Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt i top med København: Aalborg har flest nybyggede ejerlejligheder til salg

Af Redaktionen
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Kigger man på de ejerlejligheder, der er bygget indenfor de seneste 3 år, er der flest til salg i København og Aalborg kommuner, hvor der nu er henholdsvis 412 og 96 at vælge imellem.

Det skriver Byens Ejendom.

I København er det lidt mere end hver fjerde ejerlejlighed til salg, mens det i Aalborg er knap hver fjerde.

Til sammenligning er der i Aarhus kommune 64 og i Odense kommune 22 nybyggede ejerlejligheder at vælge imellem. Det svarer til henholdsvis 16 og 13 procent af de udbudte ejerlejligheder.

“Vi har i 2020 generelt set et faldende antal boliger til salg, og det har også betydet, at der er færre nybyggede ejerlejligheder at vælge i mellem. Lige nu er der flest af dem til salg i København og Aalborg.

Men når man sammenligner med de foregående 5 år, støder man i København og Aarhus oftere på en nybygget ejerlejlighed blandt de ejerlejligheder, der er til salg, mens det modsatte gør sig gældende i Aalborg og Odense,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Flest nybyggede ejerlejligheder i Aalborg ift. indbyggertallet

Størstedelen af lejlighederne vil typisk være centreret omkring de store byområder. Selvom København har det klart største udbud af nybyggede ejerlejligheder, er der også i København markant flere indbyggere, end i de andre byområder.

Sammenligner man i stedet antallet af nybyggede ejerlejligheder til salg per person i byområderne, er der flest i Aalborg.

Tager man højde for indbyggertallet i byområderne, har Aalborg nemlig 6,8 nybyggede ejerlejligheder til salg per 10.000 indbyggere, mens der i er København, Aarhus og Odense er henholdsvis 6,5, 2,3 og 1,2.

“Der er stor forskel på, hvilken stil købere er på udkig efter, når de overvejer at flytte i ny bolig i en af de store byer. Nogle ser en charme i noget ældre, der måske har en historie tilknyttet, mens andre forelsker sig i det nye og topmoderne. Hvis man er mest til det sidste, er udvalget størst i København og Aalborg, hvor der også er færrest om buddet” siger Ane Arnth Jensen.

Næsten dobbelt så dyrt i København

Der er dog stor forskel på, hvor meget familier i København og Aalborg skal have op af lommen, hvis de ønsker en ny og moderne lejlighed. I København står en gennemsnitlig nybygget ejerlejlighed på 90 kvm til salg til 5,2 millioner kr., mens man i Aalborg kan slippe med 2,9 millioner kr.

“Der er stor forskel på prisniveauet i København og Aalborg, og det skyldes blandt andet, at indbyggertallet i byområdet København stiger hurtigere, end det gør i Aalborg. Det medfører øget efterspørgsel, og det presser priserne op.

I København er indbyggertallet steget med cirka 20 procent siden 2010, mens indbyggertallet i Aalborg er steget med cirka 14 procent.

Desuden ligger indkomsterne i København kommune cirka 9 procent højere end i Aalborg kommune, hvilket også er en del af forklaringen, siger Ane Arnth Jensen.

Der er i dag henholdsvis cirka 32, 43, 17 og 40 procent færre udbudte nybyggede ejerlejligheder i København, Odense, Aarhus og Aalborg, når der sammenlignes med det gennemsnitlige antal til salg i samme måned de 5 foregående år.

Sammenlignet med gennemsnittet for samme måned de 5 foregående år er andelen af nybyggede ejerlejligheder til salg steget med 23 procent i Aarhus, steget med 2 procent i København, faldet med 38 procent i Aalborg og faldet med 39 procent i Odense.