ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fordobler omsætning: Købmandssøn gør Spar Vejgaard til Danmarks største på Facebook

Af Stine Kjølby Christensen

Der er ikke nødvendigvis noget gammeldags ved at drive en lokal købmandsforretning.

Det er Spar Vejgaard et levende bevis på.

På bare fem år er det lykkedes supermarkedet at fordoble sin i forvejen flotte omsætning, der nu betyder, at butikken er blandt de største Spar-butikker i Danmark; målt på omsætningen.

I februar måned var det tid til at fejre endnu en stor milepæl.

Spar Vejgaard ramte nemlig 50.000 følgere på sin Facebook-side og er dermed blevet den SPAR i Danmark, hvor allerflest følger med online.

Men hvorfor skulle mere end 50.000 mennesker have interesse i at følge med hos en lokal Spar på Årestrupsvej i Aalborg?

Det er der en god forklaring på.

Forklaringen hedder Patrick Jensen, som for cirka tre år siden valgte at gå nogle af sine kollegaer i bedene og oprettede en profil til butikken, hvor han selv arbejder.

“Ja tak”-tilbud tog fart

Det nye “Ja Tak”-fænomen, hvor en butik slår slagtilbud op på Facebook, og det herefter gælder om hurtigst muligt at skrive “Ja tak” i kommentarfeltet, skulle afprøves.

“Vi havde set, hvordan andre kæder brugte Facebook til at nå bredt ud, så det ville vi selvfølgelig også prøve,” fortæller Patrick til MigogAalborg, da vi møder ham i butikken i Vejgaard.

Fordobler omsætning: Købmandssøn gør Spar Vejgaard til Danmarks største på Facebook

Det er Patricks far, Thorkild, der er købmand, og han gav dengang sin søn frie hænder til at lege med butikken på de sociale medier – en klog beslutning, skulle det siden vise sig.

På ganske kort tid tog Facebook-siden fart, og Patrick brugte timevis på at besvare bestillinger, telefonopkald og ikke mindst forhandle med sælgere om nye “Ja tak”-produkter til butikken.

Omsætningsrekord på black pods

I dag kan Spar Vejgaards følgere forvente mindst ét “Ja tak”-tilbud om dagen, og hvad der bliver solgt, spænder bredt.

“Vi kan sælge alt,” siger souschef René Clausen-Rasmussen med et grin.

“Vi har solgt kyllingestrimler, nuggets, vandhanehoveder, toiletpapir, Dolmio og nano-tape. Så længe at det er den rigtige pris, og vi sørger for at skrive de rigtige ting, så skal det nok rykke.”

Fordobler omsætning: Købmandssøn gør Spar Vejgaard til Danmarks største på Facebook

Da Spar Vejgaard en dag smed de såkaldte Black Pods på Facebook til 189 kr., gik det især stærkt. På bare to minutter skulle Patrick holde styr på mere end 400 kommentarer, der alle kom fra folk, som ville have fingrene i tilbuddet.

“Det var helt sindssygt.

Folk stod i kø udenfor butikken hele eftermiddagen, og vi endte med at slå omsætningsrekord på knap 600.000 kr.,” siger Patrick.

Det er ikke kun beboere i Vejgaard, der nyder godt af butikkens tilbud. Faktisk har butikken kundebesøg fra hele Nordjylland.

“De kommer jo fra Brønderslev, Hjørring, Støvring … Der er også mange, der skriver, om vi vil sende varerne, men det bliver svært at administrere.

Jeg overvejer dog stadig, om vi skal give det et skud en dag,” griner Patrick.

Blokeret fra egen side

Da der stadig er fuld fart på Spar Vejgaards Facebook-side, der vokser dag for dag, har Patrick nu set sig nødsaget til at ændre den måde, som bestillingerne skal godkendes på.

“Faktisk blev vi lidt tvunget til det, fordi Facebook blokerede os fra vores egen side – de tror, at det er spam, fordi der kommer så meget interaktion på så kort tid,” fortæller Patrick.

Derfor er det nu en særlig Ja Tak-app, der sørger for kommunikationen med følgerne.

“Førhen skulle vi godkende samtlige bestillinger manuelt, så Patrick sad jo med telefonen non-stop i 7 timer.

Nu kan han koncentrere sig om at få aftaler i hus i stedet,” siger souschef René.

Bedre butik til kunderne

Den store succes på Facebook gennem de seneste år har ikke kun boostet Spar Vejgaards kendskabsgrad i lokalområdet og oplandet – men også gjort det muligt at lave en næsten ny butik.

“I 2018 gennemgik butikken en større renovering med alt fra nyt gulv, ny vin- og grøntafdeling, ny placering til varerne og meget mere.

Fordobler omsætning: Købmandssøn gør Spar Vejgaard til Danmarks største på Facebook Fordobler omsætning: Købmandssøn gør Spar Vejgaard til Danmarks største på Facebook

I starten af 2020 lavede vi om igen med blandt andet et helt nyt kioskområde – og til påske går vi i gang med nyt køle/frys.

Det er fedt, at de sociale medier også giver os mulighed for løbende at lave en endnu bedre butik til vores kunder,” siger René.

Dagens tilbud

Med lovning på et Ja Tak-tilbud hver dag er denne onsdag selvfølgelig ingen undtagelse.

Her til aften har Spar Vejgaard slået et tilbud på 1-1,4 kg. kvalitets-oksemørbrad for blot 159,95 kr.

Så mangler du et lækkert bud på et weekendmåltid, kan du stadig nå at få fingrene i det lige her:

Del artikel