Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter i Aalborg: Flere Tour de France-ryttere deltager i PostNord Danmark Rundt

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Dan Møller
Foto: Dan Møller

Med mindre du har levet i et fiskenet ud for Glyngøre Havn denne sommer, så har du nok bemærket, at de danske ryttere spillede markante hovedroller i årets Tour de France.

Etapesejre til Mads Pedersen, Jonas Vingegaard og Kasper Asgreen, flere flotte præstationer af bl.a. Mattias Skjelmose og så naturligvis den samlede sejr til fænomenet fra Glyngøre: Jonas Vingegaard.

Er du ramt af Tour-blues, så har vi særdeles godt nyt.

Inden længe går det nemlig løs til årets PostNord Danmark Rundt, hvor vi fra den 15. – 19. august kan se frem til et brag af et cykelløb – med start lige her i Aalborg.

Oplev nogle af de største cykelstjerner

Når rytterne stiller til start her i Aalborg, så er der udsigt til at opleve nogle af verdens bedste cykelryttere helt tæt på.

Vi får desværre ikke selskab af nordjyske Jonas Vingegaard, der i år skal prøve kræfter med Vuelta a España, men det betyder bestemt ikke, at vi må undvære de helt store navne.

Den tidligere verdensmester (og etapevinder fra dette års Tour de France) Mads Pedersen har allerede meldt sin ankomst, og nu følger Uno-X trop med offentliggørelsen af deres hold.

De stiller op med ingen ringere end to ryttere fra dette års Tour de France.

De deltagende teams:

DK landsholdet: Postnord Landsholdet

Continental Teams: Restaurant SURI – Carl Ras / BHS-PL Beton Bornholm / Team ColoQuick / Team Leopard TOGT / Mazowsze Serce Polski.

ProTeams: Sport Vlaanderen – Baloise / Novo Nordisk / Q36.5Pro Cycling / HUMAN POWERED HEALTH / Green Project-Bardiani CSF-Faizanè / Bolton Equities Black Spoke / Lotto-Dstny / Team Tudor / Uno-X Pro Cycling Team

WorldTeams: Soudal – Quick Step / DSM / Alpecin-Deceuninck / EF Education-EasyPost / Trek-Segafredo.

Danske Anton Charmig, der blev nummer 10 i PostNord Danmark rundt sidste år, og norske Søren Wærenskjold stiller nemlig til start i Danmarks største cykelløb.

EF Education-EasyPost har netop meldt ud, at Tour de France-deltager Magnus Cort, Mikkel Honoré og 2x PostNord Danmark Rundt-vinder Michael Valgren forventes på holdkortet, når etapeløbet begynder.

Vi venter stadig spændt på hvilke andre profiler, de største cykelhold tager med til årets PostNord Danmark Rundt, men mon ikke de andre store World Teams som Soudal – Quick Step, DSM, Alpecin-Deceuninck og Trek-Segafredo stiller op med slagkraftige mandskaber i år.

Danske profiler som Lasse Norman Leth, Niklas Larsen, Louis Bendixen og William Blume Lewy stiller også op i år.

Med start og mål i Aalborg

Startskuddet for PostNord Danmark Rundt 2023 kommer til at lyde fra centrum af Aalborg.

Der bliver både rytterpræsentation og start på første etape ved Budolfi Plads i Aalborg den 15. august 2023.

Samlet set skal rytterne ud på 728 kilometer fordelt på fem etaper. De 170 kilometer køres på første etape med start og mål i Aalborg.

Efter rytterpræsentationen på Budolfi Pladsen begiver rytterne sig ud på en 170 km. lang første etape.

De kører vestpå til Nibe og herefter sydøst via byerne Vegger, Sønderup og Suldrup, Når feltet har kørt 70 km. rammer de Rebild Bakker, hvor der køres en 12 km. rundstrækning.

Efter knap 100 km. kører feltet ind i Støvring, og herefter skal de ad små veje ind på den 11 km. lange rundstrækning i Hasseris. Her skal rytterne op ad de stejle bakker Skovbakkevej og Nordtoft.

Starter i Aalborg: Flere Tour de France-ryttere deltager i PostNord Danmark Rundt

Aalborg har været vært for flere store cykelløb de seneste år bl.a. UCI-finalen i Gran Fondo (VM for amatører) i 2015, som Aalborg også er vært for igen i 2024, DM-ugen både i 2022 og 2023 og PostNord Danmark Rundt i 2018.

PostNord Danmark Rundt arrangeres af Danmarks Cykle Union.

Ruten:

15. august: 1. etape: Aalborg – Aalborg, 170 kilometer.
16. august: 2. etape: Kjellerup – Silkeborg, 164 km.
17. august: 3. etape: Vejen – Vejle 209 kilometer.
18. august: 4. etape: Kalundborg – Bagsværd, 171 kilometer.
19. august: 5. etape: Helsingør – Helsingør, 16 kilometer. Enkeltstart.

Del artikel

Andre læser også