Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forbudt for børn: Flere spændende True Crime foredrag kommer til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

True Crime er og bliver en af danskernes helt store guilty pleasures.

Kan du ikke få nok af genren, så er der særdeles gode nyheder, for nu kan du snart komme med til tre hæsblæsende og spændende foredrag på Folkeuniversitet.

Allerede i slutningen af september kan du være med til et spændende foredrag med Asser Hedegård Thomsen om retsmedicin og drab, mens du i oktober kan komme til foredraget “Seriemorder – mennesket bag monstret” med profileringsekspert, cand.psych. Florence McLean.

I november kan du komme til foredrag med speciallæge Lise Frost, Aarhus Universitet, der giver et sjældent indblik i sin dagligdag som retsmediciner.

Læs mere om foredragene her:

29. september: Retsmedicin og drab

Retsmedicinske problemstillinger omtales jævnligt i forbindelse med kriminalsager og indgår ofte i bøger, film og tv-serier.

En væsentlig del af retsmedicinerens arbejde er at undersøge afdøde for at afgøre, om de er slået ihjel af en anden person. Dette er oftest ganske nemt, men kan til tider volde problemer.

Er der f.eks. tyve stiklæsioner i ryggen på en bagbundet person og ikke nogen kniv på findestedet, er det oplagt, at der er tale om drab. Men hvad nu hvis der er en enkelt stiklæsion i brystet på en person, og kniven sidder i brystet?

Så kan der i princippet være tale om alle tre unaturlige dødsmåder; ulykke, selvmord eller drab.

I foredraget fortæller Asser Hedegård Thomsen om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark. Det bliver spændende, uhyggeligt og forbudt for børn.

Hvor: Aalborg Universitet, (k3 / 1.104), Kroghstræde 3, aud. 1.104, 9220 Aalborg Øst
Hvornår: Torsdag. 29/9/22, 19.00
Pris: 155 kr.

Billetinfo her.

4. oktober: Seriemorder - mennesket bag monstret

Hvorfor bliver et menneske seriemorder? Og kan man gøre noget for at forhindre det?

Få et fascinerende og skræmmende indblik i seriemorderens sind, tanker og adfærd med profileringsekspert, cand.psych. Florence McLean.

Med udgangspunkt i FBI’s profileringsmetode har McLean interviewet 34 seriemordere med tilsammen hundredvis af menneskeliv på samvittigheden.

Hvilke psykologiske træk karakteriserer en seriemorder, og hvordan finder man ind til mennesket bag monsteret?

Undervisningen tager afsæt i bogen Seriemorder – mennesket bag monsteret (Lindhardt og Ringhof). 

Hvor: Aalborg Universitet, (k3 / 1.104), Kroghstræde 3, aud. 1.104, 9220 Aalborg Øst
Hvornår: Tirsdag. 4/10/22, 19.00
Pris: 155 kr.

Billetinfo her.

16. november: Forbrydelsens tydelige spor

Mange tror måske, at en retsmediciner enten står i en kælder, oplyst af blinkende neonrør og skærer i lig for at finde dødsårsager eller om natten befinder sig på dunkle gerningssteder – oftest i silende regn.

Men faktisk arbejder en retsmediciner ofte med levende mennesker, for en væsentlig del af arbejdet er akut at undersøge ofre og gerningsmænd, når politiet skal have hjælp til at undersøge og dokumentere skader og sikre spor af f.eks. sæd eller dna, når der rejses mistanke om, at der er sket en forbrydelse som f.eks. vold eller overgreb.

Retsmedicineren kan på baggrund af sine undersøgelser sige noget om evt. brug af våben, hvor hårdt et offer er blevet slået eller om vedkommende har været i livsfare. Den viden bruges efterfølgende i en retssag.

Denne aften giver speciallæge Lise Frost, Aarhus Universitet, et sjældent indblik i sin dagligdag som retsmediciner.

Hun gennemgår en retsmedicinsk undersøgelse af levende og fortæller om sin store interesse for at forske i børn udsat for overgreb. Og så afslører hun, hvorfor hun er vild med jomfruhinder.

Hvor: Aalborg Universitet, (k3 / 1.104), Kroghstræde 3, aud. 1.104, 9220 Aalborg Øst
Hvornår: Onsdag. 16/11/22, 17.00
Pris: 155 kr.

Billetinfo lige her.

Del artikel