Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du set det?: Så langt er man nået i forvandlingen af Kennedys Plads

Af Michael Qureshi
Privatfoto
Privatfoto

Med store dele af Danmark lukket helt ned, er der rigtig mange, som pludselig ikke har ærinder i Aalborgs midtby.

Så hvis man ikke har været derinde i et stykke tid, så kan det faktisk godt komme bag på mange, at der virkelig er sket noget med John F. Kennedys Plads, som vi hidtil har kendt den.

Et billede taget i dag torsdag d. 4. februar 2021 fra toppen af Kennedy Arkaden viser med al tydelighed, hvordan der er sket store fremskridt i arbejdet med at forvandle den centrale plads.

Har du set det?: Så langt er man nået i forvandlingen af Kennedys Plads

Har du set det?: Så langt er man nået i forvandlingen af Kennedys Plads
Sådan så det tidligere ud

Læs også: Valentines Week i Aalborg i næste uge: Tre retter for 249 kr. fra flere af byens bedste

Flyttede Rytterstatuen

I 2020 flyttede man Rytterstatuen af Kong Christian den 9. flyttes midlertidigt i depot, mens pladsen blev ryddet og altså omdannes til et nyt, attraktivt byrum med plads til både busser, ophold og aktivitet.

Det var i september 1910, at C.J. Bonnesens rytterstatue af Christian den 9. kom til Aalborg, hvor den blev indviet ved en storstilet folkefest på Nytorv.

Tusinder af mennesker var samlet for at overvære afsløringen af den kongelige statue.

Også kongeparret, Frederik den 8. og dronning Louise, kronprinsparret, den senere Christian den 10. og hans gemalinde, Alexandrine, samt prinsesse Dagmar deltog i festlighederne.

Gennem tiden er rytterstatuen blevet flyttet flere gange.

Er blevet flyttet et par gange

I 1926 blev pladsen på Nytorv for trang på grund af busserne, og rytterstatuen blev flyttet til Banegårdspladsen – som i dag hedder John F. Kennedys Plads.

Her stod statuen i et anlæg med træer og blomster indtil 1995, hvor pladsen af trafikale hensyn blev omlagt.

I den forbindelse flyttede man rytterstatuen hen til det sted, hvor den står i dag – nemlig i krydset ved Boulevarden og Steen Blichers Gade med front mod Boulevarden.

Har du set det?: Så langt er man nået i forvandlingen af Kennedys Plads

Kommer tilbage til en helt ny plads

Når rytterstatuen i slutningen af 2021 vender tilbage til John F. Kennedys Plads, er det med udsigt til en helt ny og forandret plads.

Udover at blive Plusbus-rutens største og vigtigste knudepunkt, der sammenkobler Aalborg og regionens kollektive trafik, bliver John F. Kennedys Plads samtidig omdannet til et attraktivt byrum med grønne områder, der indbyder til ophold for alle byens borgere og gæster.

Har du set det?: Så langt er man nået i forvandlingen af Kennedys Plads
Sådan skal den nye John F Kennedy Plads se ud

“Med etableringen af Plusbus-ruten gennem byen, har vi fået mulighed for at gentænke og omdanne John F. Kennedys Plads, så den i højere grad passer til den storby, Aalborg er i dag.

Fremover vil alle, der ankommer til Aalborg med tog eller bus til dette trafikale kraftcenter, opleve en ny velkomst til byen, og borgere og besøgende får et flot og dejligt byrum til ophold og aktivitet,” forklarede Svend Erik Pedersen, projektchef for Plusbus og stadsingeniør i Aalborg Kommune, i et interview i sommeren 2020.

Del artikel

Andre læser også