Flyver med milliardærer og stjerner: North Flying er den “hemmelige” succeshistorie

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Forestil dig at flyve lige hen hvor du vil, og ikke mindst hvornår du vil.

Den ultimative frihed.

Om det så er en fodboldtur med gutterne, weekendtur med kæresten i London, sol på Mallorca, eller skiferie med vennerne.

Mulighederne er mange med nordjyske North Flying, som er en af Skandinaviens førende private flyselskaber.

Der er nok ikke særlig mange, der kender til Aalborg-virksomheden. Men faktisk sidder de på en hel strøm af gode historier.

Som nærmeste nabo til Aalborg Lufthavn ligger de helt ideelt placeret, og kunderne tæller både store VIP-navne, travle forretningsfolk, flyvninger med farligt gods og ikke mindst ambulanceflyvninger, hvor de både transporterer organer og hjælper nødstedte danskere.

I dag har North Flying hele otte fly, 45 fastansatte og 30 freelancemedarbejdere fordelt på det administrative, piloter, teknikere, læger og sygeplejerskere.

“Vi plejer faktisk at sige, at vi ingen begrænsninger har. Vi har store dele af Verden som vores arbejdsplads, og har fløjet til alle steder lige fra Brasilien, Canada, Australien, Philippinerne og Kina, mens de ugentlige flyvninger hovedsagligt er Europa og den nordlige del af Afrika.

Alt kan lade sig at gøre, og vi har åbent 24 timer i døgnet. De fleste dage kan vi være i luften inden for ganske få timer” fortæller Jesper Kragelund, som er Sales Manager ved North Flying.

Men hvad koster det så?

Vi befinder os jo i Nordjylland, hvor vi aldrig er mere imponerede, end vi altid spørger: “Jamen men hvad koster det?”

“Hvis vi tager et eksempel som London, kan vi gøre det fra cirka 4500 kr. pr. mand for et fly/retur.

Prisen er lagt efter de aktuelle antal mil til destinationen, så den samlede pris på cirka 90.000 kr for en tur til London er fastsat – så er det lige meget om du er 2,8 eller 19 mand afsted, som vores største fly kan have med,” forklarer Jesper.

En flyvning med North Flying inkluderer både fri bar, lækker mad og ikke mindst fritagelsen for at vente på bagagebåndet i lufthavnen.

“Det er den ultimative frihed, for al spildtid er reduceret. Vi sørger for, at alt spiller.

Maden kan man få fra nogle af de førende steder i Aalborg, lige fra Fandanko, SushiMania, Mortens Kro osv. Vi har et bredt udvalg i baren, og har man særlige ønsker, finder vi også ud af det. Vi har altid løsningen,” fortæller Jesper og fortsætter:

“Jeg plejer altid at sige: ‘Vi sælger ikke luksus, vi sælger tid.’ Vi har fjernet alle tidskrævende mellemled. I London flyver vi eksempelvis til London Biggin Hill lufthavn, som kun er for private fly. Fra du lander, til du står midt i London City , går der kun 55 minutter.”

19-personers flyet er en Fairchild Metroliner, som har en flyvehastighed på ca 550 km/t. Det vil sige, at du eksempelvis kan flyve på skitur til Østrig på omkring to timer.

North Flying har fire private jets af mærket Cessna Citation Business Jet. De kan have op til ni passagerer og har en flyvehastighed på 850 km/t.

MigogAalborg fik lov at få et kig indenfor i de vilde jets, og der er virkelig skruet op for både fleksibilitet, luksus og ikke mindst komfort.

Her er ingen begrænset benplads eller larm fra flysædet foran. Man får virkelig lyst til at hælde champagnen op i glasset og tage ud i verden.

Højsæsonen for private flyveture ligger fra april-juli. Her er der mange forespørgsler på ture til eksempelvis Champions League kampe, Formel 1, Le Mans og ikke mindst destinationerne Ibiza og Santorini, hvor folk valfarter til for den vildeste fest.

De største stjerner

Kunderne tæller både hr. og fru Danmark og forretningsfolk. Men også de helt store stjerner benytter ofte North Flying.

“De største stjerner har endnu mindre tid, end vi andre. Derfor stiller det både høje krav til effektiviteten, servicen og den samlede oplevelse.

Konkurrencen inden for privatflyvinger er så stor, at de bare vælger nogle andre, hvis ikke vi gør det godt nok.”

Den verdenskendte DJ Kygo i en af North Flyings jets.

Men det gør North Flying heldigvis. År efter år bliver kundekartoteket af stjerner større og større. De har fløjet med både Kylie Minogue, A-Ha, Judas Priest, Sting, Kygo, Afrojack, Metallica og mange, mange flere.

“Danske Lukas Graham fløj vi med sidste år, da han spillede i Mølleparken, efter vi hentede ham direkte fra scenen på Wembley i London.

Det er en sjov twist på en i forvejen spændende hverdag at servicere de her store stjerner, som i bund og grund er super søde mennesker, som vægter en tryg, nem og behagelig flyvetur.”

Knogleekspressen flyver i døgndrift

Udover VIP-flyvinger og private ture, har North Flying også specialiseret sig i at flyve såkaldte ambulanceflyvinger.

“Vi købte Falck Air tilbage i 1998, og dermed fik vi en masse udstyr og know-how, som vi gennem de sidste 20 år har videreudviklet på frem til i dag, hvor vi er et Eurami-certificeret-ambulance-flyselskab og en af Skandinaviens førende indenfor dette felt.” siger Jesper.

Ambulanceflyvningerne er blandt andet i høj kurs i skisæsonen.

“Vi plejer at kalde os selv Knogleekspressen på den tid af året. Danskerne er friske til at stå på ski,” siger Jesper med et smil og fortsætter:

“I højsæsonen flyver to af vores ambulancefly nærmest i døgndrift. Det er lige fra brækkede ben til de mere alvorlige, hvor vi har topmoderne intensiv-udstyr med.”

North Flying har tilknyttet 30 læger og sygeplejersker fra Aalborg Sygehus. De er både med på Knogleekspressen, og når North Flying er med til at redde livet for mange mennesker på længere og mere intensive flyvninger.

“Rigshospitalet kan ringe klokken to om natten og sige, at vi skal hente et donorhjerte i Finland inden for fire timer.

Der er tiden enormt afgørende, og det skærper igen kravene til, at vi skal være så effektive og hurtige som muligt.”

North Flying flyver ugentligt transplantations-flyvinger for bl.a. Skejby Sygehus og Rigshospitalet.

I flyhangaren har de et stort værksted, hvor 10 teknikere hele tiden sørger for, at både fly og udstyr er serviceret iht. alle gældende regler.

“Vi har hænderne i det hele. Lige fra bestillingen af mad fra de bedste restauranter til motoren i flyet. Alt bliver gennemtestet og tjekket, og det tror jeg er en af grundene til, at vi stadig er førende inden for så mange områder.

Intet er overladt til tilfældighederne,” slutter Jesper.

Nordjylland største: Vind en tartelet-middag for to

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

”Nogen tar’te’let, andre tager det tungere…”

Og andre tager det altså bare til next level.

Dette må være starten på eventyret om Nordjyllands største tartelet, der kom til verden i starten af juni måned.

Restaurant Kronborg, der vel mest af alt er kendt for sin idylliske placering på Egholm, har gennem en længere periode rørt grundig rundt i gryderne og på denne måde arbejdet sig mod at skabe den helt perfekte kæmpe-tartelet.

Inspirationen er fundet på Bornholm, der eftersigende skulle have landets største. Restaurant Kronborgs bliver dog uden tvivl en stærk konkurrent i feltet.

”Bornholm har noget tilsvarende, men jeg bad Torben fra Othello Bageriet om lige at lave den en tand vildere,” fortæller restauratør på Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Og uden at have sprunget hovedspring i bornholmer-udgaven, så tør vi godt garantere, at den aalborgensiske udgave ikke kommer til at skuffe.

Vi har selvfølgelig prøvekørt den.

Hjemmelavet nationalklenodie

Den sprøde skal og det bløde fyld komplimenterer hinanden perfekt, og der noget næsten majestætisk ved at spise et så stort nationalklenodie – og så med direkte udsigt til Limfjorden.

Tartelet-fyldet er selvfølgelig af den hjemmelavede slags.

“Vi har smagt os frem til den helt perfekte høns i asparges, og den er lavet helt fra bunden med hønsefond og ekstra kærlighed,” forklarer Kasper.

Et nyt familiemedlem, der uden tvivl ville gøre enhver madglade bedstemor stolt – helt inde i hjertet.

Nordjyllands største tartelet koster 125 kr. og kan kun købes på aftenkortet fra torsdag-lørdag fra juni og frem til og med august. Er et halvt kilo tartelet ikke nok, kan man tilkøbe en ekstra for 98 kr.

Restaurant Kronborg har åbent alle dage til frokost, og onsdag aften er dedikeret til Stegt Flæsk ad libitum.

I juni, juli og august er der åbent torsdag – lørdag til aften, hvor man blandt andet kan nyde Nordjyllands største tartelet.

Du kan booke bord lige her.

Konkurrence

I samarbejde med Restaurant Kronborg har vi fået æren af at udlodde 4 x 2 tartelet-middag.

Dvs. at fire heldige vindere kan invitere deres største og respektive tartelet-fan på en middag, de nok sent vil glemme.

I hvert fald ikke før, at den halve kilo tunge kleppert er faldet helt til bunds i mavesækken.

Du deltager ved at finde vores Facebook-opslag og:

  • Svarer på spørgsmålet: Hvad vejer Nordjyllands største tartelet?
  • Skrive navnet på den person du tror, kan spise sig igennem den …

Havnestemning og madboder: Nyt område på årets Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nibe Festival lancerer i år et helt nyt område, hvor gæsterne bliver budt velkommen med bølgeskvulp og mågeskrig.

Når gæsterne om godt et par uger indtager Skalskoven til årets udgave af Nibe Festival, møder de som noget af det første én af årets største nyheder på festivalområdet.

Det nye område kommer til at indeholde både barer og flere madboder, alt samlet under ét navn: Havnen.

“Havnen bliver et helt område, der kommer til at emme af havnestemning; der kommer et fyrtårn, der bliver siddepladser lavet ud af gamle joller, der bliver pyntet med diverse ruser, net, bøjer og meget mere,” fortæller Jannie Dallgaard, der er afdelingsleder for barer og boder på Nibe Festival.

Der er tænkt ud af boksen

Netop fyrtårnet, som er lavet af Erhvervsskolerne i Aars, kommer til at havne en prominent placering på området.

Øverst er det indrettet med både lys og tågehorn, men nederst er tårnet indrettet som bar, hvor gæsterne kan få slukket tørsten.

“I forhold til mad og drikke har vi forsøgt at tænke ud af boksen.

Vi oplever tit, at vores gæster logisk nok færdes i grupper, hvor alle ikke nødvendigvis har lyst til det samme på menuen, når vi snakker om mad og drikke.

Derfor vil der i havneområdet være syv små ”fiskehytter”, hvor der kan købes mad og drikke for enhver smag,” forklarer Jannie Dallgaard.

Endnu mere økologi

Hun lover, at udvalget bliver varieret, lækkert og noget kendt med et twist.

I forhold til maden har teamet prioriteret at opgradere på råvarerne, så der er mere økologi på menu og drinkskortet.

Fire af hytterne vil sælge mad, mens de sidste tre kommer til at sælge forskellige drinks.

Med til området hører også en vaskeægte havneknejpe ”Skuden Alba”, hvor der er fed stemning og håndbajere med sidevogn i massevis.

”Skuden Alba” bliver placeret, hvor Mexibaren tidligere har hørt hjemme.

“Området kommer til at spænde over mange forskellige oplevelser og der bliver noget for enhver smag. Samtidig er det et område, der har potentiale til at udvikle sig over tid.

Vi har lagt vægt på at skabe nogle miljøer, så gæsterne har lyst til at opholde sig i området og får mulighed for at tage en puster.

Der bliver kælet for detaljen, og det er vigtigt, at gæsterne på festivalen får en fornemmelse af dette,” slutter Jannie Dallgaard.

Aalborg Havn og Springeren er samarbejdspartnere på området.

Smæk for skillingen: Profiler står bag Aalborgs nye restaurant i ikonisk bygning

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var bygningen med udsigt til Havnefronten kendt for at være buffet-himlen i Aalborg.

Casa Blanca tronede i det hvide “slot”, og stedet summede af liv. Siden steg niveauet på gastronomien i Aalborg, og billige buffeter blev skubbet til side af nye ambitiøse spisesteder.

I dag er niveauet tårnhøjt på restaurantfronten, og om ganske få uger åbner byens nye restaurant med ambitionen om lave god mad til skarpe priser.

Menukortet kommer til at have mange lækre retter, men priserne holdes på et niveau hvor alt fra børnefamilier, unge studerende til alle andre kan være med.

Erfarne folk står bag

Den har “vi” måske hørt før. Men når man kigger på navnene bag Aalborgs nye spisested SMAEK, så behøver man i hvert fald ikke frygte for kvaliteten på maden.

I front bliver det Mikkel Jensen med fortid på Ruths Hotel, Restaurant Mest og senest Restaurant Rusk, hvor han var køkkenchef.

Som sparringspartnere og medejere har han Mads Hyllested fra Applaus og Bistro Dejavu samt Kim Jeppesen og Anne Menendez fra Nam og Restaurant Menendez.

Det er et wow-team i Aalborg, som har overtaget de berømte lokaler Ved Stranden 4, efter Sørensens drejede nøglen om tidligere på året.

Åbner allerede om få uger

SMAEK åbner allerede 2. juli, lige før Aalborg er vært for Tall Ships Races.

Restauranten kommer til at have åbent alle ugens syv dage med morgenmad, brunch, frokost, aftenmenu og i weekenderne bliver der cocktail-lounge med DJ og well shaken prisvenlige cocktails efter midnat.

Både Mads Hyllested og Kim Jeppesen understreger, at det er Mikkel Jensen, der bliver ansigtet uadtil, og klart ham der vil være mest på SMAEK.

Men de er et fælles hold, der skal skabe en succes i den ikoniske bygning, og derfor bliver det et mix med, at være med i tingene, mens der stadig er fokus på de øvrige forretninger.

Mange lækre retter på menukortet

Kigger man på menukortet er det blandt andet med to retter fra 200 kr. eller tre retter fra 225 kr.

Forretter er alt fra koldrøget laks til cremet skaldyrssuppe. Hovedretterne veksler med alt fra dagens fisk, rissoto til en lækker burger.

Skal man sammenligne det med noget genkendeligt matcher det meget godt, hvad fremadstormende Madklubben har stor succes med i København og Århus.

Nu får Aalborg så et koncept, der minder om med nogle navne i teamet, der borger for kvalitet.

Længe været en drøm

Mikkel Jensen er i fuld gang med at gøre SMAEK klar til åbningen.

“Det har længe været min drøm at åbne min egen restaurant. Og her har vi fundet en nyt koncept, som kan favne Aalborgs mangfoldighed – både hvad angår kvalitet og pris,” fortæller han.

De erfarne samarbejdspartnere er helt enige;

“Konceptet er klart, og ideen er god. Dén rejse ville vi gerne være en del af og støtte op om,” fortæller Anne Menendez fra Restaurant Nam og Restaurant Menendez.

Mads Hyllested fra Applaus og Bistro Dejavú stemmer i;

“Aalborg er klar til et sted som SMAEK, hvor man kan droppe ind og få et godt måltid mad hele ugen uden at man behøver at gå og planlægge det mange uger i forvejen.”

Lækker mad til små penge

Konceptet er velsmagende mad til små penge, hvor alle kan være med.

“Jeg tror på det ukomplicerede måltid. Det behøver ikke være hverken svært og dyrt.

Det skal være muligt at gå ud og få en ægte smagsoplevelse til små penge.

På SMAEK har priserne et niveau, så man kan tillade sig gå ud at spise på en helt almindelig onsdag,” fortæller Mikkel Jensen, som har taget initiativ til projektet.

Kan nydes på den kæmpe terrasse

Lørdag og søndag serveres morgenmad fra kl. 9.00. Fredag og lørdag kan du komme forbi til velsmagende cocktails og tonerne af weekend indtil kl. 03.00.

Afhængigt af vejret kan både morgenmad, frokost og cocktails nydes indenfor i varmen eller udendørs på den kæmpe terrasse med plads til mange gæster.

SMAEK åbner på Ved Stranden 4, og det nye og anderledes koncept gør, at initiativtagerne ikke er bekymrede for at rykke ind i det ellers så omdiskuterede hus ved havnefronten

“Det er en af Aalborgs absolut bedste lokationer. Den solbeskinnede terrasse er perfekt til gode frokoster, receptioner og sommerfester.

Indenfor kan vi både have plads til store og små hold af spisegæster, samtidig med at vi kan lave plads til større lukkede selskaber,” fortæller Mikkel Jensen.

SMAEK på Ved Stranden 4 slår dørene op tirsdag d. 2. juli og holder Grand Opening til Tallships dagene, bl.a. med DJ og helstegt pattegris for kun 145 kr. pr. mand torsdag – fredag d. 4.-5. juli under The Tall Ships Races.

Du kan allerede nu booke bord til Aalborgs nye restaurant – lige her

Du kan også tjekke menukortet her