Forsmag på sommer: Nyt Blokhus-projekt vil tiltrække masser af gæster fra Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Mads Schytte, gastromand.dk

Tidligere var det hjemsted for Frederik den 7. som besøgte Blokhus flere gange gennem sin regeringstid, primært for at komme af med sine adelige tømmermænd, men ikke desto mindre blev Strandingskroen besøgt.

Siden da har det været mange forskellige ejere, som også har afspejlet kroens kvalitet samt antallet af besøgende. Men nu er der dog kommet nye boller på suppen!

Erfaringen og CV’erne fra de fire ambitiøse gutter der nu huser og driver kroen er fra Vendia, Brøndums Hotel, Rosdahls, Madkonsortiet, Mundgott, Strandgaarden, Cupo, La Locanda og Luneborg Kro.

Denne erfaring vil Claus Gustafsson og Kent Olesen bruge til at sætte liv i den gamle kro. De melder selv ud, at de vil være med i toppen i Nordjylland på madfronten, og især Aalborg håber de at tiltrække masser af gæster fra.

Opskriften på en succes findes på Strandingskroen

Strandingskroen åbner for offentligheden den 31. marts, men allerede nu har Gastromand og Migogaalborg været forbi til en af de første prøvesmagninger. Vi er slet ikke i tvivl om, at det er værd at tage et smut derop og få en forsmag på sommeren.

Med nogle småjusteringer af menuen kan det uden tvivl blive en kæmpe succes og vil klart blive Blokhus’ bedste restaurant.

Kroen har allerede stemningen og hyggen omkring sig, så hvis der tilsættes en portion god lokal mad, de rigtige vine og mulighed for overnatning er der belæg for et ret godt get-away!

Som det ser ud nu, mangler der ikke meget før alt spiller maksimalt! Turen fra Aalborg tager ca. 35 minutter, og er bestemt køreturen værd.

Vi havde fornøjelsen af, at smage deres 5-retters, som kommer til at koste i omegnen af 500 kr. med tilhørende vine af højt niveau.

Hvor er min østers?

Vi startede med snacks, flæskesvær, lidt skinke på ristet brød med en fuldfed aioli til samt nogle gode bobler.

Ved bordet fik vi østers – glaskål – blåmuslinger som overraskede en del.

Jeg nok håbet på en “rigtig” østers direkte fra havet, men i stedet var den skåret ud sammen med blåmuslingen og maskeret under glaskål og gode mængder mayo men urte olie til.

Retten var god, men lidt fed og med for lidt østers til min smag. Nu hørte jeg så andre gæster rose retten for netop det modsatte – så ja, måske er det bare mig og selv nordjyder kan jo være bange for østers – så fair nok!

Næste ret var vovet og kan være en, som deler vandene. Kammusling og jomfruhummer som var rå og glattet helt ud med tilhørende avocado mayo.

Jeg har fået lignende på Dragsholm Slot og ved godt det er det nye sort – men jeg har svært ved at vurdere om det bliver en succes?

Aftens bedste ret var det mest enkelte – kartoffel, porre og bacon som jeg nok vil kalde en fortolkning af “Brændende Kærlighed” – velsmagende og lækker – dansk når det er bedst, flot!

Hovedretten var 24 timers tilberedt oksebov som var yderst veltilberedt, dertil fik vi savoykål og en god glace – lækker vinterret!

Vi sluttede af med “Snickers” som er penautbutter is og skum med peanuts og chokoladecreme – en stor dessert, men absolut velsmagende.

Min medspiser kommenterede, at der sagtens kunne være mere fisk og mere lokalt på menuen – reelt har jeg ingen ide om det er tilfældet, hvis det er, er der hermed en opfordring om at nævne det.

Det kunne jo sagtens være både fisk og grøntsager er fra Blokhus om omegn og den slags er spændende for gæsterne at høre om.

Bobler i særklasse

Vinene er næsten et kapitel for sig – jeg gætter på Kent Olesen har allieret sig med importørerne, som præsenterede vinene, da der var tale om et højt niveau, navnlig vores bobler Esprit Henri Giraud var virkelig et flot glas, og nok mere end, hvad jeg havde forventet.

Til de tre første retter var der hvide vine fra Østrig, Italien og Frankrig – hver især indbydende og gode valg!

Det eneste, der var lidt for voldsomt for mig, var rødvinen på Carbernet fra Heartland i deres “Directors Cut” udgave.

Det er som den gode Henrik Thomasen fra Vinen sverden sagde – “lidt af en bulderbasse” – jeg er enig – men igen var de andre gæster vilde med den, så måske er det mig, som har svært ved de helt tunge drenge.

Strandingsskroen gør det godt, og du mærker som gæst personales engagement og vilje til at skabe en kro i høj kvalitet.

Det her er i hvert fald et perfekt sommer get-away tæt på Aalborg.

Nu går Aalborg helt Street Food-amok: Nyt tiltag åbner på fire centrale pladser

CheerUp Foodtruck får snart masser af selskab rundt omkring i Aalborg og Nørresundby

Miraklet fra Aalborg: Sarah vandt et maraton efter to livstruende sygdomme

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Måske har du set hende, når du en søndag morgen har sat kursen mod bageren, eller hvis du i de tidlige morgentimer er slingret hjem fra en lang nat i Jomfru Ane Gade.

Hun kommer løbende, hun har fart på og hun indrømmer da også selv også selv, at hun i Aalborg bliver genkendt som “hende der løber”.

Men denne unge kvinde er meget mere end en tilfældig forbipasserende.

Sarah Smalbro er 22 år, og hun studerer til daglig til sygeplejerske her i Aalborg.

På trods af sin unge alder har Sarah allerede kæmpet for sit liv hele to gange.

Første gang var i form af anoreksi. Det var en hård og sej kamp at komme igennem, og netop som Sarah var kommet over spiseforstyrrelsen, ramlede hendes verden igen.

Hun fandt ud af, at hun var født med en livstruende hjertefejl.

I dag er Sarah helt rask og kulminationen på hendes kamp for livet og mod kroppen kom i oktober, hvor hun vandt Skagen Maraton.

Havde været livsfarligt at løbe et maraton

Det vilde er, at havde Sarah valgt at løbe et maraton med sin hjertefejl, var hun aldrig nogensinde nået over målstregen.

”Det havde simpelthen været punktum, og det er også derfor, at jeg synes, det er en kæmpe ting for mig i dag, når jeg løber et maraton.

Jeg synes, det er det fedeste i verden,  og det var jo en kæmpe ting for mig at vinde et.

Det er jo ikke bare lige en træningstur, det er fordi, nu kan jeg altså,” fortæller Sarah Smalbro til MigogAalborg.

Sarahs spiseforstyrrelse startede i 1.g i gymnasiet, og hun fortæller, at det hele begyndte som hos mange andre med den psykiske sygdom, anoreksi.

”Det startede med de sædvanlige fem kilo, man hører om, som mange de lige ønsker at smide, og så begyndte jeg bare at tælle mine kalorier overdrevet meget og dyrkede samtidig motion.”

Hun blev henvist til Center for Spiseforstyrrede i Aalborg, hvor hun blev sat i gang med en intens behandling.

”Altså jeg tabte mig jo så meget, at jeg røg til lægen, og så blev jeg henvist direkte til center for spiseforstyrrede her i Aalborg, hvor jeg med det samme blev sat i gang med behandling.

Det var både med diætist, med læge og det var med sygeplejersker. Der var egentlig også nogle fysioterapeuter og psykoterapeuter inde over, og der var også mulighed for gruppeterapi og familieterapi,” fortæller hun.

Kroppen lukkede lige så stille ned

Specielt den første tur ned ad gangen til lægens kontor vækker minder i Sarahs erindringer.

”Første gang jeg skulle gå fra venteværelset til lægens konsultationsrum for at have min første samtale, der var jeg lige ved at besvime og blev nødt til at holde ved væggene, fordi jeg kunne simpelthen ikke.

Det lyder måske hårdt, men jeg kunne faktisk ikke mere. Kroppen den lukker lige så stille ned,” fortæller ildsjælen.

I forbindelse med behandlingen på Center for Spiseforstyrrede fik Sarah tjekket sit hjerte, fordi hun havde smerter.

Men da brystsmerter er en typisk bivirkning ved spiseforstyrrede, fandt lægerne ikke noget usædvanligt.

Lægerne opdagede to store huller i hjertet

I 2015 ramlede Sarahs verden dog endnu engang, da det viste sig, at hun rent faktisk var født med en hjertefejl og havde levet hele sit liv med to store huller i hjertet.

”Jeg havde virkelig ondt i mit hjerte, når jeg løb, og jeg tænkte jo altid, at det var, fordi jeg var så underernæret.

Den var også den første konklusion, da de tjekkede mig. Jeg skulle bare tage på i vægt, og så ville mine smerter i hjerter forsvinde.

Men det gjorde smerterne aldrig helt, og da jeg så endelig blev scannet viste det sig, at jeg havde to store huller, der gjorde at alt mit iltede blod blev blandet med det afiltede.

Så jeg havde egentlig haft afiltet blod hele mit liv, hvilket er ret alvorligt,” fortæller Sarah.

Gennem de svære perioder i Sarahs liv har hun altid fundet trøst i at kunne løbe en tur.

Når hun løber tidligt om morgenen jagter hun en helt bestemt følelse.

”Jeg blev bare bidt af den der frihedsfølelse, og det har jo altid været sådan, at jeg kunne jo bare tage mine sko på og så bare løbe.

Når jeg kom hjem, havde jeg det altid bedre, og det var også lige meget, hvor dårligt jeg havde haft det forinden”.

Muskuløs og klog af skade

I dag er hun hverken en underernæret ung pige eller hjertepatient.

Sarah er muskuløs og klog af skade.

Hun ved at hendes krop ikke altid har haft det godt. Måske netop derfor er hun i dag i stand til at lytte til sin krop og give den, hvad der skal bruges for, at hun kan nedlægge de 60 til 100 km, som hun løber om ugen.

Sarah fortæller til MigogAalborg, at hun på ingen måde er flov over at have haft en spiseforstyrrelse

”Jeg er jo aldrig pinligt berørt over at have haft anoreksi, men det er jo stadig sådan noget, der er lidt tabu-belagt, og der er mange der ikke forstår det, og nogen synes måske, det er noget pjat”.

Efter alt modgangen er Sarah i dag endelig kommet på den anden side og er ekstremt aktiv i Aalborgs løbemiljø, hvor hun hver uge løber de mange kilometer med løbeklubben Aalborg Runners.

Hun har efterhånden klaret sig godt igennem en halv snes halvmaratons, og har udvidet CV’et med hele to maratons, hvoraf hun, som tidligere nævnt, ved Skagen Maraton i oktober kunne stille sig øverst på podiet med en guldmedalje om halsen.

Kører tre uddannelser ved siden af

Hun har stadig en lang liste af mål og drømme om maratonløb.

Sarahs overskud vil ingen ende tage, ikke nok med at hun har sit sygeplejerskestudie, så har hun yderligere taget tre uddannelser som henholdsvis kostvejleder, løbe coach og personlig træner.

Uddannelserne bruger hun til at hjælpe andre i gang med en sundere og balanceret livsstil og sideløbende har hun startet en støttegruppe for spiseforstyrrede unge i Aalborg.

Om støttegruppen fortæller Sarah;

”Det er jo bare blevet mine veninder. Engang imellem ses vi lige til en kop kaffe, og så snakker vi bare lidt om livet, som det er,” slutter den inspirerende unge aalborgenser.

Stor Rasmus Seebach-koncert i Aalborg i 2019: Her er datoen

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Seebach
Foto: PR
Rasmus Seebach Foto: PR

Sidste år besøgte Rasmus Seebach landets fire største byer til familiekoncerter i løbet af maj og juni.

Det var en kæmpe succes, hvor mere end 50.000 feststemte danskere mødte op til koncerterne.

Nu gentages de fire familiekoncerter i København, Århus, Aalborg og Odense.

Det er især tidspunktet midt på eftermiddagen, som definerer, at der er tale om en koncert, hvor både børn og voksne får noget ud af det.

Det bliver lørdag d. 18. maj 2019, at Rasmus Seebach holder en stor koncert i Mølleparken her i Aalborg. Koncerten er også med Special Guests, hvilket kunne tyde på, at der er andre store navne, som også optræder på dagen.

Billetsalg starter mandag

Billetsalget starter allerede på mandag d. 19. november, og man skal nok være hurtigt ude, da Seebach for hele familien typisk bliver hurtigt udsolgt.

Til sommer er det 10 år siden at Rasmus udgav sit debutalbum ‘Rasmus Seebach’, og siden dengang, er det kun gået én vej.

Siden 2009 har Rasmus Seebach udgivet fire studiealbums, solgt mere end 800.000 eksemplarer og vundet seks statuetter til Danish Music Awards.

Tager også spændende gæste-artister med

Med andre ord er Rasmus Seebach blandt de største og bedst sælgende artist i dansk musikhistorie, men for Rasmus kan successen hverken måles i priser eller salgstal – den ægte magi skabes nemlig til koncerterne sammen med sine fans.

Det var netop kærligheden til at optræde live, der blev afsættet for Rasmus’ tilbagevendende familiekoncerter, som de seneste år er blevet hyldet af både fans, publikum og anmeldere.

Til sommer kan Rasmus igen opleves i landets fire største byer, og rygtet siger at han planlægger at tage en masse spændende gæster med til koncerterne.

Hvad: Familiekoncert med Rasmus Seebach
Hvor: Mølleparken
Hvornår: 

 

Lækker mad på årets sidste dag i Aalborg: La Locanda har nytårsmenu klar

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af Aalborgs bedste spisesteder ligger på C. W. Obels Plads.

Her regerer den italienske kreatør Carlo Liberati i køkkenet.

Der er ofte fuldt hus på La Locanda, hvor der køres mange serveringer af autentisk italiensk mad ind på bordene akkompagneret af naturligvis gode italienske vine.

Nu har La Locanda også offentliggjort deres nytårsmenu for 2018.

Skøn nytårsmenu med flere tilvalgsmuligheder

Der er ingen tvivl om, at de bliver et populært valg for dem, som rigtig gerne vil slippe for al bøvlet i køkkenet og blot tilberede og anrette den gode mad for gæsterne.

“Vi glæder os til at forkæle aalborgenserne igen i år. Vi har sammensat en skøn nytårsmenu med flere tilvalgsmuligheder,” siger Carlo Liberati.

La Locanda take away nytårsmenu 2018

Snacks:
– Hjemmebagte grissini med Italiensk lufttørret røget skinke
– Hjemmelavet skinkepaté med trøffel
– Hjemmelavet oliventapenade med knækbrød

Antipasto / Forret:
– Carpaccio di merluzzo con fantasia di cipolle e capperi: Carpaccio af saltet torskeryg, hertil løg-fantasy og kapers

*Primo piatto / Første ret:
– Risotto con crema di scampi: Klassisk italiensk risotto med jomfruhummer-bisque og jomfruhummer-kød

Secondo / Hovedret:
– Filetto di vitello con sua salsa, Cardoncelli e nocciole tostate: Rosastegt kalvemørbrad med egen sauce, ristet kaiserhat med hasselnød

**Formaggi / Ost:
Piatto con 4 formaggi misti, marmellata di pomodorini, vaniglia e peperoncino: Tallerken med 4 oste, Taleggio, Pecorino med peber, Robiola 3 mælk og skimmelost, hertil vores cherrytomat, vanilje/chili syltetøj

Dolce / Dessert:
– Tortino caldo di cioccolata e pere con salsa al Balsamico e gelato allo yougurt: Varm chokoladekage med pære, balsamicoeddikesauce og hjemmelavet yoghurtis

4 retter koster 395 kr. (Snacks, forret, hovedret og dessert)

– *Tilkøb af Risotto koster 85 kr.
– **Tilkøb af Formaggi/Ost koster 75 kr.

La Locanda oplyser, at der er minimum bestilling på to kuverter, og den kan afhentes ved LA BOTTEGA mandag d. 31. december.

Du kan læse mere om nytårsmenuen her.

Du kan også tjekke vores spiseguide – der giver byens bedste overblik over spisesteder her