Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Før pressemøde i dag: Aalborg-bar indfører smittesporing og lukker tidligere

Af Michael Qureshi

Klokken 12.00 i dag torsdag er der et større lokalt pressemøde i Aalborg. Det kan du læse mere om her.

Her vil Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi, Aalborg Studentersamfund, Aalborg Cityforening samt en frontfigur for Jomfru Ane Gade være repræsenteret.

De vil alle komme med en kraftig appel til alle samt give en status på situationen og nyeste tiltag.

Indfører smittesporing med kontaktseddel

Men allerede nu reagerer en af Aalborgs førende vinbarer. Selv om man stadig her i Aalborg må holde åbent til klokken 02.00, så har D’Wine Bar på eget initiativ indført en række tiltag.

På Facebook skriver man således, at man indfører smittesporing, så alle gæster skal udfylde en seddel med kontaktoplysninger i tilfælde af at en eller flere gæster på D’Wine Bar efterfølgende konstateres smittet.

Det skete blandt andet med ølbaren The Wharf for to uger siden. D’Wine Bar skriver;

“Vi allerede har indført smittesporing, et frivilligt tiltag, som vi håber at I vil tage rigtigt godt imod, så vi kan passe endnu bedre på jer.

Vores fantastiske personale vil således uddele sedler hvor I kan vælge at udfylde kontaktoplysninger så vi kan kontakte jer, hvis der har været smittede blandt vores gæster.

På samme måde vil vi meget gerne, at I øjeblikkeligt kontakter os såfremt I får konstateret Covid-19,” skriver man.

Lukker til midnat

Derudover oplyser D’Wine Bar, at de også på eget initiativ vælger at lukke ned allerede til midnat.

“Som en ekstra foranstaltning går vi fra denne uge tilbage til at lukke til midnat, simpelthen for at passe på jer og vores personale.

Derfor vil vi også fremover afvise/bortvise gæster der ikke formår at overholde de gældende retninger for afstand – igen, det er for at passe på os alle sammen.”

Det kunne godt være tiltag som disse, som man vil oplyse om på pressemødet senere i dag. Men i så fald vil det være fordi man fælles her i Aalborg har valgt at indføre tiltag, som ikke er påbudt fra sundhedsmyndighederne.

I København står det værst til lige nu, hvor restauranter og barer er påbudt at lukke allerede klokken 22.00. Man skal desuden bære mundbind på alle disse steder.

Del artikel

Andre læser også