Flere direkte fly til Bornholm til sommer: Mange nyheder i Aalborg Lufthavn i 2020

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

I 2019 blev Aalborg Lufthavn kåret til landets bedste lufthavn ved Danish Travel Awards, og der bliver mange flere gode grunde til at benytte sig af vores lufthavn her i det nye år.

Torsdag kunne Aalborg Lufthavn præsentere en række gode nyheder, der nok skal blive taget godt imod blandt rejselystne nordjyder.

Blandt andet er det værd at bemærke, at den populære sommerdestination Bornholm, som havde premiere i 2019, fortsætter med øget kapacitet.

Flyselskabet DAT øger nemlig til tre ugentlige afgange til skønne Bornholm hele sommeren samt en fjerde ugentlige afgang i juli.

Kigger man yderligere frem mod sommeren 2020, så flyver Detur til Gazipasa Lufthavn i Tyrkiet med kort afstand til ferieparadiset Alanya.

SunCharter præsenterer den græske nyhed Meganisi, og Atlantic Airways øger frekvenserne til Færøerne.

I 2020 kan du køre tog direkte til Aalborg Lufthavn

En anden stor nyhed i 2020 for Aalborg Lufthavn bliver, at du kan køre med tog direkte hele vejen fra Københavns Lufthavn direkte til døren i Aalborg Lufthavn.

Det betyder blandt andet også, at man kan tage et tog direkte fra Aalborg Banegård ud til lufthavnen. På den måde tager Aalborg Lufthavn også lige et niveau op på sammenlignet med øvrige europæiske lufthavne.

“I 2020 forventer vi status quo i antallet af passagerer i de første måneder, men når vi kommer længere hen, forventes der fremgang igen.

Særligt indenrigstrafikken, som har været påvirket negativt af højere billetpriser i 2019, bliver spændende at følge.

Ikke nok med den ekstra kapacitet til Bornholm, så er indenrigsflyvningerne nu kommet på rejseplanen.dk, hvor der på sigt også kommer priser med.

Derudover er 2020 også året, hvor den nationale togbane kommer til at gå fra Københavns Lufthavn og direkte til døren i Aalborg Lufthavn,” forklarer Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen.

 

Passagertal dalede i 2019

Han henviser til, at 2019 var et år, hvor Aalborg Lufthavn, efter et rekordår 2018, oplevede tilbagegang på passagertallet.

Samlet var der 1.462.507 passagerer igennem Aalborg Lufthavn i 2019 mod 1.609.965 passagerer i 2018.

Samtidig markerer 2019 sig som et år, hvor lufthavnen som helhed fik et stort løft, med blandt andet 900 ekstra gratis parkeringspladser, nyt security-område, flyhangar og ikke mindst kåringen som bedste danske lufthavn ved Danish Travel Awards.

Trafikmæssigt kunne 2019 ikke leve op til de sidste mange års fremgang i Aalborg Lufthavn. Et resultat af færre fly i luften med start fra Aalborg Lufthavn.

“2019 var et år, hvor luftfartsbranchen skulle stabiliseres efter en række udfordringer, som i Aalborg Lufthavn startede med konkursen af Primera Air i slutningen af 2018.

Konkursen gav turbulens for særligt den danske charterbranche, hvor mangel på fly til udlandet påvirkede rejseudbuddet og passagertallene året igennem,” forklarer Søren Svendsen.

Han fortsætter;

“På den anden side blev Great Dane Airlines i februar grundlagt, som det første flyselskab med base i Aalborg – med to fly fra juni 2019.

De har i løbet af året fundet fodfæste i chartermarkedet, hvor de med snart fire fly forventeligt kan imødekomme en stor del af det rejsebehov, vi har set uopfyldt i 2019.”

God fremgang på populære ruter

I 2019 var der dog god fremgang på ruter til blandt andet Barcelona, Malaga, Amsterdam og Oslo.

“Tilbagegangen i udenrigstrafikken var forventet, hvorfor det er glædeligt at se, at der på en lang række veletablerede ruter var en passagerfremgang i 2019.

SAS satte store nyheder i luften tilbage i august, hvor det først blev offentliggjort, at en ny skirute til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen blev en realitet fra den 29. december 2019.

Derefter blev det meldt ud, at deres Oslo-rute ville få et stort kapacitetsløft på 50 procent fra den 27. oktober.

Der er nu ni ugentlige direkte afgange til Oslo.

Endvidere voksede KLM for 8. år i træk, hvor hele 235.886 passagerer benyttede ruten mellem Aalborg og Amsterdam i 2019, slutter Søren Svendsen.

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter som karakter.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.