Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store ambitioner: Formand for Aalborg Karneval scorer topjob i kommunen

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Det bliver en erfaren erhvervsprofil med et stort drive, der kommer til at stå i spidsen af BusinessAalborg som Aalborg Kommunes nye erhvervsdirektør.

Det afslører Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Der har været stort interesse for jobbet som erhvervsdirektør og et kompetent ansøgerfelt. Et enigt ansættelsesudvalg har nu valgt Mette Bugge som ny erhvervsdirektør.

“Mette Bugge har den helt rigtige profil til at understøtte fremtidig vækst og erhvervsudvikling i Aalborg Kommune og Nordjylland.

Hun har Aalborg i hjertet, lang erfaring på både det strategiske og operationelle niveau, et kommercielt mindset og et visionært udsyn.

Det er essentielle forudsætninger som erhvervsdirektør, hvor MB kommer til at sætte handling bag de store ambitioner og mange initiativer på erhvervsområdet”, udtaler borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Mere sammenhængskraft mellem erhverv, uddannelse og offentlig sektor

Gennem sin karriere har Mette Bugge opbygget solid erfaring og et stort netværk.

Siden 2005 har hun drevet selvstændig konsulentvirksomhed, hvor hun blandt andet har arbejdet med organisations- og kompetenceudvikling, ledersparring samt implementering og styring af strategiske indsatser i såvel private virksomheder som i den offentlige sektor, herunder blandt andre Svanehøj, EWII, Randers Tegl samt Aarhus og Brønderslev Kommune.

Sideløbende har Mette Bugge været bestyrelsesleder eller -medlem, ligesom hun er en aktiv deltager i styregrupper, partnerskaber og netværk på tværs af erhvervslivet og den offentlige sektor, hvor vækst og udvikling også er i højsædet.

“Det her er drømmejobbet for mig. Jeg ser mig selv som både frontkæmper og facilitator. Og det er blandt andet disse styrker, jeg tager med mig i mit kommende virke som erhvervsdirektør.

Min drivkraft er mennesker og udfordringer, og jeg glæder mig til at gøre en forskel. Især i forhold til at skabe mere sammenhængskraft mellem erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og den offentlige sektor, for jeg tror meget på, at vi når længst gennem gode partnerskaber og synergi”, fortæller Mette Bugge.

Som erhvervsdirektør kommer Mette Bugge blandt andet til at stå i spidsen for at implementere Aalborg Kommunes nye Erhvervsstrategi, der forventes endeligt vedtaget i begyndelsen af det nye år, være en synlig talsperson for erhvervspolitikken og styrke den vigtige erhvervsudvikling i Aalborg Kommune og Nordjylland.

Skal sætte Aalborgs styrker på verdenskortet

Med andre ord er der høje forventninger til den nye erhvervsdirektør.

“Med sit drive, strategiske erfaring og store netværk er der ingen tvivl om, at Mette Bugge bliver et aktiv for Aalborg Kommune og arbejdet med at sikre Aalborg Kommune som et attraktivt sted at starte, drive og udvikle virksomhed.

Hun bliver en vigtig spiller i at sikre vækst og udvikling i kommunens erhvervsliv, løfte erhvervsvenlighed og sætte Aalborgs styrker på verdenskortet”, tilføjer Rasmus Haugaard som repræsentant for Aalborg Erhvervsråd, hvor han er medlem af formandskabet.

Mette Bugge kommer oprindeligt fra Aalborg men har også boet i udlandet i 10 år, herunder syv år i Holland, hvor hun bl.a. arbejdede og uddannede sig inden for inden for HR.

Som chef for BusinessAalborg bliver Mette Bugge leder for 50 medarbejdere, som arbejder med erhvervsservice, internationalisering, projektstyring, analyse, strategi, partnerskaber, funding og kommunikation.

BusinessAalborg er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling og paraply for en række erhvervsindsatser, -projekter og partnerskaber.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og tror på, at det er i fællesskab, at vi kan imødegå fremtidens globale og lokale udfordringer, og at det er gennem partnerskaber og nye samarbejdsformer, at vi skal skabe yderligere vækst i erhvervslivet og sikre den grønne omstilling.

Der er ingen tvivl om, at det handler om at løfte i flok og i et samarbejde på tværs både internt i kommunen og eksternt,” slutter Mette Bugge.

Som erhvervsdirektør kommer Mette Bugge til at deltage aktivt i Aalborg Kommunes Erhvervsråd, der netop samler repræsenterer fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, arbejdstagerorganisationer og byrådet.

Mette Bugge begynder som erhvervsdirektør 2. januar 2023 og kommer til at referere til konstitueret kommunaldirektør Tommy Christiansen i Økonomi og Erhverv.

Del artikel

Andre læser også