Opskriften på det gode liv: Forvandl dit liv til et sjovt spil

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når den 31. december ruller forbi og et nyt år truer, kigger de fleste af os håbefuldt fremad, fast besluttede på at denne gang får vi bugt med alle de dårlige vaner.

Der skal dyrkes mere motion, opgaverne skal laves i god tid, cigaretterne skal droppes, slikket skal erstattes med gulerødder – ja, nytårsforsæt er der mange af.

Men ærlig talt: efter den første måned, hvor mange forsæt har du så overholdt?

I stedet for at slå dig selv oven i hovedet over tilbageslaget, foreslår Victoria Ichizli-Bartels i sin nye bog Self-Gamification Happiness Formula; How to Turn Your Life into Fun Games, at du forvandler dit liv til et spil.

Få fornøjelse ud af pligter

’Øh, hvad?’ tænker du måske, men hæng lige i fordi, bogens strategier er baseret på det velresearchede og velansete felt gamification, hvor man bruger elementer fra spildesign til at løse problemer i f.eks. virksomheder eller undervisning.

I sin bog vender forsker og elektronikingeniør Victoria Ichizli-Bartels begrebet indad og relaterer det til vores allesammens hverdag under navnet self-gamifcation – et begreb hun i høj grad er blevet first-mover på.

Det lyder måske en smule barnligt at bruge spil til at motivere sig selv, men det er også meningen; der er nemlig meget, vi kan lære ved at huske, hvordan vi legede som børn.

”Børn spiller spil for fornøjelsens skyld.

Det handler ikke om, at vi skal være som børn igen, men derimod om at have en barnlig tilgang til livet, men med forståelsen fra en voksen.

Tænker man på den måde, kan man faktisk have fornøjelse med ting, der normalt er en kedelig pligt,” forklarer Victoria.

Tre typer færdigheder

Bogen introducerer dig for tre typer færdigheder, som vil hjælpe dig med introducere spil i din dagligdag og derved motivere dig til at nå dine mål.

Det første skridt er at se på dine egne tanker og den omkringliggende verden med en ikke-dømmende tilgang, akkurat som en antropolog.

Dernæst skal du identificere, hvad det præcist er, du drømmer om og begynde at tage små skridt for at nå målet.

Det sidste skridt er selve designprocessen, hvor du overfører metoderne fra gamification til dit liv.

“Prøv at overveje, hvis den ting du bekymrede dig om var et spil, og du selv var både spiller og designer.

Hvis vi tager motion som et eksempel, kan du overveje, hvad du så kunne gøre for at gøre det sjovt.

I stedet for at lave alt på én gang, så tag små skridt hver dag og lav et belønningssystem til dig selv; giv dig selv stjerner, hver gang du dyrker motion eller rører dig,” siger Victoria, som også selv bruger self-gamification i sit liv.

Hun understreger, at det er forskelligt fra person til person, hvad fungerer for dem.

Hvor nogle fylder en kalender med aktiviteter og nedskriver point, får andre hjælp fra apps, excel-ark og brætspil eller rollespil.

Det vigtigste er, at man selv bestemmer, hvordan ens spil-dag skal se ud.

Livet er et all inclusive hotel

Indtil for fire år siden arbejdede Victoria fuldtid indenfor forretningsudvikling i den private sektor, mens hun brugte sin fritid på at læse og skrive.

Efter et skrive-kursus, hvor underviseren opfordrede hende til at “spille et spil” ved at afsætte et par minutter hver dag til at skrive, hvor hun gav sig selv point, gik det op for Victoria, at hun havde fat i den lange ende.

Det, der startede som en fritidssyssel, forvandlede sig til et spring ud i selvstændighed med konsulent- og forfattervirksomheden Optimist Writer, hvor forfatteren selvudgiver fag- og skønlitteratur på engelsk og inden længe også på dansk og andre sprog.

Den seneste bog om self-gamification er udover at være en af de første, der beskæftiger sig med “self” delen af gamifiction, også meget personlig.

“Jeg brugte self-gamification til at forandre mit eget liv, og nu vil jeg gerne hjælpe andre mennesker med at få bedre livskvalitet.

Når du omdanner dit liv til et spil, undgår du det daglige drama med ikke at gide at tage opvasken eller lave andre pligter, fordi du forandrer dit mindset,” fortæller Victoria og efterlader os med et sidste guldkorn:

“Livet er som et all inclusive hotel: Du får alting.

Du får alt det gode og alt det dårlige. Spørgsmålet er, hvordan du ser på det.

Du kan lære ikke at tage livet for seriøst og stadig opnå alt, hvad du drømmer om i livet.”

Self-Gamification Happiness Formula; How to Turn Your Life into Fun Games findes lige nu kun på engelsk og kan købes enten online på Amazon eller lokalt i butikken Okaeri Café & Takeaway på Boulevarden, hvor du kan sikre dig en signeret version.

Victoria laver også præsentationer og underviser i self-gamification, bl.a. online på Udemy, hvor hun har et kursus ved navn Motivate Yourself by Turning Your Life Into Fun Games.

Læs mere om Victoria Ichizli-Bartels her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her