Flere generationer sammen: Nordjysk familie har succes med måltidskasser

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Et lille stykke uden for Hobro – omgivet af fantastiske grønne omgivelser – finder man Guldsmedgaard.

På Guldsmedgaard er flere generationer samlet. Jytte og Ruben i den ene længe og deres søn Simon, hans kone Anne og deres seks børn i stuehuset.

Udover at være et samlingspunkt for den store familie så er Guldsmedgaard også en fælles passion i form af den virksomhed, som de driver sammen.

Guldsmedgaard står for mad uden stress, og det gør de ved at levere lækre måltidskasser i byerne mellem Brønderslev og Kolding med Aalborg som et af de større naturlige omdrejningspunkter.

Fra måttevaskeri til gårdbutik

Livet på Guldsmedgaard er langt fra en nyhed for den store familie. Indtil 2010 drev de nemlig sammen noget så idyllisk som en måttevaskeri fra gården.

Måttevaskeriet var en sund og god forretning, men efterhånden kunne familien mærke, at det ikke var passionen, der drev dem.

”Efter salget af virksomheden satte mine forældre gården til salg med et ønske om at flytte tættere på byen. Dette var dog lige midt i krisen, så det var lettere sagt et gjort.

Derfor begyndte de at overveje, hvad bygningerne ellers kunne bruges til, og her spirede idéen om en gårdbutik.” fortæller Simon Frederiksen til MigogAalborg.

Med den idé i baghovedet skete der et gennembrud, da Jytte og Ruben en dag overværede et vennepar få leveret en måltidskasse til deres hoveddør. Pludselig var det slet ikke en svær beslutning, hvad Guldsmedgaard skulle bruges til i fremtiden.

Fra én børnefamilie til en anden

Med seks børn på gården, så ved familien om nogle, hvad det vil sige at have travlt – og om at nyde de små øjeblikke i hverdagen, hvor man har kvalitetstid med hinanden.

Og denne viden danner også fundamentet for konceptet: At give andre familier mere tid til hinanden.

”For os giver det mening at hjælpe familier, fordi vi selv er en familie. Vores måltidskasser er lavet ud fra at det skal være nemt, hurtigt og børnevenligt. Vi ved godt, at der er nogle ting, som børn bare ikke vil spise.

Derfor indretter vi også kasserne, efter at der er et alternativ til dem – uden at resten af familien behøver at nøjes.” forklarer Simon.

Men det er ikke kun i måltidskasserne, at de gode værdier skinner igennem. På Guldsmedgaard gør familien også meget ud af at skabe en familiær atmosfære i mellem alle de ansatte, hvilket skaber en tryg og god hverdag på gården.

Dette gør de blandt andet ved at mødes rundt om det store og veldækkede morgenbord, inden dagens arbejde skal begynde.

Interesse for mad og gode råvarer

Det at mødes omkring maden er bestemt heller ikke noget nyt hos Guldsmedgaard. Familien har alle dage haft interesse for mad og har sammen dyrket måltiderne.

For hos Guldsmedgaard er mad ikke bare mad. Det handler også om at udvælge de helt rigtige råvarer, være sammen om måltidet og have tid til det væsentlige.

”Mange af vores ingredienser og råvarer bliver hentet fra nærområdet, og generelt bestræber vi os på at kunne handle så lokalt som overhovedet muligt – uden at gå på kompromis med kvaliteten selvfølgelig.

Vi har vores egen slagter og vores kartofler og æg kommer fra nabogårdene.” fortæller Simon.

Guldsmedgaard sælger en oplevelse

Når man først har oplevet Guldsmedgaard og dens fantastiske omgivelser, så er det da også svært ikke at forestille sig, hvordan grøntsagerne spirer i køkkenhaven, køerne græsser på marken og bolledejen hæver på køkkenbordet.

”Vi ønsker at sælge en oplevelse, så det er f.eks. ikke ligegyldigt, om det er pakket i plastik eller papir – eller hvordan maden er præsenteret for vores kunder. Hver en ret er prøvesmagt af os selv, og hver en detalje er gennemtænkt.”

Der er altså slet ingen tvivl om, at Guldsmedgaard vil være et rigtig godt bud på en god madleverandør, hvis du ønsker dig mere tid i hverdagen, men samtidigt gerne vil sikre dig selv god kvalitet og ernæringsrigtige råvarer.

Bl.a. er der for ganske nyligt blevet tilføjet en 100% økologisk måltidskasse til listen.

Du kan læse meget mere om Guldsmedgaard og deres koncept på deres hjemmeside.

Uhyggelig bølge i Aalborg: Politiet øger patruljering de kommende dage

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

En bølge af knivstikkerier har ramt Aalborg i denne uge.

Torsdag aften var tredje gang i denne uge, at Nordjyllands Politi rykkede massivt ud til et knivstikkeri.

Det var denne gang i Aalborg-forstaden Klarup, hvor en ung person blev stukket med en kniv efter et sammenstød mellem to grupper.

Politiet meldte allerede ud i går efter de to første episoder, at de øger patruljering den kommende tid både langs Aalborgs Havnefront samt i Aalborg Øst.

Knivstikkeri ved fodboldbaner

Det seneste knivstikkeri skete omkring klokken lidt i 18.00 torsdag aften lige ved RKG’s fodboldbaner, som er Klarups fodboldklub.

Politiet rykkede massivt ud, og her til aften har man så meldt ud om om episoden på Twitter.

“Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en sag anmeldt kl. 17:50, hvor nogle personer har været i slagsmål på Hellasvej i Klarup. I forbindelse med slagsmålet er en person blevet stukket med en kniv. Forurettet er kørt på sygehuset, men er ikke alvorligt tilskadekommen.

I forbindelse med efterforskningen af sagen har vi anholdt én person, som mistænkes for at have deltaget i slagsmålet. Vi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen,” skriver Nordjyllands Politi.

To episoder inden for en kort tid

Ugens første episode skete på Aalborgs Havnefront, hvor en 19-årig mand blev stukket overfladisk i bagdelen formentlig med en kniv.

I samme forbindelse blev en 17-årig ung mand væltet omkuld og tildelt spark.

Det andet overfald skete 27. maj omkring kl. 03.00 omkring et stisystem i Aalborg Øst. Her blev en forurettet, en 21-årig mand, stukket overfladisk i bagdelen formentlig med en kniv.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke anholdt nogen gerningsmænd i sagerne, men i forbindelse med det første overfald var der sket et kort slagsmål på gerningsstedet, og der blev set en gruppe på ca. 10 personer løbe fra stedet med retning mod Musikkens Hus.

Har indledt omfattende efterforskning

Nordjyllands Politi har indledt et omfattende efterforsknings-arbejde af de to sager.

Dette arbejde omfatter sporsikring, tekniske undersøgelser på gerningsstederne, afhøring af de to forurettede og en række andre undersøgelser, blandt andet er der foretaget søgning med patruljehunde for at tilvejebringe spor, ligesom der har været en dykker i havnen i Aalborg for søge efter et muligt gerningsvåben.

Alt sammen efterforskningsskridt, der skal belyse, hvad der er sket før, under og efter overfaldene.

Det oplyser den ansvarlige for politiets efterforskning, fg. vicepolitiinspektør Christian Toftemark.

”Vi tager knivstikkeri yderst alvorlig, og vi indledte derfor øjeblikkelig en massiv efterforskning, og den kommer til fortsætte i den kommende tid,” siger fg. vicepolitiinspektør Christian Toftemark.

Ingen konklusioner endnu

Han tilføjer, at det indgår som et element i politiets efterforskning, at der kan være en sammenhæng mellem de to overfald, men det er ikke noget, som Nordjyllands Politi har et grundlag for at konkludere på nuværende tidspunkt.

”Det må vores efterforskning tilvejebringe informationer om,” siger Christian Toftemark, der understreger, at politiet heller ikke kan udtale sig om mulige motiver til de to overfald, ligesom man heller ikke har fundet de formodede gerningsvåben, der formentlig i begge tilfælde er en kniv.

Det er endnu for tidligt at sige, hvorvidt at den tredje episode i Klarup har noget med de to øvrige sager at gøre.

Har fået stor opbakning: Aalborgs første veganske Foodtruck får en fast placering

Skrevet af: Michael Qureshi
Noget af VeganDottírs udvalg: Burger med vegansk ost
Noget af VeganDottírs udvalg: Burger med vegansk ost

I februar kunne vi fortælle om VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”), som har startet en Crowfunding-kampagne for at få kapital til at starte op.

Målet var 50.000 kr. fra private, som ville støtte op om Aalborgs første veganske Foodtruck, og de penge blev rejst allerede i slutningen af april.

Så nu er projektet en realitet.

I mellemtiden har Corona-krisen givet dem en del udfordringer i at køre rundt med en Foodtruck, hvor det også er blevet sværere at hente tilladelser til at servere mad for mange mennesker samlet omkring en madvogn.

Åbner foran Råt & Godt

Så nu har man i stedet fundet en anden løsning. Islandske Kolbrún Gunnarsdóttir, der i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski, har startet det bæredygtige projekt op afslører nyheden i et nyhedsbrev.

“Som mange allerede har hørt har vi grundet COVID-19 samfunds-situationen været nødt til at udskyde vores åbningsdato.

Vi har samtidigt søgt nye veje at drive vores forretning på, da vi nu ikke kan tage til events med vores madvogn.

Derfor er det med stor spænding vi nu præsenterer vores nye plan med jer.

Nemlig at slå os ned med vores madvogn foran Råt & Godt,” lyder det fra ildsjælene.

Teamet bag VeganDottir: Rasmus, Kolbrún og Paula

Burgere og sandwich på den veganske måde

Her kommer de altså til at lave alt fra burgere og sandwiches samt “dagens ret” og “dagens kage” baseret på veganske principper.

“Råt & Godt er et unikt sted – i bæredygtighedens ånd – der ligger på Hjulmagervej 58, 9000 Aalborg ca. 5 minutters gang fra Kennedy Arkaden.  Og kommer du i bil, er der masser af gratis parkeringspladser lige ved siden af VeganDóttir,” forklarer de.

Der er endnu ikke sat en åbningsdato på, men placeringen er allerede låst fast.

“Når vi engang åbner, vil man kunne finde os lige foran Råt & Godts indgang.

Som bonus vil der udover madvognen også være et hyggeområde med borde og stole, så vores mad kan nydes på stedet.

Og ikke nok med det, vil vi også have en 7 kvm zero waste butik ved siden af madvognen kaldet ZeroDóttir – hvor udvalgte fødevarer kan købes ind uden plastikemballage.

Derudover vil man også kunne få vores mad bragt ud, direkte til ens hjem, såfremt man ønsker det,” forklarer teamet bag Aalborgs nye Foodtruck.

For at lave plantebaseret takeaway skal man selvfølgelig bruge planter, og her tager trioen skridtet videre fra økologi.

Deres grøntsager vokser i en såkaldt permahave i Nordjylland, hvor alle planter har et nytteformål; fra at blive brugt i madlavning til at tiltrække insekter og hente kvælningsstof i luften.

Du kan læse vores tidligere artikel om VeganDóttir her.

Lækkerier fra alle hylder: Her er de helt nye steder i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det har været helt fantastisk at være tilbage på alle vores yndlingsrestauranter- og caféer efter alle spisesteder i sidste uge fik grønt lys til at genåbne.

Der er kommet masser af liv på Aalborgs spisesteder, og i det her gode vejr nyder rigtig mange de udendørs terrasser og faciliteter i Aalborgs midtby.

Men genåbningen betyder også, at nye steder endelig kan slå dørene op i Aalborg. Mange havde planlagt tidligere åbning, men som blev skubbet grundet Corona.

Her får du en frisk oversigt over de spisesteder og caféer som enten lige er åbnet, eller som åbner meget snart.

Skagen Fiskerestaurant

Det har været et langt tilløb, men i sidste uge åbnede Skagen Fiskerestaurant endelig i hjertet af Aalborg.

Restauranten på Budolfi Plads er deres trejde restaurant, hvor de også har i Skagen og i Illum i København.

Menukortet bugner af de velkendte fiskeretter, men i Aalborg kommer menuen også til at bære præg af et udvidet snackkort med tilhørende vine.

Disse kan passende nydes på restaurantens solrige terrasse, der vender mod Budolfi Plads. Man kan nyde alt fra friske fisk og skaldyr. Du kan læse om vores besøg på restauranten forleden her.

Skagen Fiskerestaurant
Budolfi Plads
9000 Aalborg

Yummi

Ganske kort tid før Mette Frederiksen lukkede Danmark ned i marts, så åbnede Sushi- og Ramen restauranten Yummi faktisk i Aalborg.

Ejerne har stor succes med Yummi Running Sushi i Hjørring, og udvidede altså med lidt ændringer i konceptet til Aalborg.

De er rykket ind på adressen Ved Stranden 5 med sushi ad libitum på menuen samt den ultra-populære nudelsuppe ramen, som har vundet stort indpas over hele verden de seneste par år.

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

De seneste to uger har de med stor succes været med i vores Aalborg Sushi Festival, men vi kan absolut også anbefale, at man prøver at tage ind og spise på restauranten.

Yummi
Ved Stranden 5
9000 Aalborg

Donut Shoppen DK

Vi elsker donuts her i Aalborg, men vi har faktisk ikke haft en decideret donut-shop, siden Donut Factory lukkede ned i 2017.

Men nu sker det endelig. På lørdag åbner en Donut-café på Boulevarden 40.

Her vil man have et bredt udvalg af donuts, hvor der altid vil være 10 forskellige varianter at vælge imellem.

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver så glaseret og fyldt med alverdens lækre toppings i butikken.

Det kan være alt fra Bounty-donuts til Twix, Oreo, Smarties og mange flere varianter.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store café.

Donut Shoppen DK
Boulevarden 40
9000 Aalborg

Pizzahytten

Snart kan vi glæde os til at et helt nyt prisvindende pizzeria slår dørene op i Aalborgs midtby.

Helt nøjagtigt på Boulevarden 7, hvor mexi-restauranten Chidos tidligere lå.

Pizzahytten lyder ganske vist meget dansk, men det er faktisk en hel familie fra Sicilien, der for et år siden åbnede deres første pizza-restaurant i Aarhus.

Det gik så godt, at de i 2019 vandt SMAGPRISEN, hvor det var læserne af madsitet SMAG Aarhus, der stemte. Her røg Pizzahytten ind på en klokkeklar førsteplads.

Da vi skrev om Pizzahytten i midten af marts var der stor usikkerhed omkring åbningsdatoen grundet Corona-krisen. MigogAalborg har endnu ikke fået lokket en ny dato ud af indehaverne, men det skulle være inden for et par uger.

Pizzahytten
Boulevarden 7
9000 Aalborg

Bogø

Bogø er snart klar til at åbne deres sjette afdeling i Aalborg. Denne gang bliver det i østlige Aalborg, hvor blandt andet byerne Klarup og Gistrup nok får stor glæde af deres sandwich, burgere og kebab.

Desuden følger Bogø-konceptet Wasabi Sushi også med ud i den nye butik, der bliver en familierestaurant. Dem findes der ingen andre af på nuværende tidspunkt i det område.

Det åbner i det helt nyrenoverede Tornhøjcentret, hvor der også er åbnet en Netto og Lidl for nylig. Mario, indehaver af Bogø-kæden, fortæller til MigogAalborg, at de også får store milkshakes, Frappé og hjemmelavet italiensk is.

Den nye Bogø ventes at åbne inden for et par uger.

Bogø i Aalborg Øst
Tornhøjcentret
9220 Aalborg

BACO

Billig kaffe, kage og bagels.

Alt på menukortet koster 25 kr.

Det er konceptet, som BACO har vundet frem på i Aalborg. De åbnede i sidste uge deres anden kaffebar i midtbyen. Den første ligger i Nørregade, og den anden er altså netop åbnet på det nye hotte Budolfi Plads.

Især deres iskaffe og lemonade er populær her på de lune dage, og teamet har fået en god start på den nye placering også, hvor både Skagen Fiskerestaurant samt Aktuel supplerer dem godt.

BACO
Budolfi Plads
9000 Aalborg

Subway

Farvel til Urbansgade og goddag til en ny stor familierestaurant i Aalborg Storcenter.

Subway åbnede i sidste uge en stor restaurant i City Syd, og er flyttet fra den ene butik i midtbyen. Man har stadig den i Østerågade ved Nytorv.

Butikken i Aalborg Storcenter er i det helt nye fresh forward-look, som vi allerede kender fra Østerågade.

Derudover bliver den nye Subway, som vi kender det fra de andre i byen; sprøde sandwiches, hjemmebagte cookies og friske salater.

Subway – ny restaurant
Aalborg Storcenter

 

x