Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Planen er klar: Stor Føtex i Aalborg skal bygges endnu større

Af Michael Qureshi

I fremtiden bliver det kommende supersygehus i Aalborg Øst et vigtigt omdrejningspunkt for rigtig mange mennesker.

Derfor er hele området i fuld vækst, hvor der lige nu skyder mange nye ting op.

For eksempel har Bogø-kæden åbnet en stor restaurant i Tornhøjparken, og lige ved siden af er Mormor’s Café netop åbnet.

Væksten i området har man også luret hos Føtex, der har en central placering i området på Niels Bohrs Vej.

Derfor har man anmodet Aalborg Kommune om at få lov til at udvide yderligere, selv om det i forvejen er en stor dagligvarebutik.

På et møde før påske i By- og Landskabsudvalget er planen nu klar til at blive endeligt fremlagt for byrådet, og med en klar anbefaling om, at man godkender den nye lokalplan.

Kan også etablere apotek eller anden butik

Salling Group, der ejer Føtex, vil udvide fra de eksisterende 3.500 kvadratmeter til 5.000 kvadratmeter. Derudover vil man desuden gøre plads til et apotek eller andet eksternt lejemål på 200 kvm.

Udvidelsen betyder, at dele af den eksisterende parkeringsplads vil blive inddraget til butiksareal.

Det resterende parkeringsareal skal derfor optimeres og nyindrettes – især for så vidt angår den vestlige del, hvor der skal etableres flere p-pladser på et mindre areal.

Lokalplanen sikrer således, at vej- og parkeringsarealer gives et grønnere udtryk, og at man som blød trafikant sikres bedre og mere direkte forbindelser rundt i området.

Ændres på p-pladser

Den nye løsning for vej- og parkeringsarealer er kendetegnet ved, at den vestlige del af parkeringspladsen etableres som skråparkering med ensretning.

Dette giver mulighed for at anlægge mere parkering på et mindre areal, men vil samtidig medvirke til at gøre den interne parkeringssøgning mere hensigtsmæssig.

Løsningen vil nemlig tilskynde til, at bilister med primært ærinde til butikken vil parkere i den vestlige del, mens bilister der skal benytte ‘sidefunktioner’ som benzintank, pakkeboks samt ‘ToGo’ vareafhentning hurtigt ledes til den østlige del af området, hvor disse funktioner er placeret.