Første dag i nyt testcenter: Så mange blev testet positive for COVID-19

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Intensiveringen af COVID-19-testning er igangsat, og i den forbindelse åbnede Falck et nyt testcenter i Nørresundby i går.

Her kan man uden henvisning og tidsbestilling få en hurtigtest af corona – og dermed få næsten øjeblikkeligt svar på, om man er smittet eller ej. Derudover er testen gratis.

Til TV2 Nord fortæller Falck, at den første dag gik rigtig godt, og at omkring 400 personer lod sig teste. Af disse var 14 positive for Corona – en procent på 3,5.

“Det er vi tilfredse med, fordi, at det viser, at der er mange, der bærer virussen, som ikke har symptomer. På den måde er vi med til at bryde smittekæder, vi ikke vidste var der,” siger Kjeld Brogaard, der er regionsdirektør hos Falck i Nordjylland, til TV2 Nord. 

Test hver dag

Det nye testcenter er et samarbejde mellem Falck og de dansker regioner, der skal give borgerne mulighed for at få foretaget en hurtigtest – helt gratis. Planen er, at der skal foretages 50.000 daglige hurtigtest for covid-19.

Testcenteret liggerpå Jørgen Berthelsensvej 30, 9400 Nørresundby, hvor du kan blive testet alle dage mellem 9 og 20.

Testresultaterne indrapporteres til Styrelsen for Patientsikkerhed, så de kan indgå i myndighedernes monitorering af smitteudbredelsen i Danmark.

Du kan følge med i ventetiden ved de enkelte teststeder lige her.