ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opskriften på det gode liv: Forvandl dit liv til et sjovt spil

Af Nathalia Hentze Nielsen

Når den 31. december ruller forbi og et nyt år truer, kigger de fleste af os håbefuldt fremad, fast besluttede på at denne gang får vi bugt med alle de dårlige vaner.

Der skal dyrkes mere motion, opgaverne skal laves i god tid, cigaretterne skal droppes, slikket skal erstattes med gulerødder – ja, nytårsforsæt er der mange af.

Men ærlig talt: efter den første måned, hvor mange forsæt har du så overholdt?

I stedet for at slå dig selv oven i hovedet over tilbageslaget, foreslår Victoria Ichizli-Bartels i sin nye bog Self-Gamification Happiness Formula; How to Turn Your Life into Fun Games, at du forvandler dit liv til et spil.

Få fornøjelse ud af pligter

’Øh, hvad?’ tænker du måske, men hæng lige i fordi, bogens strategier er baseret på det velresearchede og velansete felt gamification, hvor man bruger elementer fra spildesign til at løse problemer i f.eks. virksomheder eller undervisning.

I sin bog vender forsker og elektronikingeniør Victoria Ichizli-Bartels begrebet indad og relaterer det til vores allesammens hverdag under navnet self-gamifcation – et begreb hun i høj grad er blevet first-mover på.

Det lyder måske en smule barnligt at bruge spil til at motivere sig selv, men det er også meningen; der er nemlig meget, vi kan lære ved at huske, hvordan vi legede som børn.

”Børn spiller spil for fornøjelsens skyld.

Det handler ikke om, at vi skal være som børn igen, men derimod om at have en barnlig tilgang til livet, men med forståelsen fra en voksen.

Tænker man på den måde, kan man faktisk have fornøjelse med ting, der normalt er en kedelig pligt,” forklarer Victoria.

Opskriften på det gode liv: Forvandl dit liv til et sjovt spil

Tre typer færdigheder

Bogen introducerer dig for tre typer færdigheder, som vil hjælpe dig med introducere spil i din dagligdag og derved motivere dig til at nå dine mål.

Det første skridt er at se på dine egne tanker og den omkringliggende verden med en ikke-dømmende tilgang, akkurat som en antropolog.

Dernæst skal du identificere, hvad det præcist er, du drømmer om og begynde at tage små skridt for at nå målet.

Det sidste skridt er selve designprocessen, hvor du overfører metoderne fra gamification til dit liv.

“Prøv at overveje, hvis den ting du bekymrede dig om var et spil, og du selv var både spiller og designer.

Hvis vi tager motion som et eksempel, kan du overveje, hvad du så kunne gøre for at gøre det sjovt.

I stedet for at lave alt på én gang, så tag små skridt hver dag og lav et belønningssystem til dig selv; giv dig selv stjerner, hver gang du dyrker motion eller rører dig,” siger Victoria, som også selv bruger self-gamification i sit liv.

Hun understreger, at det er forskelligt fra person til person, hvad fungerer for dem.

Hvor nogle fylder en kalender med aktiviteter og nedskriver point, får andre hjælp fra apps, excel-ark og brætspil eller rollespil.

Det vigtigste er, at man selv bestemmer, hvordan ens spil-dag skal se ud.

Opskriften på det gode liv: Forvandl dit liv til et sjovt spil

Livet er et all inclusive hotel

Indtil for fire år siden arbejdede Victoria fuldtid indenfor forretningsudvikling i den private sektor, mens hun brugte sin fritid på at læse og skrive.

Efter et skrive-kursus, hvor underviseren opfordrede hende til at “spille et spil” ved at afsætte et par minutter hver dag til at skrive, hvor hun gav sig selv point, gik det op for Victoria, at hun havde fat i den lange ende.

Det, der startede som en fritidssyssel, forvandlede sig til et spring ud i selvstændighed med konsulent- og forfattervirksomheden Optimist Writer, hvor forfatteren selvudgiver fag- og skønlitteratur på engelsk og inden længe også på dansk og andre sprog.

Den seneste bog om self-gamification er udover at være en af de første, der beskæftiger sig med “self” delen af gamifiction, også meget personlig.

“Jeg brugte self-gamification til at forandre mit eget liv, og nu vil jeg gerne hjælpe andre mennesker med at få bedre livskvalitet.

Når du omdanner dit liv til et spil, undgår du det daglige drama med ikke at gide at tage opvasken eller lave andre pligter, fordi du forandrer dit mindset,” fortæller Victoria og efterlader os med et sidste guldkorn:

“Livet er som et all inclusive hotel: Du får alting.

Du får alt det gode og alt det dårlige. Spørgsmålet er, hvordan du ser på det.

Du kan lære ikke at tage livet for seriøst og stadig opnå alt, hvad du drømmer om i livet.”

Self-Gamification Happiness Formula; How to Turn Your Life into Fun Games findes lige nu kun på engelsk og kan købes enten online på Amazon eller lokalt i butikken Okaeri Café & Takeaway på Boulevarden, hvor du kan sikre dig en signeret version.

Victoria laver også præsentationer og underviser i self-gamification, bl.a. online på Udemy, hvor hun har et kursus ved navn Motivate Yourself by Turning Your Life Into Fun Games.

Læs mere om Victoria Ichizli-Bartels her.

Del artikel

Andre læser også