Flere pladser sat til salg: 3 retter for 225 kr. i Aalborgs nye restaurant-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er der premiere på Aalborgs nye og ikke mindst største Restaurant-Festival “Aalborg Eat Out”.

Da vi lancerede nyheden tidligere i januar blev det så godt taget imod, at adskillige af de 13 deltagende restauranter meldte udsolgt efter blot få dage.

Faktisk er der solgt over 3.500 billetter til “Aalborg Eat Out”, og det er vi her på MigogAalborg som arrangør rigtig stolte over.

I perioden fra mandag d. 27. januar til søndag 2. februar kan du spise på flere af Aalborgs toprestauranter til en pris, de fleste kan være med på.

Det gælder både frokost og aften.

Åbnet for flere pladser

Med udsolgt flere steder er mange gået forgæves, men det er lykkedes at åbne op for ekstra pladser til flere af spisestederne.

Det gælder især hotte Restaurant Struktur i Vesterå, som har udvidet kapaciteten i næste uge. Det betyder, at du både kan få tre lækre retter på Struktur til 225 kr. eller deres ekstraordinære “dinner-menu” til 425 kr.

Restaurant Bühlmann har også udvidet med ekstra pladser, så endnu flere kan komme ud og spise tre retter for 225 kr. i idylliske omgivelser i den helt nyrenoverede restaurant.

Der er fyldt godt op på frokosten på Mortens Kro, men de har også som de to nævnte udvidet kapaciteten, så man kan få frokost med smørrebrød  – nomineret til Danmarks Bedste – for blot 125 kr.

Hovedparten af restauranterne forventes at melde udsolgt, når vi rammer mandag i næste uge.

Tjek alle 13 restauranter og deres menuer herunder;

* Priserne på 225 kr. og 425 kr. er PLUS et billetgebyr på 20 kr. per gæst.

Sådan funger Aalborg Eat Out

  • Find den restaurant du gerne vil spise på herunder.
  • Tjek menuen/serveringerne
  • Vælg dato og tidspunkt.
  • Vælg antal personer 
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 20 kr. markeret med stjerne for at færdiggøre booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk.

Disse restauranter er med

La Locanda

3 retter for 225 kr. (17.30-19.30) & late night menu m. 5 serveringer (fra kl. 20.00) for 425 kr. (FÅ PLADSER TILBAGE)

Se menuerne og book her

Restaurant Fusion

Menu med 8 serveringer for 425 kr. (FÅ PLADSER TILBAGE)

Se menuen og book her

Restaurant Struktur

3 retter for 225 kr. & dinner-menu med 5 serveringer for 425 kr. (flere pladser sat i salg)

Se menuerne og book her

Bistro Dejavu

3 retter for 225 kr. (få pladser tilbage)

Se menu og book her

Restaurant Bühlmann

3 retter for 225 kr. (flere billetter sat i salg)

Se menu og book her

Restaurant Tabu

FROKOST (få pladser tilbage)
3 retters frokost-menu til 225 kr.

Se menuen og book her

AFTEN (UDSOLGT)
Menu med 9 serveringer for 425 kr.

UDSOLGT

Bistro V

FROKOST
Lækker frokostplatté til 125 kr.

Se menu og book her

AFTEN
3 retter for 225 kr. & weekendmenu med 9 serveringer social dining for 425 kr.

Se menuerne og book her

Napa Lounge

3 retter for 225 kr. (EKSTRA PLADSER SAT I SALG)

Se menuen og book her

Søgaards Bryghus

FROKOST
Stor frokost for 125 kr.

Se menu og book her

AFTEN
3 retter for 225 kr.

Se menu og book her

Restaurant Applaus

6 serveringer for 225 kr. (UDSOLGT)

UDSOLGT

Restaurant MEAT

Stor 5 retters menu for 425 kr.

Se menuen og book her

Alimentum

Menu med mange serveringer udvalgt på dagen for 425 kr. (UDSOLGT)

UDSOLGT

Mortens Kro

FROKOST
3 stykker af deres prisvindende smørrebrød for 125 kr.  (FLERE PLADSER SAT I SALG)

Se menuen og book her

Du kan krone fredag d. 31. januar i Uge 5 ved først at tage ud og spise til “Aalborg Eat Out” og derefter tage til eksklusiv Skybar-fest på 13. etage på Comwell Hvide Hus. Læs mere om cocktail-festen her

Udkast fra Kulturministeriet: Fitnesscentre, svømmehaller og legelande kan åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Har du savnet duften af klor, at kunne sende børnene i legeland eller blot at løfte lidt vægte i det lokale fitnesscenter?

Så er der muligvis gode nyheder.

Regeringen lægger nemlig op til, at alle indendørs idrætsfaciliteter, som ikke allerede er omfattet af genåbningen, åbner den 8. juni som en del af genåbningens fase 3.

Det fremgår af et udkast til et notat udarbejdet af Kulturministeriet, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Siden marts har vi ellers måttet kigge efter hop fra 3-metervippen og en opbygning af sommerkroppen anno 2020.

Men i notatet lyder det, at man ønsker  “at genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre”, skriver Jyllands-Posten.

Oplægget blev sendt til partierne fredag aften, og det hele skal forhandles på plads i løbet af weekenden.

Ifølge udkastet bliver det op til såkaldte sektorpartnerskaber at udarbejde de specifikke sundhedsretningslinjer, så længe det sker på baggrund af sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer.

Grill alt fra tarteletter til pandekager: Weber har succes med deres mange grill-opskrifter

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren har for alvor meldt sin ankomst.

I denne uge har vi haft årets første sommerdage, og det betyder også, at der for alvor er gang i Webergrillene hjemme i haven.

I takt med at grill-lysten stiger, mærker Weber også en stigende efterspørgsel på grilltilbehør og spændende opskrifter, der gør det muligt at fremtrylle familiens hverdags- og livretter på grillen.

Udsigt til staycation

Med udsigten til en sommerferie hjemme i Danmark med masser af familiehygge og grill på terrassen, giver det god mening at sætte sig lidt ind i mulighederne for at lægge andet på risten end de klassiske frankfurtere, burgere og bøffer.

Ellers kan det hurtigt gå hen at blive en ret ensformig grillsommer.

Som Webers nyeste slogan Discover what’s possible siger, er der masser af muligheder med en Webergrill: Du kan tilføre dine råvarer en helt særlig magi, såsom en lækker, røget smag, ekstra saftighed, en sprød skorpe og flotte grillstreger, der gør madoplevelse langt bedre.

Og tryllerierne på grillen kræver heldigvis ingen trylleord eller overnaturlige evner. Det handler bare om at turde gå på opdagelse.

Tarteletter på grillen?

Hvis der skal trylles på grillen, skal man tro på, at Webergrillen er mere end bare ”pølsegrill”.

Flere af de nyere Webergrill har en indbygget rist, hvor midtersektionen kan fjernes, så der fremkommer et hul til en af madlavningsindsatserne i Webers såkaldte Gourmet BBQ System (GBS).

Systemet består af bl.a. en stegepande, stegegryde, wok, pizzasten, kyllingeholder, vaffeljern med flere. Det betyder, at der ikke er nogen begrænsninger.

Man kan braisere, bage og stege ALT på grillen: frikadeller, dansk bøf med sauce, kylling i karry, risotto, grydebrød, kager m.fl.

På grillen bliver pizzabunden endnu mere sprød og lækker.

Chili con carnen får den eftertragtede røgede smag. Pandekagerne får den helt rigtige fylde og … den klassiske skipperlabskovs får et nyt, smagfuldt udtryk.

Alt kan tilberedes på grill, man skal bare lige lære hvordan, fortæller Anders Jensen, Expansion & District Manager Grill Academy Nordics, og fortsætter:

I disse tider, hvor Webers grillkurser holder Corona-pause, kan du med fordel følge Weber på Instagram (weber.danmark) eller smutte ind i det omfattende opskriftsbibliotek på weber.com og finde de opskrifter, du vil lave.

Sværere er det ikke.

En af de hundredevis af gratis grillopskrifter, der findes på weber.com er, er Tarteletter med friske asparges, som tilberedes i Webers GBS stegegryde på alle grilltyper med en Gourmet BBQ System-rist.

Hvorfor ikke imponere familien med en ”ny” ret på grillen i aften? God fornøjelse.

Weber Grill Academy

Tarteletter med friske asparges

Du skal bruge:

Fond:

1 hel fersk kylling eller høne

2 skalotteløg

2 solo hvidløg

4 laurbærblade

4 kviste timian

1 tsk. peberkorn

2 dl hvidvin

1 l vand

Sauce:

150 g smør

100 g mel

1 l hønsefond

½ l piskefløde

1 bdt. grønne asparges

1 bdt. hvide asparges

2 bdt. forårsløg

½ bdt. kørvel

kyllingekød fra den kogte kylling

16 stk. tarteletskaller 

Sådan gør du:

Del kyllingen i lår, overlår og bryst med vinge. Skær skalotteløg og hvidløg med skræl i grove stykker. Find de øvrige ting frem.

Skræl de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker på skrå. Skær ligeledes de grønne asparges i mindre stykker på skrå. Skær forårsløg i tynde ringe, og hak kørvel groft. Pluk kyllingekødet fra den kogte kylling i mindre stykker. Find de øvrige ingredienser frem.

Ved grillen:

Fond

Klargør grillen til direkte varme, 200 °C. Læg de ferske kyllingestykker i stegegryden, og tilføj de øvrige ingredienser. Sæt gryden i GBS-risten, og læg låg på. Kog kyllingestykkerne i 15 min.

Klargør nu grillen til indirekte varme, og kog kyllingen videre i fonden i ca. 30 min. Tag kyllingestykkerne op, og køl af. Sigt fonden, og gem den til saucen.

Sauce

Klargør grillen til direkte varme, 200 °C. Placer stegegryden i GBS-risten. Smelt smør i gryden, og rør mel i, til det samler sig til en melbolle. Pisk den sigtede kyllingefond i, indtil evt. klumper forsvinder. Tilsæt til sidst fløde. Kog saucen godt igennem, mens der piskes. Vend både de grønne og hvide asparges og det plukkede kyllingekød i saucen. Tilsæt til sidst forårsløg og kørvel, og smag til med salt og peber.

Tarteletter

Varm skallerne i max 1 min. på hver side ved direkte varme. Hæld fyldet i skallerne og server straks.

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her