Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter massiv kritik: Flere supermarkeder fjerner skruelåg fra mælkekartoner

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Hvis du er en af dem, der har bandet og svovlet over de nye “smarte” fastmonterede skruelåg, så er der godt nyt.

I hvert fald hvis du handler i Coop’s butikker.

Mange reaktioner fra kunder får nu Thise Mejeri og Coop til at fjerne plasticskruelåg fra de fem mest solgte mælketyper.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Derfor fjerner de dem

EU har bestemt, at alle plastlåg på drikkeflasker og kartoner skal være fastmonteret. Det er besluttet for at minimere det plastik, der ender i naturen.

Men mange kunder synes, det er blevet mere besværligt at hælde mælken fra kartonen. Derfor fjerner Thise og Coop skruelågene og vender tilbage til den gamle måde at åbne mælken på, nemlig ved at åbne selve kartonen. Det sker, så snart det nuværende lager af producerede kartoner er brugt. Det forventes at være omkring 1. marts næste år.

”Vi er glade for, at vi så hurtigt har kunnet indgå denne aftale med Thise Mejeri. For så kan vi efterkomme et stort ønske fra vores kunder, og vi kan spare miljøet for meget plast,” siger ansvarlighedschef i Coop, Thomas Roland.

”Vi er begejstrede for, at vi i samarbejde med Coop nu fjerner skruelågene fra Änglamark og 365 øko mælken. Vi har ikke skruelåg på vores egne Thise mælkevarianter og bifalder anvendelsen af mindre plast, da det passer godt ind i vores bæredygtighedsagenda,” siger adm. direktør Svend Schou Borch, Thise Mejeri.

Plastlågene fjernes fra disse 1 liters kartoner, som er langt de mest solgte:

Øko 365 Skummetmælk og Minimælk, der sælges i 365discount og Økologisk Änglamark Minimælk, skummetmælk og letmælk, der sælges i Kvickly/SuperBrugsen og Dagli´Brugsen/Brugsen.

Del artikel

Andre læser også