Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flyaflysninger på stribe: Aalborg Lufthavn hjemsender 250 medarbejdere

Af Michael Qureshi

Flyselskaberne har aflyst størstedelen af deres flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn, og som følge heraf har lufthavnen valgt at gøre brug af 3-partsaftalen vedr. lønkompensation og hjemsende 250 medarbejdere.

Den globale spredning af Coronavirus bevirker, at driften i Aalborg Lufthavn befinder sig på et minimum, idet mange af de flyselskaber, der flyver til og fra AAL, har aflyst størstedelen af deres flyvninger.

Som følge heraf, har ledelsen i Aalborg Lufthavn, i samarbejde med tillidsrepræsentanter fra de faglige organisationer, valgt at gøre brug af 3-partsaftalen vedr. lønkompensation ved hjemsendelse af medarbejdere.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Hjemsendelsen iværksættes fra mandag den 23. marts og berører op til 250 medarbejdere, svarende til knap 85 procent af alle ansatte i Aalborg Lufthavn.

“Vi har de seneste dage gennemgået alle vores aktiviteter i samtlige afdelinger sammenholdt med den flytrafik, som de enkelte selskaber har meddelt os, og på baggrund heraf, er vi nu klar til at iværksætte hjemsendelse af vores medarbejdere, hvor vi gør brug af den 3-partsaftale som regeringen og dens parter har udarbejdet,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Afgange til København er på et minimum

For nuværende er det ikke muligt at sige, hvor længe hjemsendelsen af medarbejdere vil vare.

Den kommende periode i Aalborg Lufthavn vil således være med lav aktivitet; på ruten Aalborg – København har vi under normale forhold 16 daglige afgange i hverdagen, nu er vi nede på 3 daglige afgange til København med SAS og 1 KLM afgang til Amsterdam – normalt har de 3 daglige.

Vi kan forvente, at KLM lukker helt ned, hvorimod det forventes, at SAS´ rute til København opretholdes som en del af den samfundskritiske infrastruktur,” slutter Søren Svendsen

Som rejsende ud af Aalborg Lufthavn vil man blandt andet opleve, at DutyFree, lufthavnens restauranter og caféer lukkes ned fra torsdag den 19. marts. Aalborg Lufthavns Lounge er allerede lukket ned.

Del artikel

Andre læser også