Forsmag på sommer: Nyt Blokhus-projekt vil tiltrække masser af gæster fra Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Tidligere var det hjemsted for Frederik den 7. som besøgte Blokhus flere gange gennem sin regeringstid, primært for at komme af med sine adelige tømmermænd, men ikke desto mindre blev Strandingskroen besøgt.

Siden da har det været mange forskellige ejere, som også har afspejlet kroens kvalitet samt antallet af besøgende. Men nu er der dog kommet nye boller på suppen!

Erfaringen og CV’erne fra de fire ambitiøse gutter der nu huser og driver kroen er fra Vendia, Brøndums Hotel, Rosdahls, Madkonsortiet, Mundgott, Strandgaarden, Cupo, La Locanda og Luneborg Kro.

Denne erfaring vil Claus Gustafsson og Kent Olesen bruge til at sætte liv i den gamle kro. De melder selv ud, at de vil være med i toppen i Nordjylland på madfronten, og især Aalborg håber de at tiltrække masser af gæster fra.

Opskriften på en succes findes på Strandingskroen

Strandingskroen åbner for offentligheden den 31. marts, men allerede nu har Gastromand og Migogaalborg været forbi til en af de første prøvesmagninger. Vi er slet ikke i tvivl om, at det er værd at tage et smut derop og få en forsmag på sommeren.

Med nogle småjusteringer af menuen kan det uden tvivl blive en kæmpe succes og vil klart blive Blokhus’ bedste restaurant.

Kroen har allerede stemningen og hyggen omkring sig, så hvis der tilsættes en portion god lokal mad, de rigtige vine og mulighed for overnatning er der belæg for et ret godt get-away!

Som det ser ud nu, mangler der ikke meget før alt spiller maksimalt! Turen fra Aalborg tager ca. 35 minutter, og er bestemt køreturen værd.

Vi havde fornøjelsen af, at smage deres 5-retters, som kommer til at koste i omegnen af 500 kr. med tilhørende vine af højt niveau.

Hvor er min østers?

Vi startede med snacks, flæskesvær, lidt skinke på ristet brød med en fuldfed aioli til samt nogle gode bobler.

Ved bordet fik vi østers – glaskål – blåmuslinger som overraskede en del.

Jeg nok håbet på en “rigtig” østers direkte fra havet, men i stedet var den skåret ud sammen med blåmuslingen og maskeret under glaskål og gode mængder mayo men urte olie til.

Retten var god, men lidt fed og med for lidt østers til min smag. Nu hørte jeg så andre gæster rose retten for netop det modsatte – så ja, måske er det bare mig og selv nordjyder kan jo være bange for østers – så fair nok!

Næste ret var vovet og kan være en, som deler vandene. Kammusling og jomfruhummer som var rå og glattet helt ud med tilhørende avocado mayo.

Jeg har fået lignende på Dragsholm Slot og ved godt det er det nye sort – men jeg har svært ved at vurdere om det bliver en succes?

Aftens bedste ret var det mest enkelte – kartoffel, porre og bacon som jeg nok vil kalde en fortolkning af “Brændende Kærlighed” – velsmagende og lækker – dansk når det er bedst, flot!

Hovedretten var 24 timers tilberedt oksebov som var yderst veltilberedt, dertil fik vi savoykål og en god glace – lækker vinterret!

Vi sluttede af med “Snickers” som er penautbutter is og skum med peanuts og chokoladecreme – en stor dessert, men absolut velsmagende.

Min medspiser kommenterede, at der sagtens kunne være mere fisk og mere lokalt på menuen – reelt har jeg ingen ide om det er tilfældet, hvis det er, er der hermed en opfordring om at nævne det.

Det kunne jo sagtens være både fisk og grøntsager er fra Blokhus om omegn og den slags er spændende for gæsterne at høre om.

Bobler i særklasse

Vinene er næsten et kapitel for sig – jeg gætter på Kent Olesen har allieret sig med importørerne, som præsenterede vinene, da der var tale om et højt niveau, navnlig vores bobler Esprit Henri Giraud var virkelig et flot glas, og nok mere end, hvad jeg havde forventet.

Til de tre første retter var der hvide vine fra Østrig, Italien og Frankrig – hver især indbydende og gode valg!

Det eneste, der var lidt for voldsomt for mig, var rødvinen på Carbernet fra Heartland i deres “Directors Cut” udgave.

Det er som den gode Henrik Thomasen fra Vinen sverden sagde – “lidt af en bulderbasse” – jeg er enig – men igen var de andre gæster vilde med den, så måske er det mig, som har svært ved de helt tunge drenge.

Strandingsskroen gør det godt, og du mærker som gæst personales engagement og vilje til at skabe en kro i høj kvalitet.

Det her er i hvert fald et perfekt sommer get-away tæt på Aalborg.

Nu går Aalborg helt Street Food-amok: Nyt tiltag åbner på fire centrale pladser

CheerUp Foodtruck får snart masser af selskab rundt omkring i Aalborg og Nørresundby

Ejendomsmægler med helt nyt koncept: Fast billigt salær

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Digitalbolig.dk
Digitalbolig.dk

Salg af bolig kan være en jungle.

Hvilken ejendomsmægler skal man vælge, og hvilke ting ønsker man som sælger at lægge vægt på?

At sælge en bolig er noget, vi oftest kun gør et par gange i livet. Boligmarkedet kan være ugennemsigtig og ofte uoverskueligt, og hvis det er første gang, man skal sælge sin bolig, ved man ikke, hvor man skal starte. Samtidig kan det også være en dyr fornøjelse.

I postnummer 9000 er der lige nu 32 aktive ejendomsmæglere med adresse i Aalborg, og konkurrencen mellem mæglerne er hård, når aalborgenserne vil have solgt deres bolig.

Det vil DigitalBolig nu gøre op med, og med deres helt nye koncept ønsker mæglerfirmaet nemlig at lave et billigt fast salær på de forskellige boligtyper.

Personlig mægler i en digital verden

Selvom firmaet DigitalBolig lyder udelukkende digitalt, skal man ikke lade sig skræmme – det er altså et fysisk ejendomsmæglerfirma, der også har en fysisk butik.

”Selvom vi hedder DigitalBolig, er vi ligesom den gamle traditionelle mægler i fysisk butik i en digital verden. Det betyder, at vi stadig er en personlig mægler, som mødes med kunden og fremviser for en potentiel køber. Vi har også en fysisk butik på Frederikstorv i Aalborg,” fortæller Carina Bach Kristiansen, partner i DigitalBolig.

“Vi er en tidssvarende mægler, som tilbyder flere digitale løsninger, som gør det nemmere for sælger og køber at mødes,” supplerer Tue Klinggaard.

Digitalbolig.dk

Fast billig salær

Oftest vælger boligsælgere at få besøg af flere ejendomsmæglere for at undersøge de forskellige services, som tilbydes, og vi er jo trods alt i Nordjylland, så hvem kan yde den bedste service, til den billigste pris?

Digitalbolig.dk

“Det er et helt nyt koncept, vi lancerer. Der er stor forskel på kulturen i Aalborg og udkantsbyerne. I Aalborg by ønsker boligejerne at få solgt hurtigt til den billigste pris. Vi vil nu gøre det let for dem, og tilbyde en billig pris fra start,” fortæller Carina Bach Kristiansen, Partner i DigitalBolig.

Priserne vil være forskellige, alt fra om det er en ejerlejlighed, et rækkehus eller en villa som skal sælges.

“Tilbuddet er for alle kunder. Det gælder også uden for Aalborg By. Hos os får man fast billigt salær og markedsføring – uden at gå på kompromis,” fortæller Tue Klinggaard, Partner i DigitalBolig.

Med et fortsat brandvarmt marked kan det som boligsælger betale sig at sondere terrænet for både at finde den bedste og billigste løsning, inden man sætter sin bolig til salg.

100% salg af ejerlejligheder

Med 32 aktive ejendomsmæglere i Aalborg, kræver det, at man som mægler skiller sig ud, og det gør DigitalBolig på et helt bestemt marked.

På Boligsidens “Find Mægler” viser en statistik pr. dags dato, at DigitalBolig har solgt 100% af de ejerlejligheder, som de har taget ind i kommissionær.

Det betyder på godt nordjysk, at alle de ejerlejligheder som DigitalBolig har sat til salg, også er blevet solgt.

Står du med overvejelser om at sælge din bolig, men gerne vil have et overblik over eventuelle udgifter forbundet med et salg?

Så kan du med fordel tage et kig på DigitalBoligs hjemmeside – der kan du læse mere om, hvad det koster at sætte en bolig til salg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Totalt gennemført: Kom med til årets største oktoberfest i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Hvis nu vi siger lederhosen, dirndl, gebrokkent tysk, store fadøl, og tyske slagerhits, så ved vi hvis allesammen godt, hvad klokken har slået.

Mottoet “Bier, Möse und Hornmusik” skal sætte rammen for aftenen i Hallen på Østre Allé i Aalborg, når årets Oktoberfest finder sted.

De eneste krav er, at man skal have det gode humør klar og ja-hatten, eller allerhelst tyrolerhatten på.

Stor mulighed efter 20 år

Klaus Anton Lundgaard, medarrangør på Oktoberfest, har længe haft lyst til at arrangere sin egen tyrolerfest, og i år kom muligheden så:

”Jeg er forsanger i bandet Vejgaard Tårnblæserlaug, og vi har faktisk været i gang med vores egen tyrolerstil i godt og vel 20 år nu. Vi har spillet til rigtig mange fester, og oplevet lidt af hvert.

Nu synes jeg så, at tiden var til at prøve kræfter med vores eget event, baseret på egne krav og erfaringer. Og vi synes selv, at vi har samlet den perfekte aften.

Der er både noget af drikke, noget at spise, noget at grine af og noget at danse til.

Derudover så har vi Erdinger, Madbixen, DJ Dalgaard og ja, Vejgaard Tårnblæserlaug der sammen sørger for at aftenen bliver helt unik.

Vores mål er at levere Danmarks sjoveste og mest gennemførte Oktoberfest.”

Hallen skal fyldes

Oktoberfesten d. 29. september favner bredt, og alle generationer er velkomne, så længe man er klar på en hyggelig aften i godt selskab.

Folkefesten bliver, som tidligere nævnt, afholdt i hallen på Østre Allé, og Klaus Anton håber at hallen bliver fyldt.

”Vi håber på at folk vil støtte op om arrangementet, og se det som en god mulighed for, at holde en firmafest, eller en god aften med vennerne.

Jeg kan sige så meget at der er plads til en god slat mennesker, så vi satser på, at hallen bliver godt fyldt.” afslutter Klaus Anton.

Tyrolerfesten er et samarbejde mellem Vejgaard Tårnblæserlaug, Jetset Show Production og Aalborg Håndbold Klub.

Deres KÆMPE Oktoberfest Buffet byder på

  • Ølmarinert Svinefilet
  • Texas Marineret Short Rib
  • Krydderet Flank Steaks 
  • Frankfurter med tilbehør
  • Råstegte kartofler
  • Sommersalat med pasta og bær
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmelavet Urtedressing
  • Kryddersmør
  • Kuvert brød med flagesalt

Billetter til arrangementet kan købes her.

Retroguld og Hello Vintage: Kæmpe secondhand marked rammer Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Ib Sørensen
Foto: Ib Sørensen

Vintagemarkeder er et kæmpe hit rundt omkring i landet, og i Aalborg elsker vi dem også i stor stil.

Sidste år blev konceptet RETROGULD introduceret til Aalborg, og det blev taget rigtig godt imod. Det var så stor en succes, at Louise Trillingsgaards populære RETROGULD marked vender retur til Aalborg i oktober.

Nu er det igen nordjydernes tur til at komme på skattejagt på de to secondhandmarkeder

RETROGULD og HELLO VINTAGE, der indtager Aalborg Kongress Center i weekenden 6. og 7. Oktober.

Sidste gang var det et kæmpe tilløbsstykke – og der var også stor medieinteresse for markedet.

Sidst blev det holdt på Spritten, men nu rykker Louise Trillingsgaard  i fodsporene på Trillingsgaard og ind i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Ernst Trillingsgaard i flere årtier var direktør.

I AKKC slår de to markeder RETROGULD og HELLO VINTAGE dørene op til et sandt mekka for skattejægere og vintageelskere.

Foto: Ib Sørensen

Danmarks hyggeligste marked

Indtil nu har markederne oplevet kæmpe succes i både København, Aarhus og Odense, og arrangør Louise Trillingsgaard er spændt på at se, hvordan nordjyderne igen tager imod det, hun kalder Danmarks hyggeligste retromarked.

Med 2000 kvm. og over 90 store stande, de bedste sælgere indenfor interiør, møbler, keramik, lamper og antik.

På markedet finder du ALT, hvad dit indretter-hjerte kan begære af genbrug inden for genrer som retro, antik, samlerobjekter, fransk Brocante, romantisk landstil, vintagemode & industrielt interiør.

Men det er ikke kun for indretningsnørder!

”Vi kalder os selv RETROGULD FAMILIEN, og det er nok ikke helt skudt forkert. Her på markederne passer vi på og løfter hinanden. Der er ingen konkurrenceri og usikkerhed! Det skal være rart og velkommende at deltage som udstiller – for så er det også rart at handle der som kunde,” fortæller Louise Trillingsgaard.

Køb tøj som bland-selv-slik – HELLO VINTAGE

Samtidig med RETROGULD finder du nemlig HELLO VINTAGE, der er et overdådigt vintage modemarked, hvor du betaler i vægt – 200 kroner per kilo!

Konceptet svarer til bland-selv-slik, hvor du vælger det, du vil have, og så betaler du for det præcise antal gram.

”Efter mange år i mode og servicebranchen, har vi konstant en finger på pulsen på, hvad der rører sig på den danske modescene. Vi omdanner trends til secondhand-mode og køber matchende varer hjem.

Du finder derfor ikke en hal fyldt med hardcore retro flowerpower klæd-ud-kjoler, men til gengæld en nøje afstemt trendhal – selvfølgelig kombineret med smukke og sprælske vintagekjoler,” siger arrangør Frederik Trillingsgaard

Du kan følge markedet på deres Facebook-begivenhed

INFO OM MARKEDET
Aalborg Kongres & Kulturcenter
Europaplads 4
9000 Aalborg
Lørdag 6. oktober 10:00-16:00
Søndag 7. oktober 10:00-16:00
Entre: 50 kr. (gælder for begge markeder og begge dage)