Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Følger trop: Dagligvarekæde skærer momsen på frugt og grønt

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I januar meddelte 365discount, at de ville skære momsen på alle frugt- og grøntvarer i deres butikker over hele landet i en uge, fra den 25. januar til den 31. januar.

Nu følger dagligvarekæden Lidl trop.

Det meddeler de i en pressemeddelelse.

I hele februar måned fjerner discountkæden Lidl momsen på al frugt og grønt. Eneste krav for at spare pengene på frugt og grønt er, at du henter Lidl Plus-appen, som kan downloades helt gratis.

”Vi kigger løbende ind i, hvordan vi kan give vores kunder endnu bedre muligheder for at træffe sundere valg, når de handler hos os. Derfor prøver vi nu at fjerne momsen på frugt og grønt i en hel måned for alle Lidl Plus-kunder og indsamler dokumentation for effekten, som vi senere vil fremlægge på en konference.

Vi glæder os til at følge, hvor meget mere frugt og grønt vores kunder vil putte i kurven, når de kan spare momsen,” siger Maria Lovecchio, indkøbsdirektør i Lidl Danmark. 

I hele februar trækker dagligvarekæden Lidl et beløb svarende til momsen fra prisen på al frugt og grønt, herunder også på tilbudsvarer, når man handler som Lidl Plus-kunde.

Sundere valg

Initiativet sker som en del af Lidls agenda om at give sine kunder bedre mulighed for at træffe sundere valg. En agenda, Lidl især de seneste år har sat et endnu større fokus på.  

“Initiativet er en del af en større plan, hvor vi i 2024 vil undersøge, hvordan danskerne reagerer, når vi arbejder med vores priser på plantebaserede varer, økologi og frugt og grønt. Jeg har noteret mig, at Coop også arbejder med momsfri frugt og grønt i sidste uge af januar måned. Det er rigtig positivt.

Jo flere der samler evidens omkring hvordan kundernes indkøbsmønster flytter sig med en momsbesparelse på frugt og grønt – desto bedre,” siger Jens Stratmann, CEO i Lidl Danmark.  

I Aalborg-området finder du Lidl på Diskovej 3 i Aalborg SØ, Thistedvej 1D i Nørresundby og K. Christensens Vej 1 i Aalborg SV.

Del artikel

Andre læser også