Flere direkte fly til Bornholm til sommer: Mange nyheder i Aalborg Lufthavn i 2020

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

I 2019 blev Aalborg Lufthavn kåret til landets bedste lufthavn ved Danish Travel Awards, og der bliver mange flere gode grunde til at benytte sig af vores lufthavn her i det nye år.

Torsdag kunne Aalborg Lufthavn præsentere en række gode nyheder, der nok skal blive taget godt imod blandt rejselystne nordjyder.

Blandt andet er det værd at bemærke, at den populære sommerdestination Bornholm, som havde premiere i 2019, fortsætter med øget kapacitet.

Flyselskabet DAT øger nemlig til tre ugentlige afgange til skønne Bornholm hele sommeren samt en fjerde ugentlige afgang i juli.

Kigger man yderligere frem mod sommeren 2020, så flyver Detur til Gazipasa Lufthavn i Tyrkiet med kort afstand til ferieparadiset Alanya.

SunCharter præsenterer den græske nyhed Meganisi, og Atlantic Airways øger frekvenserne til Færøerne.

I 2020 kan du køre tog direkte til Aalborg Lufthavn

En anden stor nyhed i 2020 for Aalborg Lufthavn bliver, at du kan køre med tog direkte hele vejen fra Københavns Lufthavn direkte til døren i Aalborg Lufthavn.

Det betyder blandt andet også, at man kan tage et tog direkte fra Aalborg Banegård ud til lufthavnen. På den måde tager Aalborg Lufthavn også lige et niveau op på sammenlignet med øvrige europæiske lufthavne.

“I 2020 forventer vi status quo i antallet af passagerer i de første måneder, men når vi kommer længere hen, forventes der fremgang igen.

Særligt indenrigstrafikken, som har været påvirket negativt af højere billetpriser i 2019, bliver spændende at følge.

Ikke nok med den ekstra kapacitet til Bornholm, så er indenrigsflyvningerne nu kommet på rejseplanen.dk, hvor der på sigt også kommer priser med.

Derudover er 2020 også året, hvor den nationale togbane kommer til at gå fra Københavns Lufthavn og direkte til døren i Aalborg Lufthavn,” forklarer Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen.

 

Passagertal dalede i 2019

Han henviser til, at 2019 var et år, hvor Aalborg Lufthavn, efter et rekordår 2018, oplevede tilbagegang på passagertallet.

Samlet var der 1.462.507 passagerer igennem Aalborg Lufthavn i 2019 mod 1.609.965 passagerer i 2018.

Samtidig markerer 2019 sig som et år, hvor lufthavnen som helhed fik et stort løft, med blandt andet 900 ekstra gratis parkeringspladser, nyt security-område, flyhangar og ikke mindst kåringen som bedste danske lufthavn ved Danish Travel Awards.

Trafikmæssigt kunne 2019 ikke leve op til de sidste mange års fremgang i Aalborg Lufthavn. Et resultat af færre fly i luften med start fra Aalborg Lufthavn.

“2019 var et år, hvor luftfartsbranchen skulle stabiliseres efter en række udfordringer, som i Aalborg Lufthavn startede med konkursen af Primera Air i slutningen af 2018.

Konkursen gav turbulens for særligt den danske charterbranche, hvor mangel på fly til udlandet påvirkede rejseudbuddet og passagertallene året igennem,” forklarer Søren Svendsen.

Han fortsætter;

“På den anden side blev Great Dane Airlines i februar grundlagt, som det første flyselskab med base i Aalborg – med to fly fra juni 2019.

De har i løbet af året fundet fodfæste i chartermarkedet, hvor de med snart fire fly forventeligt kan imødekomme en stor del af det rejsebehov, vi har set uopfyldt i 2019.”

God fremgang på populære ruter

I 2019 var der dog god fremgang på ruter til blandt andet Barcelona, Malaga, Amsterdam og Oslo.

“Tilbagegangen i udenrigstrafikken var forventet, hvorfor det er glædeligt at se, at der på en lang række veletablerede ruter var en passagerfremgang i 2019.

SAS satte store nyheder i luften tilbage i august, hvor det først blev offentliggjort, at en ny skirute til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen blev en realitet fra den 29. december 2019.

Derefter blev det meldt ud, at deres Oslo-rute ville få et stort kapacitetsløft på 50 procent fra den 27. oktober.

Der er nu ni ugentlige direkte afgange til Oslo.

Endvidere voksede KLM for 8. år i træk, hvor hele 235.886 passagerer benyttede ruten mellem Aalborg og Amsterdam i 2019, slutter Søren Svendsen.

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her