ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere direkte fly til Bornholm til sommer: Mange nyheder i Aalborg Lufthavn i 2020

Af Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

I 2019 blev Aalborg Lufthavn kåret til landets bedste lufthavn ved Danish Travel Awards, og der bliver mange flere gode grunde til at benytte sig af vores lufthavn her i det nye år.

Torsdag kunne Aalborg Lufthavn præsentere en række gode nyheder, der nok skal blive taget godt imod blandt rejselystne nordjyder.

Blandt andet er det værd at bemærke, at den populære sommerdestination Bornholm, som havde premiere i 2019, fortsætter med øget kapacitet.

Flyselskabet DAT øger nemlig til tre ugentlige afgange til skønne Bornholm hele sommeren samt en fjerde ugentlige afgang i juli.

Kigger man yderligere frem mod sommeren 2020, så flyver Detur til Gazipasa Lufthavn i Tyrkiet med kort afstand til ferieparadiset Alanya.

SunCharter præsenterer den græske nyhed Meganisi, og Atlantic Airways øger frekvenserne til Færøerne.

I 2020 kan du køre tog direkte til Aalborg Lufthavn

En anden stor nyhed i 2020 for Aalborg Lufthavn bliver, at du kan køre med tog direkte hele vejen fra Københavns Lufthavn direkte til døren i Aalborg Lufthavn.

Det betyder blandt andet også, at man kan tage et tog direkte fra Aalborg Banegård ud til lufthavnen. På den måde tager Aalborg Lufthavn også lige et niveau op på sammenlignet med øvrige europæiske lufthavne.

“I 2020 forventer vi status quo i antallet af passagerer i de første måneder, men når vi kommer længere hen, forventes der fremgang igen.

Særligt indenrigstrafikken, som har været påvirket negativt af højere billetpriser i 2019, bliver spændende at følge.

Ikke nok med den ekstra kapacitet til Bornholm, så er indenrigsflyvningerne nu kommet på rejseplanen.dk, hvor der på sigt også kommer priser med.

Derudover er 2020 også året, hvor den nationale togbane kommer til at gå fra Københavns Lufthavn og direkte til døren i Aalborg Lufthavn,” forklarer Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen.

Flere direkte fly til Bornholm til sommer: Mange nyheder i Aalborg Lufthavn i 2020

 

Passagertal dalede i 2019

Han henviser til, at 2019 var et år, hvor Aalborg Lufthavn, efter et rekordår 2018, oplevede tilbagegang på passagertallet.

Samlet var der 1.462.507 passagerer igennem Aalborg Lufthavn i 2019 mod 1.609.965 passagerer i 2018.

Samtidig markerer 2019 sig som et år, hvor lufthavnen som helhed fik et stort løft, med blandt andet 900 ekstra gratis parkeringspladser, nyt security-område, flyhangar og ikke mindst kåringen som bedste danske lufthavn ved Danish Travel Awards.

Trafikmæssigt kunne 2019 ikke leve op til de sidste mange års fremgang i Aalborg Lufthavn. Et resultat af færre fly i luften med start fra Aalborg Lufthavn.

“2019 var et år, hvor luftfartsbranchen skulle stabiliseres efter en række udfordringer, som i Aalborg Lufthavn startede med konkursen af Primera Air i slutningen af 2018.

Konkursen gav turbulens for særligt den danske charterbranche, hvor mangel på fly til udlandet påvirkede rejseudbuddet og passagertallene året igennem,” forklarer Søren Svendsen.

Han fortsætter;

“På den anden side blev Great Dane Airlines i februar grundlagt, som det første flyselskab med base i Aalborg – med to fly fra juni 2019.

De har i løbet af året fundet fodfæste i chartermarkedet, hvor de med snart fire fly forventeligt kan imødekomme en stor del af det rejsebehov, vi har set uopfyldt i 2019.”

God fremgang på populære ruter

I 2019 var der dog god fremgang på ruter til blandt andet Barcelona, Malaga, Amsterdam og Oslo.

“Tilbagegangen i udenrigstrafikken var forventet, hvorfor det er glædeligt at se, at der på en lang række veletablerede ruter var en passagerfremgang i 2019.

SAS satte store nyheder i luften tilbage i august, hvor det først blev offentliggjort, at en ny skirute til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen blev en realitet fra den 29. december 2019.

Derefter blev det meldt ud, at deres Oslo-rute ville få et stort kapacitetsløft på 50 procent fra den 27. oktober.

Der er nu ni ugentlige direkte afgange til Oslo.

Endvidere voksede KLM for 8. år i træk, hvor hele 235.886 passagerer benyttede ruten mellem Aalborg og Amsterdam i 2019, slutter Søren Svendsen.

Del artikel