Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt unikt: AaB-fans vil lave Europas første fanskabte kultur- og oplevelseshus

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: RØD
Michael Meelsen Nielsen (T.V) og Lasse Yde Hegnet
Foto: RØD Michael Meelsen Nielsen (T.V) og Lasse Yde Hegnet

AaB har i flere generationer skabe både frustration, glæde, eufori og masser af store oplevelser blandt fans i hele Nordjylland.

Mange af os er vant til at få store oplevelser på stadion, men inden længe kan vi snart besøge et nyt sted for at dele glæden og passionen for det nordjyske fodboldflagskib.

Under navnet “Rød” vil den samlede aalborgensiske fanscene i AaB Support Club og Vesttribunen sammen med AaB af 1885 og AaBs Venner, nemlig skabe Europas første fanskabte kultur- og oplevelseshus med fodbolden som omdrejningspunkt.

Helt unikt: AaB-fans vil lave Europas første fanskabte kultur- og oplevelseshus
Foto: RØD

En international attraktion i Aalborg

Og hvad går det så ud på?

Det startede som et ønske om at lave et klassisk AaB-museum, men udviklede sig hurtigt til et ønske om at skabe noget større. Noget unikt.

Noget der ville være med til at adskille stedet fra de klassiske fodboldmuseer, som man kender fra rundt om Europa, og være med til at sætte Aalborg og AaB på landkortet.

“Vi arbejder på at skabe et oplevelsesrum med AaB som bagtæppe,” siger projektleder Michael Meelsen Nielsen om det ambitiøse projekt, der ønsker sig en placering i Aalborg Vestby, hvor man kan åbne et hus der tilbyder oplevelser til et internationalt publikum om cirka tre år.

Fodbolden er et globalt og lokalt fænomen, og projektets mål er at skabe en international attraktion i hjertet af Aalborg, der fortæller en universelhistorie om fællesskab og stolthed i generationer.

Fortalt gennem den mest lokale af alle lokale klubber.

Helt unikt: AaB-fans vil lave Europas første fanskabte kultur- og oplevelseshus
Foto: RØD Michael Meelsen Nielsen (T.V) og Lasse Yde Hegnet

“Huset skal have elementer af bevægelse, kreativitet og kulturhistorie, der flyder sammen til en totaloplevelse, der rækker langt udover fodbolden,” forklarer kreativ leder, Lasse Yde Hegnet om projektets indhold.

Et indhold, der er inspireret af museer, kulturhuse og fodboldkultur i ind- og udland, og som vil give sine besøgende den samme følelse af det fællesskab man kender fra stadion, i et nyt rum.”

Navnet ‘Rød’ er følelsen der beskriver det at være fra Aalborg, fra Nordjylland og at holde med AaB.

Personerne bag fortæller dybere om projektet i denne podcast

Projektets hjemmeside kan findes her, og projektets facebookside lige her

Del artikel

Andre læser også