Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Højeste punkt er nu placeret: Danmarks vildeste rutsjebane bliver klar til tiden

Af Michael Qureshi

Med en højde på 40 meter og en topfart på 95 kilometer i timen får Fårup Sommerland Danmarks absolut største og vildeste rutsjebane.

Det ventes at trække rigtig mange gæster, når den populære nordjyske forlystelsespark slår dørene op for deres nye topattraktion.

Faktisk skal vi ikke vente helt så længe igen. Allerede i Påsken 2022 står forlystelsen med navnet Fønix klar til den første tur.

Det har man netop meldt ud.

Højeste punkt er nu placeret: Danmarks vildeste rutsjebane bliver klar til tiden

Milepæl med højeste punkt

Byggeriet skrider nemlig planmæssigt frem, eller faktisk er de en lille smule foran tidsplanen, og de har allerede støbt fundament samt opført nogle af de første bygninger, blandt andet bygningen, som Fønix-rutsjebanen vil forløbe igennem.

I går var så en milepæl, da man påsatte det højeste punkt på turen.

Det er den hollandske rutsjebaneproducent Vekoma, der står bag designet af Fønix, mens entreprenørfirmaet Vennelyst er hovedentreprenør på projektet.

Forlystelsen med navnet Fønix vil koste Fårup Sommerland tæt på 100 mio. kr., og rutsjebanen bliver således med afstand den største forlystelses-investering nogensinde i parkens 46-årige historie.

Gæster med en trang til et adrenalinsus kan godt begynde at gnide sig i hænderne og rette blikket mod Danmark og Nordjylland i 2022.

Højeste punkt er nu placeret: Danmarks vildeste rutsjebane bliver klar til tiden

Danmarks største og hurtigste rutsjebane

Udover at være Danmarks største rutsjebane vil Fønix også blive den hurtigste med en topfart på 95 kilometer i timen.

Rutsjebanen bliver 40 meter høj, mere end 900 meter lang og er samtidig den rutsjebane med mest såkaldt airtime – oplevelse af vægtløshed i Skandinavien med 14 forskellige elementer som drop, loops og twists.

Samtidig bliver Fønix den første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en omvendt camelback, som giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder.

Tidligere på året fortalte Fårup Sommerland-direktør Niels Jørgen Jensen at han forventer international opmærksomhed omkring Fønix’ nyskabende design.

“Det er første gang, at verden ser en rutsjebane med dette helt unikke design.

Derfor forventer vi også, at Fønix vil blive et trækplaster for nogle af verdens mange rutsjebaneentusiaster, der vil komme til Danmark for at prøve en rutsjebane med en ganske særlig opbygning.

Samtidig tør vi også godt love alle andre danske og internationale gæster, at Fønix bliver det vildeste, man kan opleve i dansk kontekst, lyder det fra Niels Jørgen Jensen, der samtidig fortæller at Fønix vil blive 16 meter højere end parkens hidtil højeste forlystelse, Saven.

Højeste punkt er nu placeret: Danmarks vildeste rutsjebane bliver klar til tiden