Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forskud på glæderne: Penny Lanes fastelavnsboller er tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

Årets første fire dage er gået, og det betyder, at januarkuren for de fleste er ved at være slut.

Det passer perfekt med, at Penny Lane på Boulevarden i dag har afsløret, at deres Aalborg-berømte boller allerede nu er tilbage i montren.

Indtil videre kan du nyde godt af variationerne med creme, chokolade og nougat/marcipan – men dog kun i meget begrænset antal.

Fra på fredag følger de resterende trop, fortæller Penny Lane til MigogAalborg.

Forskud på glæderne: Penny Lanes fastelavnsboller er tilbage

Gid den længe leve må

Opskriften på den i dag populære bolle kom til Penny Lane i selskab med en fransk bagermester, som efter en kort forklaring blev bedt om at komme med sit bedste bud på en dansk fastelavnsbolle.

Den franske bagermester kom herefter med denne opskrift, som mest af alt mindede om en brioche, hans bedstemor lavede, da han var barn.

Oprindeligt fandt man efter et par bidder citroncreme i den svampede midte, men efter ønske fra aalborgenserne blev denne siden udskiftet med en god, hjemmelavet vaniljecreme – som vi også kender den i dag.

Flere varianter fulgte siden efter, og i dag består familien af Creme, Creme/chokolade, Nougat/marcipan, Hindbær og æble/borgmestermasse (en creme af marcipan, smør og sukker).

Aalborgenserne var dog stadig ikke tilfredse.

De havde bestemt ikke lyst til at skulle undvære de lækre boller resten af året; derfor lod Penny Lane to af varianterne blive boende i konditoriet igennem alle sæsonerne – under dæknavn: Bedstemorbollen.

Forskud på glæderne: Penny Lanes fastelavnsboller er tilbage

Vi har testet dem

Da fastelavnsbollerne kun har været genopstået i ganske få timer, har vi her på redaktionen endnu ikke haft mulighed for at teste årets creme-darlings.

Heldigvis var vi allerede på pletten sidste år, hvor vi spiste os igennem samtlige varianter.

I får derfor vores guide her: 

Vaniliecreme: Vi forstår godt, at den får lov at leve videre hele året som bedstemorbolle, for den ville svær at undvære mellem sæsonerne.

Der er ikke så meget at sige andet end: En sikker vinder!

Vanilie/chokolade: Når to af verdens lækreste ingredienser mødes i en syndig fastelavnsbolle, så er det virkelig et match made in heaven. Ikke så meget pjat, bare ren kærlighed.

Æble/borgmestermasse: Ligeså populær og sprød som Thomas Kastrup-Larsen var til kommunalvalget – ligeså var smagen af borgmestermassen i den lækre bolle.

Sådan cirka som at spise indbagt æblekage – på den rigtig gode måde!

Hindbær: Kombinationen af den klassiske, hvide glasur og den friske, hjemmelavede hindbærmarmelade er et godt valg, hvis du er én af dem, som godt kan blive lidt kvalm af sukker, creme og flødeskum.

Marcipan/nougat: Selvom mange måske har fået nok af julens lækkerier, så er der alligevel nogle elementer, som hellere end gerne må vare helt til påske.