Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop meldt ud: Aalborg får ny plads opkaldt efter kendt forfatter

Af Michael Qureshi

Det har igennem længere tid været et ønske at navngive en plads til ære for Jakob Ejersbo i tilknytning til kulturhuset Nordkraft.

Igennem flere år har der både fra kulturelt interesserede borgere og foreninger været udtrykt ønske om et vejnavn eller pladsnavngivning for at hylde forfatteren.

Ønsket bliver nu ført ud i livet, når Aalborg Kommune navngiver en plads – Jakob Ejersbos Plads – ved Nordkraft.

Det er lige uden for Azzurra og Nordkrafts hovedindgang, at selve pladsen ligger.

Navngivningen sker for at hædre en stor og dygtig forfatter, som levende har beskrevet sin samtid og et særligt miljø i Aalborg.

Netop meldt ud: Aalborg får ny plads opkaldt efter kendt forfatter

Glad borgmester

Ejersbo skrev blandt andet romanen NORDKRAFT, som også er blevet filmatiseret.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen udtaler:

“Jeg er rigtig glad og stolt over, at det nu er lykkedes at få en ”Jakob Ejersbos Plads” i Aalborg.

Med vores kulturelle kraftcenter Nordkraft ved sin side vil denne plads være en fornem hyldest til Jakob Ejersbo, der med bogen ”Nordkraft” fik sat Aalborg på det kulturelle internationale landkort.

Det er samtidig en anerkendelse af byens tilbagevendende litteraturfestival Ordkraft, der år efter år sætter litteraturen og ordet i fokus med besøg af nationale og internationale forfattere i Nordkraft,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg har udviklet sig

Han fortsætter;

“Jakob Ejersbos Plads” kommer til at være placeret lige op ad det gamle kulkraftværk Nordkraft, hvor det er allermest synligt, at Aalborg har udviklet sig fra rå industriby til en moderne kulturel studieby.

Det vil jeg betegne som den ultimative hyldest fra Aalborg til Jakob Ejersbo,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Og borgmesteren suppleres af Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen:

“Jeg er glad for, at vi med navngivningen af Jakob Ejersbos Plads får mulighed for at hylde en dansk forfatter, som med sin roman Nordkraft fra 2002, virkelig fik sat fokus på industribyen Aalborg fra et perspektiv, som der nok ikke var så mange, der kendte til.

Romanen, og senere filmen, skildrer Aalborgs vrangside i starten af 1990’erne med fokus på hverdagen i Aalborgs stofmiljø, og den giver et andet billede af Aalborg end byen med Jomfru Ane Gade og de rygende skorstene.

Den skildrer netop Aalborg på vrangen,” siger Hans Henrik Henriksen.

En god dag i Aalborg

Også Jørgen Pyndt, der efter 11 år som formand for Ordkraft netop er trådt tilbage for at blive afløst af Per Lyngby på posten, glæder sig over navngivningen:

“Fra Ordkrafts side har vi lige fra første færd været meget aktive for at få en plads opkaldt efter Jakob Ejersbo.

Jeg kendte ham personligt som et menneske, der var dybt optaget af at skildre det liv og de eksistenser, som de fleste bare vender ryggen til og ikke vil vide af.

Dem gav han respekt og værdighed i sin fremragende roman, og det er ulykkeligt, at han døde så ung, at han ikke nåede at bygge videre på disse fortællinger,” siger Jørgen Pyndt og tilføjer, at selvom der gik lang tid, så er det en god dag i Aalborg, når man hædrer en forfatter, der – om nogen – har fortjent det.”

Del artikel

Andre læser også