommer hjem sidst i maj” fortæller Anne Søby Vinter Poulsen.

Flere end 14.000 studerende kommer afsted hvert år

Mere end 14.000 danske studerende gør hvert år ligesom Anne Søby Vinter Poulsen, og rejser på studieophold i udlandet som led i deres videregående uddannelse.

En anden som har fået fuldt udbytte af den mulighed er 26-årige Louise Høstrup Vestergaard, der til daglig læser til radiograf i Aalborg.

Rejsen er lige startet for Louise Høstrup Vestergaard, der er i praktik ved Nordisk Arktisk Universitet i Tromsø, Norge. Hun har 10.000 kr. med på lommen fra Nordea-fonden.

Louise er kommet til Norge med hjælp fra Nordea-fonden

Har altid haft en drøm om udlandsophold

For Louise Høstrup Vestergaard har det altid været en drøm at komme ud og studere i udlandet, så beslutningen var nem, da hun fik muligheden.

”Jeg har altid gerne ville et semester til udlandet, så jeg skyndte mig at slå til, da jeg fik muligheden. Jeg tror, det bliver rigtigt spændende at komme til Tromsø og blive udfordret på det kommunikative.

Nu hvor det hele foregår på et andet sprog, bliver det især udfordrende, men det vil helt sikker udvikle den måde, jeg yder omsorg for patienter på”, fortæller Louise Høstrup Vestergaard.

Det var ikke kun de faglige udfordringer, der lokkede Louise Høstrup Vestergaard til Norge. Der er nemlig også udsigt til store personlige udfordringer og oplevelser, når man læser i et nyt land:

”Valget faldt på Tromsø, fordi jeg gerne ville opleve noget nyt. Der er en natur, som er helt anderledes end den, vi er vant til hjemme i Danmark. Derudover er Tromsø en universitetsby med mange udenlandske studerende, så der er gode muligheder for at møde nye mennesker og måske gøre sig venskaber for livet.”

Savner Cafe Ulla T i Aalborg

Louise Høstrup Vestergaard nyder studielivet og naturen i Tromsø, men særligt ét område i Aalborg savner hun:

“Det jeg savner mest ved Aalborg, er Vestbyen, hvor jeg bor. Jeg savner Cafe Ulla Terkelsens hyggelige belysning, og duften af lækker mad der kommer derfra. Jeg savner at kunne høre fodboldfansene synge på stadion, og at kunne gå ned til vandet i løbet af fem minutter.

Når kommer tilbage er det jo sommer, så der vil jeg gå en tur på havnen med en is, eller tage et spil minigolf med min søster” fortæller Louise Høstrup Vestergaard.

Er du blevet interesseret i et studieophold i udlandet, kan du også selv søge om at få et legat fra Nordea-fonden med i bagagen:

  • Som studerende har du mulighed for at søge forskellige legater, der kan dække nogle af omkostningerne ved et studieophold i udlandet.
  • Nordea-fonden uddeler årligt op til 10 mio. kr. i legater til professionsbachelorstuderende og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet.
  • Nordea-fondens næste ansøgningsrunde åbner den 15. Februar og sidste ansøgningsfrist er den 15. April 2018.

Du kan læse mere eller ansøge direkte lige her