Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forny haven med et lån og gør boligen mere attraktiv

Af Annoncør
Spacious and well-kept garden and terrace at the back of detached house
Spacious and well-kept garden and terrace at the back of detached house

Gode råd til at opgradere terrasse og andre uderum – til glæde og værdi!

Hvis du overvejer at sælge dit hus inden for de næste år, eller blot vil udnytte din boligs fulde potentiale og forøge værdien, er der mange veje at gå. Vi jyder elsker den plads og frihed, som en stor have giver os, og vi er ikke mindst gode til at nyde ferielivet i sommerhaven! Ofte kan det dog være en stor udfordring med at skabe en god overgang mellem ude og inde.

Derfor bringer vi her en inspiration til tiltag, der kan forandre din have til en skøn oase i en helt naturlig forlængelse af huset.

 

Udestue eller terrasse?

Det kan være skønt at have en udestue til de kolde efterårsmåneder og vintertiden – hvis tilbygningen altså udnyttes optimalt! Der er desværre en tendens til, at flere og flere ting hober sig op i udestuen, og det tager lysten fra at bruge den jævnligt. Desuden kommer mange desværre også til at glemme udestuens geniale mulighed for at have en vinterhave, fordi det kræver lidt grønne fingre og måske netop, at man har lyst til at opholde sig der.

Træf derfor et valg: Vil du sætte mere energi ind på at få lys og luft ind i udestuen med nyindretning – eller passer en terrasse i virkeligheden bedre til dit behov for et uderum i haven?

En udestue, som ikke har glastag eller tagvinduer, kan blokere overraskende meget for lyset i det rum, den ligger i forlængelse af. Derfor kan du overveje enten at lysne ved at male og sætte bedre belysning op, så du får mere lys ind i selve boligen – eller simpelthen at rive udestuen ned, hvis den alligevel er blevet medtaget over årene.

Mange foretrækker terrassens fleksible uderum, da det giver en mere naturlig overgang mellem ude og inde. Du kan sætte markise eller halvtag op, så I har skygge til frokosten, og tænk også i praktiske og elegante løsninger for at få læ, for eksempel med et smart foldehegn eller med et flot og funktionelt blomsterkasse hegn.

Det koster selvfølgelig lidt at forfriske en udestue såvel som terrasse, men har du hænderne skruet godt på, kan du sagtens skabe store forandringer med et mindre lån. Et fornuftigt lån til denne centrale fornyelse af boligens uderum er i det hele taget godt givet ud i forhold til både fornyet livskvalitet og glæde i dagligdagen – såvel som det sætter din boligs værdi og tiltrækningskraft gevaldigt i vejret, hvis du tænker at sælge på et tidspunkt.

Del artikel