Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastronomi på topniveau: Kom til helt særlig middag på Ruths Hotel

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jesper Rais
Foto: Jesper Rais

Har du ikke lagt planer på torsdag, den 27. april, så er der god grund til at lægge vejen forbi fortryllende Skagen, hvor Ruths Hotel lokker med et helt særligt gastronomisk event.

I gourmetrestauranten Okê inviterer de til Four Hands Dinner fra klokken 18.00, hvor Jack Cramer får følgeskab af en anden lysende stjerne på den gastronomiske scene i form af Nicolaj Møller.

For bare 1495 kr får du i alt 10 udvalgte serveringer – fem fra hver af de to dygtige kokke.

Det bliver magisk

Nicolaj Møllers ekstraordinære talent gjorde ham i en alder af blot 23 år til køkkenchef på Treetop i Vejle. Fra 2017 og frem til 2022 stod han i spidsen for at opretholde restaurantens høje gastronomiske niveau og videreføre Treetops tradition for at kombinere eksklusive råvarer med unikke sanseindtryk.

Det var i denne rolle at Danske Madanmeldere i 2022 hædrede ham for Årets Ret i kategorien HAV.

“Jeg glæder mig enormt til at lave mad med Jack i Skagen. Det er lidt som at komme hjem, da jeg har rødder i Skagen også. Min familie har hus deroppe, så der føles rart for mig. At jeg så skal lave mad med med gode ven er bare et stort plus.

Det bliver en fed aften og en fantastisk menu. Og en lidt sjov krølle på middagen at vi ko begge vandt Årets ret sidste år. Jeg vandt i kategorien HAV, og Jack vandt i LAND. Så det bliver to gange årets ret der mødes i én menu. Head to head. Det bliver sjovt.”

“Jack og jeg er begge klassisk udlærte, og går meget op i det gode håndværk. Råvarekvaliteten er helt i top formiddag begge, og vi har begge en forkærlighed til havet. De bare hans Årets ret – selvom det er LAND, så har han jo stadigvæk ål i retten. Det er fedt,” fortæller Nicolaj Møller.

Ved samme prisuddeling vandt Jack Cramer Årets Ret i kategorien LAND, hvilket understreger at disse to mesterkokke leverer gastronomi på absolut højeste plan.

Gastronomi på topniveau: Kom til helt særlig middag på Ruths Hotel

“Jeg glæder mig vanvittigt til en hyggelig aften med min gode kammerat og evige dygtig kollega, Nicolaj. En aften hvor vi smider skuldrene lidt ned, og hygger med gæsterne, og servere nogen af vores signatur retter, som vi hver især er kendt for, det kan kun blive godt.”

“Nicolaj og jeg kender hinanden fra branchen, vi har mødtes ved en masse forskellige events, lige fra div. Konkurrencer, prisuddelinger og kaviar besøg m.m. Vi har fra dag et af, altid haft et godt forhold til hinanden. Selvfølgelig er meget af vores snak meget fagligt, men vi har heldigvis også samme humor, så der er altid plads til lidt sjov og grin.”

“Man skal forvente nogle af verdens bedste råvare, nøjsomt serveret efter alle kunstens regler. Nicolaj og jeg har arbejdet det meget igennem, så der er langt op til en af de helt store aftner i det nordjyske,” fortæller Jack Cramer.

I marts sidste år tog Nicolaj del i velgørenhedsarrangementet til fordel for Scleroseforeningen, som blev afholdt på Ruths Hotel.

Her opstod idéen om en “four hands dinner”, og med det nyetablerede køkken i Okê var anledningen helt ideel for at invitere Nikolaj til Gl. Skagen.

Nicolaj Møllers serveringer

▪ Verdens bedste laks – Bipollen – karamelliseret honning

▪ Franske gillardeau – wasabi iscreme – Agurk

▪ Helleflynder – Dashi – Caviar

▪ Hummer – Hvide asparges – Hvid miso

▪ Gris – Saltet smør skum – Sauce på nøgleben

Jack Cramers serveringer

▪ Hamachi – Perle blanche – Basilikum

▪ Blåmusling – Creme fraiche – Blæk

▪ Kartoffel – Okêsietra – Rømø

▪ Thybo – Alba

▪ Umoden & moden

Pris pr. person 1.495,-

En vinmenu sammensat specifikt til denne aften vil kunne tilkøbes. Restaurantchef Johan Brodersen vejleder desuden entusiastisk om vinkortet med et udvalg af sjældne vine fra vores vinkælder.

DU KAN BOOKE BORD HER.

Del artikel

Andre læser også