Flot festival åbner fredag: Aalborg forvandles til mini-Asien

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en festival, som oprindeligt startede helt i det små i Aalborg for tre år siden.

Nu har Asian Culture Festival vokset sig pænt stor. I år har man med succes udvidet til København og Aarhus. I København var der over 7700 besøgende i løbet af en weekend, og i sidste uge høstede festivalen store roser i Aarhus.

På fredag åbner den asiatiske festival for tredje år i træk i Aalborg. Denne gang større og flottere end nogensinde. Hele Gammeltorv bliver omdannet til et slags Mini-Asien.

Aalborg Event støtter festivalen, der har ildsjælen Puk Cao Thanh Ha i spidsen. Hun håber på en storslået oplevelse i Aalborg, der i samme weekend også er værter for det fantastiske Regatta. Læs mere om det her

”Det er lidt anderledes i år end tidligere år i Aalborg. De første to år har der mest været fokus på kultur og mad. I år har vi tilføjet en masse underholdning. Der er alt lige fra traditionel indonesisk dans, vietnamesisk kostumeshow til Bollywood-dans Jeg kan godt love Aalborg, at det bliver fantastisk at opleve,” forklarer Puk, der er ansvarlig for festivalen.

Asian i Aalborg

Det er også grundet det tætpakkede udbud af forskellige former for underholdning, at der i år er en entrépris på 20 kr. per person. Dog er børn op til 12 år gratis.

”Vi har ikke sponsorer på underholdningen, så det skal finansieres ved entré-billetten, som vi har forsøgt at gøre så billig som mulig. Vi ved godt, at mange er vant til, at det er gratis, men vi håber, at man vil støtte op omkring festivalen. Al overskud går til at støtte socialt arbejde i Asien,” forklarer Puk Thanh Ha.

Selv om underholdningen giver Asian Culture Festival et ekstra løft, så bliver det i høj grad stadig de asiatiske madvarer, der bliver et trækplaster. Der bliver masser at smage på for dem som elsker asiatisk mad.

Asian Culture i Aalborg

Er man fascineret af den asiatiske kultur, kan det næsten garanteres, at man ikke går tomhændet hjem. Blandt andet vil der være en kimono-butik og mange andre stande med spændende asiatiske genstande.

Festivalen har også haft en anden påvirkning i de byer, hvor den er blevet afholdt.

”Det er lidt sådan, at vi bygger en kulturel bro mellem asiatere i Danmark og danskere. Mange asiatere er kommet til mig og takket for, at de har følt et fællesskab med danskere. Det er på sin vis også lidt en social integration af asiatere i Danmark. Vi lærer dem at forstå hinanden på en lidt bedre måde, og man er kommet meget tættere på hinanden igennem den her festival,” lyder det begejstret fra Puk Thanh Ha.

Læs meget mere om festivalen her

Se hele weekendens program i Aalborg her