Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forvirring om nye færdselsregler: Her ryger mange i fælden

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: PlusBus
Foto: PlusBus

Omdannelsen af Kastetvej og området omkring har været længe undervejs. Nu er der dog endelig blevet åbnet op, og trafikken ruller igen – dog ikke helt uden problemer.

I forbindelse med omlægningen i Vestbyen, der skulle gøre plads til den nye PlusBus-linje, er der nemlig kommet flere ændringer i infrastrukturen, der skaber forvirring hos aalborgenserne.

Det skriver Nordjyske.

Især krydset ved Skydebanevej/Vestre Fjordvej/Kastetvej har været en bødesluse det sidste stykke tid, hvilket skyldes, at man nu ikke længere må køre ind ad Kastetvej mod centrum.

I juni og juli beretter Nordjyllands Politi til Nordjyske om intet mindre end 31 sigtelser for færdselsovertrædelser på Kastetvej, hvilket mere end fordobler antallet af færdselsovertrædelser på Kastetvej i 2023 indtil videre.

Store ændringer i hele området

Det er dog ikke kun i dette kryds, der er ændringer.

Den mest markante ændring er, at Kastetvej ikke længere fungerer som en gennemkørselsvej for biler.

Nu er det primært en vej for bus- og cykeltrafik, men det er stadig tilladt at køre til og fra alle adresser på vejen.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er tale om en egentlig ensretning, da der findes kørebaner og cykelstier i begge retninger og ingen blå-hvide E 19 ensrettet-skilte.

For at skabe klarhed omkring de ændrede kørselsmønstre er der blevet opsat såkaldte C 22.1-tavler med teksten “Motorkøretøj, stor knallert, traktor og motorredskab forbudt”.

Dette har givet anledning til, at vi ofte omtaler det som en “ensretning” for nemhedens skyld, selvom det teknisk set ikke er en traditionel ensretning.

Princippet for “ensretningerne” er, at det er tilladt at køre fra Badehusvej til Poul Paghs Gade, fra Dannebrogsgade til Absalonsgade, fra Dannebrogsgade til Skydebanevej og fra Ny Kastetvej til Haraldslunds parkeringsplads.

Forstå de nye regler

Der er også indført svingforbud fra sidegaderne for at støtte op om disse principper.

Som en del af trafikændringerne er visse sidegader lukket for almindelig bilkørsel ud på Kastetvej, enten fysisk eller ved brug af C 22.1-tavler.

Dette gælder Ryesgade nord for Kastetvej, Willemoesgade, C. V. Jessens Gade, Steen Billes Gade og Vendelbogade, som også er lukket for udkørsel til Borgergade i begge retninger.

Når det kommer til kørsel i enderne af Kastetvej, er der også nogle vigtige ændringer.

På strækningen mellem Vesterbro og Badehusvej er der kun tilladt bilkørsel i vestlig retning, fra Vesterbro mod Badehusvej.

Dog er der en undtagelse, hvis man har et ærinde på strækningen, f.eks. kørsel til en parkeringsplads i et af gårdarealerne, hvor man kan køre i østgående retning.

Del artikel

Andre læser også