Fra A-Z: Smag dig igennem det franske køkken til unikke foredrag
Det franske køkken er elsket over hele verden, og i Aalborg er mange restauranter inspireret af den franske madkultur.
Nu har du snart en helt unik mulighed for at blive klogere på det franske køkken.
Folkeuniversitetet Aalborg inviterer nemlig til en række foredrag, hvor du kan få et helt særligt indblik.
Gennem en række tankevækkende nedslag i den franske madkultur giver madkulturforsker Jonatan Leer et originalt blik på mad og mennesker i Frankrig, samt hvordan maden er forbundet til kultur, historie og identitet.
“Vi går alfabetisk til værks og laver et nedslag for hvert bogstav i det franske alfabet,” forklarer de.
Det hele foregår på Restaurant Svalegaarden, og prisen inkluderer en 2 retters menu med 2 glas afstemte vine, lavet efter køkkenets humør og sæsonens råvarer.
A – E er allerede afviklet, men du har stadig rig mulighed for at blive klogere på F – Z i den kommende tid.
Du kan blive klogere på de enkelte foredrag her:
22. februar: fra F til L
I dette foredrag kommer vi bl.a. rundt om flere prominente kvindelige figurer i den franske madkultur, det spændingsfyldte forhold mellem land- og bygastronomi, samt en række kontroversielle franske fødevarer og foredragsholderens møde med Prins Henrik.
Foie Gras: Verdens mest forhadte spise – Gæstebud, Babettes: Kulinarisk clash mellem nord og syd – Henrik, Prins: Det danske hofs franske fornyer – Indmad: Kalvehjerner, kråser og kaninhoveder – Julia Child: Da amerikanerne begyndte at lave coq ohhh vin – Kig-Ha-Farz: Bretagne og de franske regionale køkkener – Lyon og la Mère Brazier: Gastronomisk Girl Power.
Hvor: Restaurant Svalegården, Einar Packness Vej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag. 22/2/23, 17.00
Pris: 495 kr.
Billetinfo her.
8. marts: fra M til T
I dette foredrag kommer vi bl.a. rundt om Solkongens måltider i Versailles, mad i kunst og film, samt ikoniske vine og oste.
McDonalds: Frankrigs mest populære restaurant – Nouvelle cuisine: Ud med sovsen, ind med sæsonen! – Oenologie: Vin mellem videnskab og nydelse – Proust: At mindes gennem maden – Que la Bête meure: Verdens værste middagsselskab – Roquefort: Den blå ost er virkelig god business – Solkongens bord: Kongen, der tæmmede adlen ved bordet – Tour d’Argent: Den franske restaurants historie.
Hvor: Restaurant Svalegården, Einar Packness Vej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag. 8/3/23, 17.00
Pris: 495 kr.
Billetinfo her.
22. marts: fra U til Z
I dette foredrag kommer vi rundt om bl.a. det franske køkkens rolle i verden, samt nye tendenser som vegansk mad og den lovpriste ”bistronomie”.
UNESCO: Den franske gastronomi er den bedste i verden! Eller er den? – Vegane: Kan man nyde det franske køkken som veganer? – W50: Franske stjernekokke falder ned fra hitlisterne – Xenofobi: Fremmedhadets gastronomi – Yves Camdeborde: Vive la bistronomie!!! – Zen: Japansk mad i Frankrig.
Hvor: Restaurant Svalegården, Einar Packness Vej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag. 22/3/23, 17.00
Pris: 495 kr.
Billetinfo her.