Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forbud fra politiet: Her må du ikke færdes i Aalborg og omegn

Af Nathalia Hentze Nielsen

Kulden er for alvor ved at gribe Aalborg, og der har over weekenden ligget et fint, tyndt lagt sne rundt om på gader og græsplaner.

Med udsigt til en temperatur på -3 grader i morgen og flere kolde dage foran os, kunne man godt være fristet til at udnytte frosten til at lege en skandinavisk Jesus.

Mange søer er frosset til, og det kan dermed føles fristende at “gå på vandet”, men Nordjyllands Politiet fraråder på det kraftigste at gøre det.

I en pressemeddelelse skriver de, at al færdsel på isen ud for kyster, i havne eller på offentlige søer, vandløb eller andre vandsteder er forbudt.

Yderligere information om forbuddet:

Denne bekendtgørelse er udstedt i medfør af § 15, stk. 1, i “Bekendtgørelse nr. 511 af 20. juni 2005 om politiets sikring af den offentlige orden og beskyttelse af enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed m.v. samt politiets adgang til at iværksætte midlertidige foranstaltninger” (ordensbekendtgørelsen). 

Overtrædelse af bekendtgørelsen straffes med bøde, jf. ordensbekendtgørelsens § 18.

Forbuddet gælder for områder beliggende i Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerlands, Frederikshavn, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt og Hjørring kommune. 

Undtaget fra forbuddet er steder, hvor det ved opslag er bekendtgjort, at ”Færdsel på isen tilladt, Nordjyllands Politi”. 

Hvis du overtræder forbuddet vil du få en bøde, melder de yderligere.

Forbuddet træder i kraft i dag, den 27. november 2023, og gælder til og med den 15. marts 2024. 

Del artikel

Andre læser også