Forandringer under Nu’ets Port: Abbey Road har fået nye ejere

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I disse dage bliver der flittigt vasket, slebet og malet på hjørnet af i Kjellerupsgade og Østerbro.

Caféen Abbey Road, der har forkælet aalborgenserne med lækkerier, vin og delikatesser i de sidste syv år, har for ganske nyligt fået nye ejere.

Abbey Road blev startet af Claus og Lisa Søgaard, der på daværende tidspunkt var indehavere af både Søgaards Bryghus, Abbey Road og søstercaféen Penny Lane.

Siden er der ryddet gevaldigt ud på listen, og i juli 2018 blev Penny Lane overtaget af Jonas Hütscher Hejlesen, da Claus og Lisa ønskede at fokusere mere på Søgaards Bryghus.

Nu har Abbey Road ligeledes fået nye forældre.

Drømmen om en café

Det nybagte forældrepar er dog en duo, som vi ikke før har stiftet bekendtskab med i Aalborg.

Anne Mie Jessen og Anette Jul Christiansen har været veninder siden skoletiden, men det er altså første gang, at de slår deres professionelle pjalter sammen.

“Det har egentlig bare været en løselig snak mellem os, da især Anne Mie har haft en drøm om at drive en café,” fortæller Anette til MigogAalborg.

“Vi kender Claus og Lisa, og da de gerne ville afstå den, blev vi bare enige om, at det kunne være sjovt at gøre sammen.”

Anne Mie stemmer i:

“Ja, og så har vi heldigvis god opbakning fra vores mænd, der hjælper med at få det hele sat i stand i hernede.

Derudover bliver opgavefordelingen således, at jeg kommer til at stå for den daglige drift i caféen, mens Anette primært skal holde styr på økonomien,” siger hun.

Konceptet fortsætter

Både Anne Mie og Anette er enige om, at Abbey Road allerede har et velfungerende koncept, som de bestemt ikke ser nogle problemer i at overtage.

“Vi har det rigtig fint med, at caféen allerede er “klar”. Vi kan godt lide konceptet hernede.

Både indretningsmæssigt, hvor genbrug og retro spiller en stor rolle, men også maden, hvor der er fokus på hjemmelavede og overvejende sunde råvarer,” forklarer Anne Mie.

Med tiden er planen dog, at veninderne selv skal sætte deres præg på både menuen og driften.

“Lige nu ændrer vi ikke på noget – men på sigt kan det selvfølgelig ikke undgås.

Vi drømmer blandt andet om at begynde at bage lidt selv, køre et sæsoninspireret menukort og måske i fremtiden tilbyde selskabsløsninger til alt fra konfirmationer til barnedåb.

Det er i hvert fald en mulighed, vi gerne vil kigge nærmere på,” siger Anette.

Venindeparret drømmer ligeledes om at være vært ved forskellige arrangementer i caféen: forfatteraftener, gin- og ølsmagning – eller hvilke muligheder, der nu kan opstå.

Foreløbigt forbliver alt dog ved det gamle.

“Lige nu starter vi, som det er – og alt det fantastiske personale følger med, så de kommer helt sikkert til at bære os her i begyndelsen.”

Derudover får Abbey Road stadig sit karakteristiske brød fra Penny Lane og øl fra Søgaards Bryghus – så selv de tre spisesteder nu er under forskellige vinger, fortsætter det gode samarbejde til fordel for både gæster og ansatte.

Abbey Road holder jule- og nytårslukket frem til 7. januar kl. 8, hvor det altså bliver med Anne Mie og Anette bag rattet.

Nu er man helt klar: Aalborgs første veganske foodtruck åbner i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

miDet har været længe undervejs. Men nu er der kun få dage til, at det hele bliver en realitet.

I februar kunne vi fortælle om VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”), som har startet en Crowfunding-kampagne for at få kapital til at starte op.

Målet var 50.000 kr. fra private, som ville støtte op om Aalborgs første veganske Foodtruck, og de penge blev rejst allerede i slutningen af april.

Men så kom Corona buldrende og satte en stopper for, at man kørte rundt i Aalborg på forskellige lokationer. I stedet fandt man en løsning med en fast placering lige ved Råt & Godt på Hjulmagervej.

Klar til de første gæster fra søndag

Nu er man så klar til at byde de første gæster velkommen fra på søndag d. 16. august, hvor man åbner klokken 14.00 og holder åbent indtil klokken 20.00.

“I starten kommer vi primært til at servere burgere og fritter.

Alt i burgerne er lavet fra bunden med grøntsager fra vores lokale leverandører.

De veganske bøffer består af mange friske ingredienser, dressingerne laver vi også selv og så er “ostesaucen” også lavet af grøntsager. Der er virkelig tænkt over hver lille ingrediens, og det er lavet på kærlighed,” forklarer den ene del af det nye madsted, Kolbrún Gunnarsdóttir.

Islandske Kolbrún Gunnarsdóttir har startet projektet i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski.

Laves frisk på stedet

Fritterne er lavet af lokale kartofler, helt uden giftstoffer.

Al maden laves helt frisk på stedet og serveres med masser af mikrogrønt. For de uindviede er det grøntsagsskud med enormt meget smag.

“Vores leverandører er Grønt Smag, Milpa Have og Sandmosens Permahave, som alle kommer fra Aalborg og omegn.

Vi bruger mindre, lokale farmere, som har mulighed for at dyrke på en mere bæredygtig måde uden at bruge giftstoffer. Vi vil hellere støtte op om dem og lokalsamfundet end at købe noget, der er masseproduceret,” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir

VeganDóttir er primært takeaway, men der er en fin udendørs terrasse, hvor man kan sidde og hygge. Alle møblerne i området er bygget af dem selv af genbrugsmaterialer.

“Vi glæder os meget til at åbne, og vi håber, at aalborgenserne vil tage imod vores bæredygtige koncept.”

Hvad: Åbner på søndag den 16. august, kl. 14.00 og har åbent indtil kl. 20
Hvad sker der: De kan lokke med en masse musik til åbningen. White Wolf og vinyl DJ’en Chris Power kommer for at spille.
Hvor:  Hjulmagervej 58 (ved siden af Råt&Godt)

Åbningstider. De har åbent på mandag den 17. august, men herefter er åbningstiderne: Mandag og torsdag lukket. Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag åbent fra 12.00 til 20.00 og søndag åbent 12.00 til 18.00.

Meget mere Street Art i byen: Kendt kunstner maler nyt stort gavlmaleri i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim

Her i Aalborg nyder vi rigtig godt af det smukke Street Art rundt omkring på forskellige gavlmalerier i byen.

Inden for den nærmeste fremtid, kan vi se frem til flere. Det første er allerede godt i gang med at blive malet.

Den verdenskendte kunstner INTI fra Chile er netop ankommet til Aalborg, og er i fuld gang med et gavlmaleri midt i Aalborg.

Det sker på Nørregade 31, hvor man kan se ham arbejde hver dag frem til 18. august i næste uge.

Stort scoop at få ham til Aalborg

Hans store gavlmalerier kan i dag opleves verden rundt, og er ofte kendetegnet ved stærke farver som et latinsk karneval mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret stærkt teknisk strøg.

Det har længe været et stort ønske at få kunstneren til Aalborg, hvorfor det er første gang, han udfører et værk i Danmark.

“Vi er rigtig stolte over, at så stort et navn på Street Art scenen er kommet her til Aalborg og laver det næste store gavlmaleri.

Vi håber rigtig mange vil kigge forbi de kommende dage og se ham arbejde,” lyder det fra Kirk Gallery, som er initiativtager på de forskellige gavlmalerier.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Kæmpe scoop: Dansk Hollywood-stjerne optræder snart i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Michael Qureshi

“Engle og Dæmoner”. “Fast & Furious”. “The Last Kingdom” og mange flere.

Det er sjældent, at en skuespiller med så mange Hollywood-produktioner pludselig opfører et stykke kombineret soloteater og musikoplevelse i en kirke i Aalborg.

Men det bliver nu en realitet.

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster fredag 11. september kl. 19 Vor Frue Kirke i Aalborg med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN.

En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen.

Det skriver Vor Frue Kirke i en pressemeddelelse.

Ublu hyldest

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bornerte teologer i århundreder.

Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

Kvadrofonisk lyd

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

Succes med Prædikerens Bog

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. Vor Frue Kirke glæder sig til at præsentere deres nye samarbejde.

Projektet er støttet af DJBFA, Brorsons Kirke i København og Statens Kunstfond.

Der bliver sandsynligvis nok hurtigt udsolgt i forhold til begrænset antal billetter på grund af Covid-19 restriktioner

Du kan købe billet lige her