Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 52 år: Byens ældste bistro er lukket

Af Stine Kjølby Christensen

Midt i en ellers moderne og pulserende by har tiden fået lov til at gå i stå i Føtex’ bistro, der har stået klar med både varme og kolde retter til sultne maver siden 1971.

I hvert fald indtil i lørdags. Her havde bistroen nemlig sin sidste åbningsdag.

“Der var kun fem bistroer tilbage blandt landets 109 Føtex-butikker, og det var blevet tid til at tænke i andre måltidsløsninger,” fortæller Søren Flodgaard, varehuschef i Føtex Slotsgade.

Beslutningen blev taget af Salling Group, og i løbet af de næste par uger vil alle bistroer derfor være fortid i Føtex-kæden.

Efter 52 år: Byens ældste bistro er lukket

Var stadig populær

Bistroen var ellers byens ældste og havde eksisteret siden butikkens åbning i 1971.

Til trods for dens mange år på bagen var den stadig velbesøgt. Her kunne man få alt fra rundstykker, smørrebrød og forskellige desserter til legendariske retter som en god gammeldags herregårdsbøf – eller Pølsemix.

“Den var populær, og vi havde mange stamgæster. Men både tiden og folks madvaner ændrer sig,” forklarer Søren Flodgaard og fortsætter:

“Antallet af kunder til den type bistro, som vi har i dag, blev færre og færre. Derfor erstattes den i fremtiden af vores Quick Food-koncept, der udvides med nye og spændende retter.”

Efter 52 år: Byens ældste bistro er lukket

Quick food skal udvikles

Så selvom bistroen fysisk forsvinder, forsvinder den gode mad ikke. I stedet flyttes en stor del af den ned til indgangen af Føtex i Slotgade, hvor man allerede nu kan købe bagerbrød og forskellige lune retter.

I de kommende måneder vil konceptet blive videreudviklet.

“Når én dør lukkes, åbnes der mange andre. Efter sommeren er vi klar med masser af nyt, herunder et nyt udvalg af nemme og moderne måltidsløsninger. Det ser vi frem til,” siger Søren Flodgaard.

Området, hvor bistroen indtil lørdag befandt sig, kommer heller ikke til at stå tomt.

“Lige nu undersøger vi i Salling Group både interne og eksterne muligheder for, hvad lokalerne kan bruges til.

Der er mange spændende idéer i gang, og der vil helt sikkert ske noget inden for en overskuelig fremtid,” lover Søren Flodgaard.

Del artikel

Andre læser også