Fliserens – sådan gør du

Skrevet af: Redaktionen

Fliserens er blevet populært i Aalborg

Endelig skinner solen.

Endelig tid til at nyde livet udenfor

Men så var der lige de fliser der. Dem du hele vinteren har kigget på og tænkt, de er godt nok blevet kedelige at se på, men tiden gik og det fik du ikke lige gjort noget ved og nu da tiden er inde til at nyde livet på terrassen, så er du virkelig irriteret over den farvelade terrassen nu ligner. Men fortvivl ej, fliserens er løsningen og det er der mange som har fundet ud af.

Hvordan opstår flisepest?

Farveladen af grønne, brune, røde og grå pletter er alger og flisepest, hvis nogen skulle være i tvivl. Flisepest, som er de grå pletter, er et stigende problem og det er der faktisk en miljømæssig årsag til. Før i tiden havde pesten svært ved at få fat fordi luften havde et højt indhold af svovl, men i takt med at svovludledningen fra isæt landbruget er svundet ind, har pesten fået bedre betingelser for at overleve. Lys og fugt giver dem næring.

Populært at få renset fliser i Aalborg

Vi har været en tur rundt i villakvartererne i Aalborg og her kan vi se, at mange har fået nye fliser eller hvad?

Ved en rundspørge blandt villaejerne i Aalborg viser det sig, at fliserenserne også har haft travlt her. Fliserne er ikke nye, de er blot blevet renset.

Men hvorfor er fliserens blevet så populært, kan man ikke bare gøre det selv og er det overhovedet godt for miljøet?

Lad os starte med om man kan gøre det selv?

I princippet ja, men det kræver lidt mere viden end som så, for at holdbarheden og ikke mindst fliserne holder til afrensningen. Mange er desværre ikke klar over, at det kræver en del viden og erfaring at højttryksspule fliser korrekt. En forkert rensning kan faktisk gøre skaden større. Bruger du højttryksspuler for hårdt eller længe, fjerner du ikke kun de uønskede elementer, men også dele af betonen. Sker det, er fliserne mere modtagelige overfor alger og flisepest og du er slået tilbage til start. Vi anbefaler derfor en ekspert i fliserensning.

Og det med miljøet?

De førende eksperter på området anvender kun testede og miljøvenlige midler til rensning, så du kan være helt sikker på, at der også blive passet på miljøet når du får renset dine fliser.

Derfor er fliserens blevet populært

Tilbage til villakvarteret her i Aalborg og de nye fliser. Eller dem som ser nye ud i hvert fald. De er som sagt ikke nye, de er blot renset ned og imprægneret. De professionelle folk på området, kan i dag fjerne alle typer af alger, mos og flisepest og det får fliserne til at se så gode ud som nye. Det er helt naturligt en billigere løsning end at skifte dem ud med nye og derfor er rensning blevet meget populært.

Men hvad så med holdbarheden?

Alle professionelle aktører på markedet tilbyder en imprægnering af fliserne, efter rens. Det beskytter de ny rensede fliser imod nye angreb og forlænger således holdbarheden.

Så, der er håb for alle os, som lige har skudt problemet længe nok. Få fat i en professionel fliserenser nu og du kan snart nyde sommeren på ”nye” flotte fliser.