Flere nordjyder søger: Nordea-Fonden støtter drømme om studieophold i udlandet

Skrevet af: Michael Qureshi
Christine Sørensen er kommet til Australien med støtte fra Nordea Fondens legat
Christine Sørensen er kommet til Australien med støtte fra Nordea Fondens legat

Annonce

Forestil dig at kunne kombinere drømmestudiet med et studieophold i udlandet?

For de fleste kan det blive en dyr affære og nærmest uoverkommeligt. Men vejen til et fedt udenlandsk studieophold er blevet lidt lettere ved hjælp af Nordea-Fondens legater.

Hvert år uddeler Nordea-Fonden op til 10 mio. kr. i legater til professionsbachelor- og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet.

Det er noget, som man blandt nordjyske studerende også har fået øjnene op for.

MigogAalborg har talt med to nordjyske studerende, der fik en stor drøm opfyldt med et studieophold i udlandet med støtte fra Nordea-Fonden.

Fra Storvorde til Australien

I sommer rejste 24-årige Christine Sørensen fra Storvorde og 25-årige Kristian Kveiborg Yde fra Snedsted på studieophold i Australien og USA.

Med i bagagen havde de to nordjyder et legat fra Nordea-fonden.

I juli sagde 24-årige Christine Sørensen fra Storvorde på gensyn til sit liv som kandidatstuderende i biologi på Aalborg Universitet og rejste på studieophold i Australien.

Christine skal til efteråret være udvekslingsstudent på James Cook University i Australien som led i sin uddannelse, og hun glæder sig enormt til de faglige muligheder, der venter:

”Dette universitet giver mig muligheden for at tage de fag, som jeg interesserer mig allermest for. Jeg kan få lov til at gå i dybden med genetik, marinebiologi og økologi – endda i fantastiske omgivelser med smuk natur, der er ufatteligt inspirerende.”

Legat bruges på mange udgifter

Ud over pas, tøj og studiebøger har Christine også et legat på 15.000 kroner fra Nordea-fonden med i bagagen.

Et legat som kan søges af alle professionsbachelor- og kandidatstuderende, der skal på studieophold i udlandet.

Legatet skal bruges på at dække nogle af de mange udgifter, der er forbundet med et dyrt studieophold i udlandet.

”Legatet har gjort, at jeg kan være mere bekymringsfri, få flere oplevelser og mere ud af mit ophold,” siger Christine.

Også 25-årige Kristian Kveiborg Yde har sagt på gensyn til sit liv som studerende på Aalborg Universitet.

Udvikler sit engelske i USA

I forbindelse med sit kandidatstudie i økonomistyring rejste han i august på studieophold i USA, hvor han skal være udvekslingsstudent på San Diego State University i Californien.

”Jeg glæder mig til at udvikle mit engelsk og særligt den faglige del på mit udlandsophold. Derudover vil jeg gerne opleve studielivet i et mere internationalt undervisningsmiljø, så mine faglige kompetencer efter uddannelsen kan matche kravene hos en arbejdsplads med et internationalt arbejdsmiljø.”

Kristian Yde er kommet til USA, hvor han prøver livet som studerende

Det er dog ikke kun de faglige muligheder, der lokker. Også udsigten til store personlige udfordringer og oplevelser har fået Kristian til at søge mod udlandet:

”Personligt glæder jeg mig til at møde andre mennesker og kulturer og blive bedre til at forstå og arbejde sammen med mennesker fra andre lande med vidt forskellige baggrunde og syn på livet.

Surfing har jeg altid også godt kunne tænke mig at prøve, så derfor stod Californien selvfølgelig øverst på ønskelisten.”

Med sig har Kristian et legat på 10.000 kr. fra Nordea-fonden, der blandt andet skal bruges til at betale studieafgiften og huslejen.

Fakta

  • Mere end 10.000 danske studerende rejser hvert år på studieophold i udlandet som led i deres videregående uddannelse (kilde: Danmarks Statistik).
  • De studerende har mulighed for at søge forskellige legater, der kan dække nogle af omkostningerne ved et studieophold i udlandet.
  • Nordea-fonden uddeler hvert år op til 10 mio. kr. i legater til professionsbachelor- og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet.
  • Nordea-fondens legat kan søges indtil 1. november 2017. Næste ansøgningsrunde er til foråret med ansøgningsfrist 1. maj. Læs mere og ansøg om legat på nordeafonden.dk

 

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00