Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et job med frihed: FOKUS søger nye undervisere

Af Stine Kjølby Christensen

Drømmer du om et job, hvor du kan kombinere dine egne interesser med en masse fleksibilitet og frihed – og samtidig udvikle dig både fagligt og personligt?

Hos FOKUS Folkeoplysning er man lige nu på udkig efter endnu flere undervisere til aftenskolen, der har mod på at tage en del af ansvaret for de bevægelsesaktiviteter, som FOKUS tilbyder sine aalborgensiske kursister.

FOKUS Folkeoplysning støtter op om folkesundhed og trivsel, og med en stigende tilskrivning af kursister, er der behov for at udvide staben med endnu flere dygtige og engagerede undervisere.

Som underviser i FOKUS er du selv med i udvikling af tilbuddene.

Det kan være aktiviteter og nye koncepter inden for hverdagsmotion, graviditets- og efterfødselstræning, babysvømning, vandaktiviteter, specialtræning for mennesker med KOL, gigt, rygproblemer, bootcamps, dansehold eller lignende.

Jobbet er som udgangspunkt deltid, og du har mulighed for selv at sammensætte dit skema i samarbejde med resten af teamet.

Et job med frihed: FOKUS søger nye undervisere

Et job med frihed

Måske er du studerende, og drømmer om noget relevant erhvervserfaring, der samtidig kan tilpasses din skoletid.

Måske er du selvstændig og har et ønske om at supplere op med et meningsfuldt job, hvor du også får dækket nogle sociale behov, man til tider kan mangle, når man ellers arbejder alene.

Sidstnævnte er lige præcis tilfældet for Jeanette Dragsted, der nu i et år har været underviser hos FOKUS.

“Jobbet som underviser hos FOKUS tiltalte mig blandt andet fordi, at det gav mig mulighed for at kombinere de sociale relationer med en masse fagligt relevant,” fortæller hun.

Jeanette opsagde for 1,5 år siden sit job som socialrådgiver, for i stedet at hellige sig drømmen om at være selvstændig inden for kostvejledning.

Det gav hende en masse fornyet frihed, som hun blandt andet udnytter til at agere underviser i FOKUS Folkeoplysning.

“Det, jeg allerbedst kan lide ved at være i FOKUS, er at det – modsat mange andre koncerner – ikke handler om at se godt ud, men derimod om et stærkt fællesskab med stor mangfoldighed.

Da jeg sagde min faste stilling op, havde jeg en bekymring om det at være “helt alene”, men her bliver jeg virkelig tanket op med relationer, fordi det er de samme kursister, der kommer og man virkelig udviser en stor interesse og omsorg for hinanden,” forklarer hun.

Et job med frihed: FOKUS søger nye undervisere

Byd ind med gode idéer

Udover sammenholdet med kursisterne, får Jeanette også en masse inspiration og sparring fra sine kollegaer på de andre hold.

Hun underviser lige nu i otte forskellige hold inden for både fitness- og sæsonhold. Men det betyder ikke, at hun og de andre undervisere nødvendigvis er bundet til nogle stringente retningslinjer.

“Flere fitnesshold er selvfølgelig defineret, men det betyder ikke, at vi alle underviser på den samme måde – og det er dejligt, at kursisterne også kan tilmelde sig de hold, hvor de føler, at de klinger allerbedst med den pågældende underviser,” siger hun, og fortsætter:

“Der er heller ikke nogen begrænsning for, hvilke hold man selv må foreslå at lave i FOKUS. Hvis man har en god idé til noget, så får man bare at vide, at “Det prøver du bare af!”

Faktisk er jeg kommet lidt til kort nu, fordi jeg ikke har flere idéer. For her er virkelig friheden til, at man kan gøre, som man har lyst til.”

Sådan ansøger du

Har du lyst til at blive Jeanettes kollega i FOKUS, og kan du se dig selv i følgende udsagn, vil FOKUS se frem til at høre fra dig:

  • Du kan omsætte din faglighed til holdundervisning, hvor niveau og indhold tilpasses kursisterne
  • Du er indstillet på, at det meste af vores undervisning foregår i dagtimerne, med få undtagelser
  • Du kan undervise på vores forskellige adresser: Nørresundby, Vejgaard, Aalborg Øst og Aalborg Vestby
  • Du er fleksibel og en holdspiller i samarbejdet med vores øvrige aftenskoleundervisere inden for bevægelse
  • Du har lyst til at være del af vores værdier om at skabe og fordre meningsgivende fællesskaber
  • Det er ikke et krav, men kan være en fordel hvis du har undervisningserfaring, er tidligere aktiv i en bevægelsesaktivitet/ forening, eller du har en faglighed/studiebaggrund, som kvalificerer dig og gør dig oplagt i rollen som aftenskoleunderviser

Til gengæld får du en rummelig og fleksibel arbejdsplads, en god timeløn og mulighed for at ansøge om faglige kurser.

Ansøgning og relevant CV samt eventuelle spørgsmål kan rettes til Hanne Tambo, faglig ansvarlig for bevægelse i FOKUS på enten e-mail eller telefon.

Del artikel

Andre læser også