Aalborg-duo går sammen: Fotostudie og barbershop åbner i lækre lokaler

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Henrik (tv) og Martin (th)
Henrik (tv) og Martin (th)

På lørdag sker der noget helt nyt i Aalborg.

Reklame- og portrætfotograf Henrik Wagner G har nemlig slået sig sammen med Barber & Hårstylist Martin Svensson i lokalerne på Østerågade 4, 1.tv.

Her har Martin Svensson haft den populære Østeraa Hairlounge igennem otte år, som altså nu bliver lavet om til en kombineret barbershop – og fotostudie.

“Vi har været kammerater i mange år, og vi har ofte talt om, at det ville være helt oplagt, at barber/frisør-gerningen og et fotostudie kunne slås sammen, fortæller Martin og fortsætter:

“Hvorfor ikke få taget dine portrætbilleder, når du ser allermest skarp ud?

Det har mange af mine kunder efterspurgt gennem årene, og nu synes jeg, at Aalborg er klar til det her koncept”, siger Martin Svensson til MigogAalborg.

Martins Barbershop
Martins Barbershop

Lørdag d. 3. november åbner den kombinerede foto – og barbershop i de rustikke lokaler.

Fra klokken 15 vil der være reception med både godt til øregangen, lidt lækkert til ganen, mulighed for at bestille tid og ikke mindst få stillet nysgerrigheden om det innovative koncept på forretningsfronten i Aalborg.

Old school klipning og barbering i autentiske rammer

Martins Barbershop bliver den første dedikerede barbershop i Aalborg, og der er virkelig gjort noget ud af detaljerne i de lækre lokaler, som både fremstår old school og samtidig helt moderne.

“Både indretningen og stemningen fremstår meget rå og maskulin, som en rigtig barbershop skal være.

Jeg har prøvet at samle op på arven fra den klassiske barbersalon, hvor jeg udelukkende har fokus på godt professionel hårstyling og grooming. Men kvinder er selvfølgelig også velkomne, siger Martin med et smil.

Martins Barbershop
Martins Barbershop

I barbershoppen vil der altid være øl på køl, kaffe på kanden eller et godt glas Bourbon.

“Hvis du bestiller en barbering, får du en såkaldt “Old School” barbering med varme omslag, kost og ragekniv eller man kan få uovertruffen klipning, som er skræddersyet til dig.

Der er kort sagt tale om godt og tidløst håndværk,” uddyber Martin.

Portræt og reklamefoto med sans for detaljerne

I de samme lokaler finder man Henrik Wagner G Photography, som siden 2011 har drevet fotostudie fra forskellige adresser i Aalborg.

“Jeg er detaljernes mand. Inden en fotografering/fotosession hos mig, tager jeg gerne en snak med kunden omkring, hvad deres billede eller portræt skal udstråle, og om tøjet passer til formålet.

Henrik står klar til at tage både PR – og reklamefotos i den nye forretning

På den måde sikrer man sig, at man får et professionelt billede, som eksempelvis kan løfte ens identitet eller brand,” fortæller Henrik til MigogAalborg og uddyber:

“Jeg specialiserer mig især i personlige portrætter og kommercielle head-shots. Det kan eksempelvis være billeder til CV’et, LinkedIn eller reklamebilleder til kampagner, webshop eller lignende.”

Selvom Henriks fotostudie primært henvender sig til erhvervslivet, laver han også hellere end gerne det helt rette portræt til private, der sætter pris på det helt rigtige billede.

“Jeg plejer at sige, at jeg altid leverer det rigtige billede – også på en dårlig dag,” siger Henrik med et smil.

Martins Barbershop
Martins Barbershop

Ingen dårlig hårdag på billedet

Kunderne slipper i hvert fald for en dårlig hårdag, hvis de først har været en tur i stolen ved Martins Barbershop.

“Når de har været forbi Martin Barbershop, er jeg sikker på, at mine klienter ser super skarpe og velsoignerede ud.

Udseendet på hår, bryn, skæg, tøj osv. er jo meget vigtigt, når der skal skydes billeder, som gerne skal udstråle troværdighed, kvalitet og professionalisme. Det vil vise sig på billederne, man får skudt,” siger Henrik.

Martins Barbershop
Martins Barbershop

I anledningen af åbningen, kører Martins Barbershop og Henrik Wagner G Photography nogle super skarpe priser frem til nytår.

Du kan blandt andet få en klipning og et kommercielt head-shot foto til en samlet pris til 795 kr eller en “Old school” Barbering og et kommercielt head-shot foto til 695 kr.

Derudover kører de med følgende tilbud frem mod 1. januar:

Martins Barbershop:

Skræddersyet Klipning   Kr. 295,- (Normalpris Kr. 395,-)
“Old School barbering” Kr. 195,- (Normalpris Kr. 295,-)

Henrik Wagner G Photography:

KOMMERCIELT HEAD-SHOT / CV/PROFIL FOTO  – “IN & OUT” – 30 MIN FOTOSESSION.
Med 1 stk. færdigredigeret kommercielt head-shot / CV/Profil foto
Fotograferet på en neutral (Hvid, sort eller grå) baggrund
kr. 500,-/inkl.moms   
(“in & out” – 30 min fotosession normalpris kr. 800,-/inkl.moms)

Halv pris på entréen: Springeren tilbyder maritime oplevelser for hele familien

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Ude godt, men hjemme bedst.

Sådan lyder den famøse talemåde, som aldrig har været mere aktuel end nu.

I kølvandet på coronakrisen er ferien sydpå for mange aflyst, og sommeren skal i stedet nydes hjemme i skønne Danmark.

Men det betyder ikke, at sommeren er ødelagt. Tværtimod. Aalborg tilbyder nemlig masser af spændende aktiviteter for alle aldre.

Eksempelvis det maritime oplevelsescenter, Springeren, der lige nu byder på et hav af gode oplevelser.

Maritim oplevelse for hele familien

Om du er på udkig efter en spændende tur med hele familien, en lærerig voksentur eller de ideelle rammer for en børnefødselsdag… Ja, så er Springeren noget for dig.

Dyk ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie – eller kom på dybt vand og test dine evner som kaptajn:

”Vi har sørget for en lang række sjove tiltag, så der er en masse for både store og små.

Med vores sejlsimulator kan du få en realistisk og udfordrende oplevelse som skipper, mens du prøver at navigere skuden helskindet gennem Limfjorden”, fortæller event- og administrationsansvarlig, Susi Bolander, og fortsætter:

”Vi har også sørget for et bassin med fjernstyrede modelskibe, en interaktiv piratquiz, hvor I skal på jagt efter svarene, og en masse andre sjove ting.”

De mange tiltag garanterer utallige timers sjov for børn og voksne legebørn. Er du også interesseret i en kulturel oplevelse og at lære mere om en af historiens største søfartsnationer, er der også rig mulighed for det.

På oplevelsescentrets imponerende 15.000 kvadratmeter kan du dykke helt ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie:

”Der er mulighed for at udforske ubåden Springeren indefra, der har været en del af den danske flåde, eller tage på en historisk rejse tilbage til 1700-tallet i værftshallen.” fortæller Susi Bolander.

Rundt omkring på centret er der placeret en lang række forklarende skilte, der kan gøre dig klogere på historien – men der er også mulighed for at forudbestille en guidet tur.

Flere af guiderne har endda selv sejlet med ubåden Springeren.

Halv pris hele sommeren – og gratis matrosskole

Skulle pengene fra den aflyste charterrejse til den sydlandske hede endnu ikke være havnet på kontoen, er der ingen grund til frygt.

Springeren åbner sluserne fra kl. 10-20 hver dag i hele juli, og der er gode penge at spare.

”Vi er så heldige at være kommet med i Kulturministeriets sommerpakke, så vi kan tilbyde 50 % på entré. Det vil sige, at det hele sommeren kun koster 45 kr. for voksne og 25 kr. for børn – og børn under 6 år er gratis”, siger Susi Bolander.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at smøre madpakken og tage hele familien med på tur.

Har du en spirende matros derhjemme, afholdes der desuden matrosskole mandag, onsdag og fredag i sommerferien fra 10-12:

”Matrosskolen er gratis og for børn fra 5-17 år, hvor man lærer at gebærde sig på et skib.

Her får man en hurtig rundvisning og sit helt eget matrosnavn. Ligesom en ægte matros skal man også lære at lave knob, prøve kræfter med tovtrækning, bygge sin egen båd … og bare have det supersjovt”, forklarer Susi Bolander.

Yo, ho og en hal… HEL flaske rom

Mens børnene render rundt i butikken og kigger på legetøj, piratting og magneter, kan de voksne på ægte sørøvermanér tage et kig – eller en smagsprøve – i spiritusafdelingen.

Butikken kan blandt andet byde på den eksklusive Royal Danish Navy rom eller et bredt udvalg af A.H. Riise.

Afdelingen byder desuden på gin, likør og andre lækre våde varer til familiens øverstkommanderende… Og er du vild med Baileys, vil du elske A.H. Riises cremelikør.

Bliver du også helt søsyg ved tanken om ikke at skulle afsted? Læs meget mere om alle de gode oplevelser hos Springeren her.

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Foråret 2020 gav i den grad stof (og tid) til eftertanke.

Mange etablerede nye, sunde vaner og interesser – og lige præcis de to ting kan kombineres, nu hvor konceptet GreenKayak er tilbage i Aalborg.

Grundet covid-19 har GreenKayak, hvor du kvit og frit kan leje en kajak mod at samle affald i havnen, nemlig været sat på stand-by. Nu er der igen åbnet for booking.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Heriblandt aalborgenserne.

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med.

Ingen erfaring nødvendig

Er du over 18 år, kan du – helt gratis – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der nu er mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Uheld ved Hobrovej: Fører kørte direkte ind i trafiklys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Det blev ikke ligefrem en stille og rolig start på morgentrafikken i Aalborg.

Klokken 9.15 skete der nemlig et uheld på Hobrovej/Ny Nibevej på “toppen” i Skalborg. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

En fører kørte – på daværende tidspunkt af ukendte årsager – direkte ind i en lysmast samt trafiklys.

Masterne blev helt nedkørt og alt lys i trafiksignalerne er gået ud. Nordjyllands Politi fortæller, at det en reperatør er tilkaldt, men tidshorisonten er endnu ukendt.

Trafikken på Hobrovej har vigepligt når man kommer til krydset til info, som det fremgår af tavler på stedet.

De nyeste oplysninger fra politiet viser, at den 36-årige fører af ulykkesbilen var uskadt, men stak af fra bilen efter uheldet.

Med vidners hjælp blev han udfundet på nærliggende K. Christensens vej hvor han gemte sig bag en forretning.

Han er nu anholdt og sigtes for sprit og narkokørsel.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her