Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan skal den se ud: Helt nye detaljer om førerløs Fjordbus i Aalborg afsløret

Af Michael Qureshi
Illustration: Hauschildt Marine A/S
Illustration: Hauschildt Marine A/S

Det bliver den nordjyske virksomhed Hauschildt Marine A/S, som skal stå for opgaven at levere den første førerløse fjordbus.

Det skriver virksomheden selv i en pressemeddelelse.

Over for TV 2 Nord fortæller virksomhedens direktør yderligere om den eldrevne passagerfærge, der skal fragte folk hurtigt mellem Aalborg og Nørresundby.

“Intentionen er, at der skal være plads til 24 passagerer og to besætningsmedlemmer,” fortæller administrerende direktør i Preben Thuren Larsen, til TV2 Nord.

Han tilføjer, at han forventer, at den er i vandet i løbet af 2022.

Sådan skal den se ud: Helt nye detaljer om førerløs Fjordbus i Aalborg afsløret
Illustration: Hauschildt Marine A/S

Design med fokus på en bro

Designet er bygget op med letvægtsmaterialer for at sikre et lavt energiforbrug sammen med gode manøvreringsevner og hurtig acceleration, der skal sikre en effektiv drift på den korte overfart på Limfjorden.

Designet er anderledes og skal lede tankerne hen på den traditionelle bro – her transformeret til et klimavenligt transportmiddel, der i fremtiden kan blive danne en automatiseret “bro” mellem landsdelene.

Fjordbussen skal efter levering fra værftet indsættes på Aalborg-Nørresundby, hvor den skal fungere som en platform for udvikling og testning af autonom sejlads.

Det var i september sidste år, at det blev vedtaget i budgettet for Aalborg Kommune at prioritere en pulje penge til projektet.

En førerlus Fjordbus som har været testet i halvandet år får støtte på 5 mio. kr. over de kommende år til at være klar til at tage i brug senest i 2023.