Flere direkte fly til Bornholm til sommer: Mange nyheder i Aalborg Lufthavn i 2020

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

I 2019 blev Aalborg Lufthavn kåret til landets bedste lufthavn ved Danish Travel Awards, og der bliver mange flere gode grunde til at benytte sig af vores lufthavn her i det nye år.

Torsdag kunne Aalborg Lufthavn præsentere en række gode nyheder, der nok skal blive taget godt imod blandt rejselystne nordjyder.

Blandt andet er det værd at bemærke, at den populære sommerdestination Bornholm, som havde premiere i 2019, fortsætter med øget kapacitet.

Flyselskabet DAT øger nemlig til tre ugentlige afgange til skønne Bornholm hele sommeren samt en fjerde ugentlige afgang i juli.

Kigger man yderligere frem mod sommeren 2020, så flyver Detur til Gazipasa Lufthavn i Tyrkiet med kort afstand til ferieparadiset Alanya.

SunCharter præsenterer den græske nyhed Meganisi, og Atlantic Airways øger frekvenserne til Færøerne.

I 2020 kan du køre tog direkte til Aalborg Lufthavn

En anden stor nyhed i 2020 for Aalborg Lufthavn bliver, at du kan køre med tog direkte hele vejen fra Københavns Lufthavn direkte til døren i Aalborg Lufthavn.

Det betyder blandt andet også, at man kan tage et tog direkte fra Aalborg Banegård ud til lufthavnen. På den måde tager Aalborg Lufthavn også lige et niveau op på sammenlignet med øvrige europæiske lufthavne.

“I 2020 forventer vi status quo i antallet af passagerer i de første måneder, men når vi kommer længere hen, forventes der fremgang igen.

Særligt indenrigstrafikken, som har været påvirket negativt af højere billetpriser i 2019, bliver spændende at følge.

Ikke nok med den ekstra kapacitet til Bornholm, så er indenrigsflyvningerne nu kommet på rejseplanen.dk, hvor der på sigt også kommer priser med.

Derudover er 2020 også året, hvor den nationale togbane kommer til at gå fra Københavns Lufthavn og direkte til døren i Aalborg Lufthavn,” forklarer Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen.

 

Passagertal dalede i 2019

Han henviser til, at 2019 var et år, hvor Aalborg Lufthavn, efter et rekordår 2018, oplevede tilbagegang på passagertallet.

Samlet var der 1.462.507 passagerer igennem Aalborg Lufthavn i 2019 mod 1.609.965 passagerer i 2018.

Samtidig markerer 2019 sig som et år, hvor lufthavnen som helhed fik et stort løft, med blandt andet 900 ekstra gratis parkeringspladser, nyt security-område, flyhangar og ikke mindst kåringen som bedste danske lufthavn ved Danish Travel Awards.

Trafikmæssigt kunne 2019 ikke leve op til de sidste mange års fremgang i Aalborg Lufthavn. Et resultat af færre fly i luften med start fra Aalborg Lufthavn.

“2019 var et år, hvor luftfartsbranchen skulle stabiliseres efter en række udfordringer, som i Aalborg Lufthavn startede med konkursen af Primera Air i slutningen af 2018.

Konkursen gav turbulens for særligt den danske charterbranche, hvor mangel på fly til udlandet påvirkede rejseudbuddet og passagertallene året igennem,” forklarer Søren Svendsen.

Han fortsætter;

“På den anden side blev Great Dane Airlines i februar grundlagt, som det første flyselskab med base i Aalborg – med to fly fra juni 2019.

De har i løbet af året fundet fodfæste i chartermarkedet, hvor de med snart fire fly forventeligt kan imødekomme en stor del af det rejsebehov, vi har set uopfyldt i 2019.”

God fremgang på populære ruter

I 2019 var der dog god fremgang på ruter til blandt andet Barcelona, Malaga, Amsterdam og Oslo.

“Tilbagegangen i udenrigstrafikken var forventet, hvorfor det er glædeligt at se, at der på en lang række veletablerede ruter var en passagerfremgang i 2019.

SAS satte store nyheder i luften tilbage i august, hvor det først blev offentliggjort, at en ny skirute til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen blev en realitet fra den 29. december 2019.

Derefter blev det meldt ud, at deres Oslo-rute ville få et stort kapacitetsløft på 50 procent fra den 27. oktober.

Der er nu ni ugentlige direkte afgange til Oslo.

Endvidere voksede KLM for 8. år i træk, hvor hele 235.886 passagerer benyttede ruten mellem Aalborg og Amsterdam i 2019, slutter Søren Svendsen.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her