Opskriften på det gode liv: Forvandl dit liv til et sjovt spil

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når den 31. december ruller forbi og et nyt år truer, kigger de fleste af os håbefuldt fremad, fast besluttede på at denne gang får vi bugt med alle de dårlige vaner.

Der skal dyrkes mere motion, opgaverne skal laves i god tid, cigaretterne skal droppes, slikket skal erstattes med gulerødder – ja, nytårsforsæt er der mange af.

Men ærlig talt: efter den første måned, hvor mange forsæt har du så overholdt?

I stedet for at slå dig selv oven i hovedet over tilbageslaget, foreslår Victoria Ichizli-Bartels i sin nye bog Self-Gamification Happiness Formula; How to Turn Your Life into Fun Games, at du forvandler dit liv til et spil.

Få fornøjelse ud af pligter

’Øh, hvad?’ tænker du måske, men hæng lige i fordi, bogens strategier er baseret på det velresearchede og velansete felt gamification, hvor man bruger elementer fra spildesign til at løse problemer i f.eks. virksomheder eller undervisning.

I sin bog vender forsker og elektronikingeniør Victoria Ichizli-Bartels begrebet indad og relaterer det til vores allesammens hverdag under navnet self-gamifcation – et begreb hun i høj grad er blevet first-mover på.

Det lyder måske en smule barnligt at bruge spil til at motivere sig selv, men det er også meningen; der er nemlig meget, vi kan lære ved at huske, hvordan vi legede som børn.

”Børn spiller spil for fornøjelsens skyld.

Det handler ikke om, at vi skal være som børn igen, men derimod om at have en barnlig tilgang til livet, men med forståelsen fra en voksen.

Tænker man på den måde, kan man faktisk have fornøjelse med ting, der normalt er en kedelig pligt,” forklarer Victoria.

Tre typer færdigheder

Bogen introducerer dig for tre typer færdigheder, som vil hjælpe dig med introducere spil i din dagligdag og derved motivere dig til at nå dine mål.

Det første skridt er at se på dine egne tanker og den omkringliggende verden med en ikke-dømmende tilgang, akkurat som en antropolog.

Dernæst skal du identificere, hvad det præcist er, du drømmer om og begynde at tage små skridt for at nå målet.

Det sidste skridt er selve designprocessen, hvor du overfører metoderne fra gamification til dit liv.

“Prøv at overveje, hvis den ting du bekymrede dig om var et spil, og du selv var både spiller og designer.

Hvis vi tager motion som et eksempel, kan du overveje, hvad du så kunne gøre for at gøre det sjovt.

I stedet for at lave alt på én gang, så tag små skridt hver dag og lav et belønningssystem til dig selv; giv dig selv stjerner, hver gang du dyrker motion eller rører dig,” siger Victoria, som også selv bruger self-gamification i sit liv.

Hun understreger, at det er forskelligt fra person til person, hvad fungerer for dem.

Hvor nogle fylder en kalender med aktiviteter og nedskriver point, får andre hjælp fra apps, excel-ark og brætspil eller rollespil.

Det vigtigste er, at man selv bestemmer, hvordan ens spil-dag skal se ud.

Livet er et all inclusive hotel

Indtil for fire år siden arbejdede Victoria fuldtid indenfor forretningsudvikling i den private sektor, mens hun brugte sin fritid på at læse og skrive.

Efter et skrive-kursus, hvor underviseren opfordrede hende til at “spille et spil” ved at afsætte et par minutter hver dag til at skrive, hvor hun gav sig selv point, gik det op for Victoria, at hun havde fat i den lange ende.

Det, der startede som en fritidssyssel, forvandlede sig til et spring ud i selvstændighed med konsulent- og forfattervirksomheden Optimist Writer, hvor forfatteren selvudgiver fag- og skønlitteratur på engelsk og inden længe også på dansk og andre sprog.

Den seneste bog om self-gamification er udover at være en af de første, der beskæftiger sig med “self” delen af gamifiction, også meget personlig.

“Jeg brugte self-gamification til at forandre mit eget liv, og nu vil jeg gerne hjælpe andre mennesker med at få bedre livskvalitet.

Når du omdanner dit liv til et spil, undgår du det daglige drama med ikke at gide at tage opvasken eller lave andre pligter, fordi du forandrer dit mindset,” fortæller Victoria og efterlader os med et sidste guldkorn:

“Livet er som et all inclusive hotel: Du får alting.

Du får alt det gode og alt det dårlige. Spørgsmålet er, hvordan du ser på det.

Du kan lære ikke at tage livet for seriøst og stadig opnå alt, hvad du drømmer om i livet.”

Self-Gamification Happiness Formula; How to Turn Your Life into Fun Games findes lige nu kun på engelsk og kan købes enten online på Amazon eller lokalt i butikken Okaeri Café & Takeaway på Boulevarden, hvor du kan sikre dig en signeret version.

Victoria laver også præsentationer og underviser i self-gamification, bl.a. online på Udemy, hvor hun har et kursus ved navn Motivate Yourself by Turning Your Life Into Fun Games.

Læs mere om Victoria Ichizli-Bartels her.

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge