Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historisk: I dag letter første fly fra Aalborg-New York

Af Stine Kjølby Christensen

I aften skrives Danmarkshistorie, når det første SAS-fly sætter kursen over Atlanten til storbyen New York – direkte fra Aalborg Lufthavn.

Behovet for en rute fra Jylland mod New York har været støt stigende de sidste mange år, og fra i dag kan aalborgenserne, nordjyderne og andet godtfolk altså få opfyldt drømmen om en smuttur til The Big Apple.

Den nye rute får tre ugentlige afgange, og bliver det nyeste og ikke mindst et håndgribeligt bevis på Aalborg Lufthavns position som international lufthavn.

“En direkte New York-rute er en historisk stor nyhed for Aalborg Lufthavn og for hele Jylland.

Vi har igennem de sidste måneder været i dialog med store virksomheder som Grundfos, Vestas, Fibertex, Siemens og store offentlige aktører som Aalborg Universitet og Region Nordjylland, hvor det fra dag ét har været tydeligt, at behovet for en direkte jysk forbindelse til en destination som New York er enorm.

Dertil kommer de store spillere i rejsebranchen på hver sin side af Atlanten, der har presset på for at realisere ruten,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen og fortsætter: 

“Aalborg blev for få år siden placeret højt på 52 Places Traveler-listen fra New York Times, og der er ingen tvivl om, at potentialet for flyrejser går begge veje over Atlanten.

Vi ser derfor frem til det videre samarbejde med erhvervslivet, turoperatørerne, turistorganisationerne og SAS i særdeleshed, der har fået øjnene op for det store internationale potentiale,” Aalborg Lufthavn har. 

7-8 timers rejsetid

Det bliver SAS’ Airbus 321LR med plads til 157 passagerer, der mandag, torsdag og lørdag fra den 27. april og til og med oktober flyver direkte fra Aalborg Lufthavn til Newark Liberty International Airport i New York.

Afgang fra Aalborg bliver ved aftenstid, og de rejsende lander i New York sen aften lokal tid efter mellem 7 og 8 timer i luften.

Tjek afgange og priser her.

Del artikel

Andre læser også