Forbereder sig på flere scenarier: Aalborg Universitetshospital åbner Corona-afdeling

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Aalborg Universitetshospital opskalerer beredskabet i forbindelse med COVID-19, bedre kendt som Corona-virus, og åbner derfor en pandemiafdeling.

Det gør det muligt at håndtere op mod 50 patienter i isolerede omgivelser.

Det sker for at udvise rettidig omhu.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Bygning skal omdannes og klargøres

En ny pandemiafdeling på Aalborg Universitetshospital, Syd, er ved at blive oprettet og skal stå klar, hvis der på sigt skulle vise sig et behov for at isolere et større antal behandlingskrævende patienter med sygdommen COVID-19.

Der er plads til op mod 50 patienter.

Der er i øjeblikket ikke testet positive patienter i Region Nordjylland, men i lyset af udviklingen med antallet af smittede i Europa, ønsker hospitalet at være parat til at kunne inddæmme eventuel smitte.

“Vi vil gerne være på forkant, men måske kommer afdelingen aldrig i brug – det ved vi ikke noget om i øjeblikket.

Men vi skal være med til at sikre, at en eventuel smitte ikke breder sig, så vi følger selvfølgelig situationen nøje og handler herefter i tæt samarbejde med en lang række sundhedsmyndigheder,” siger lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

Pandemiafdelingen får til huse, hvor der i dag er Patienthotel og enkelte andre afdelinger. Disse flyttes til andre lokaler på hospitalet.

Pressefoto Region Nordjylland

I Region Nordjylland er 34 testet negative

Aalborg Universitetshospital har siden starten af uge 9 haft mulighed for både at teste patienter for COVID-19 og for at udøve behandling af patienter med sygdommen.

Det blev sat i værk, da Sundhedsstyrelsen ændrede sine retningslinjer for den nationale håndtering af COVID-19 baseret på udviklingen i Sydeuropa.

“Vi er er en del af et nationalt sundhedsberedskab, og oprettelsen af pandemiafdelingen er også afledt heraf.

Vi har et godt og tæt samarbejde med øvrige regioner og myndigheder.

Det gør også, at vi hurtigt har kunnet teste patienter for virussen på Aalborg Universitetshospital, ligesom vi er godt rustet hele vejen rundt i forhold til den nuværende situation,” siger Michael Braüner Schmidt.

Siden Sundhedsstyrelsen bad Aalborg Universitetshospital om at teste for COVID-19 og tage imod patienter med sygdommen, er der blevet testet 34 patienter.

Alle tests i Region Nordjylland har været negative.

Callcenter skal aflaste for øget travlhed

Hospitalet har udover oprettelsen af en pandemibygning lavet et internt callcenter, der skal være med til at sikre at både privatpraktiserende læger og andre sundhedsfaglige får en korrekt og ensartet vejledning.

Derudover har callcenteret fået den regionale opgave med telefonisk at tjekke op på de borgere, der kan blive sat i hjemmekarantæne af de nationale myndigheder grundet mistanke om COVID-19.

Callcenteret er primært internt og skal understøtte og aflaste Infektionsmedicinsk Afdeling, der skal teste mistænkte patienter og tage sig af eventuelt positivt smittede, såfremt disse er behandlingskrævende.

Borgere skal stadig henvende sig til egen læge eller Sundhedsstyrelsen, hvis de har spørgsmål til egen situation eller generelle spørgsmål.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.