Flere af byens bedste er med: Nam Noodles laver kokketræf

Skrevet af: Michael Qureshi

I november slog Nam Noodles dørene op på Vesterbro.

Take Away-stedet er et søster-sted til Restaurant Nam, der er blandt Aalborgs bedste restauranter.

Nam Noodles har introduceret konceptet med nuddelsuppe til Aalborg, hvor man i selve suppen får en masse lækkert fyld, så det er et lækkert mættende hovedmåltid.

Det er et koncept, der hitter i flere hotte storbyer som New York og London, og København er også kommet godt med.

Nam Noodles har fået en flot modtagelse her i byen, og i de næste fem uger udfordrer de så konceptet endnu mere.

Fem af Aalborgs bedste kokke laver nuddelsuppe

De har nemlig allieret sig med ingen ringere end nogle af Aalborgs allerbedste kokke, som kommer en enkelt aften og laver deres bud på den perfekte nuddelsuppe.

Det fortæller Kim Jeppesen, der sammen med Anne-Marie Menendez og Adam Toth Javor har bygget Nam Noodles op.

“Vi vil afholde fire arrangementer i løbet af april og maj på Nam Noodles. De fire kokke vi har inviteret ind er; Mads Hyllested fra Applaus, Miv fra Tabu, Vinh fra Fusion og Dennis Juhl fra Textur.

Vi starter med første aften onsdag d. 11. april Med Mads Hyllested fra Applaus. Vi vil køre tre seats i løbet af aftenen, og deres fantastiske fortolkning af en suppe koster 159 kr.

Man får et lækkert mættende måltid, og vi håber, at folk gerne vil opleve, hvordan de her dygtige kokke laver deres version af en lækker nuddelsuppe,” fortæller Kim Jeppesen til MigogAalborg.

Kim Jeppesen, Adam Toth Javor og Anne-Marie Menendez

Vandt Årets Restaurant i Aalborg

Mads Hyllested oplevede i sidste uge en stor hyldest, da Applaus blev kåret til Årets Restaurant i Aalborg til AALBORG AWARDS 2018.

Med Miv fra Tabu får en af landets mest anerkendte kokke. Tabu er rangeret som nummer 25 i hele landet af anerkendte White Guide. Dennis Juhl fra Textur kom fra Ruths Hotel, hvor han også længe er nævnt blandt Danmarks bedste kokke.

Vihn fra Fusion er nærmest en mentor for flere af landets bedste, og har haft flere af de bedste under sig, siden han åbnede den lækre restaurant på havnefronten.

Mads Hyllested (th) fra Applaus på scenen til AALBORG AWARDS

Kim Jeppesen har nøje udvalgt de forskellige kokke, som han også kender privat.

“I løbet af aftenen vil suppen selvfølgelig blive præsenteret og alle vil høre lidt omkring tankerne og råvarerne bag suppen. Kokkene, der er med, er venner af huset, og de kommer selv jævnligt og får lidt suppe.

Vi har haft mange snakke omkring forskellige supper og indhold med dem, og vi synes det kunne være sjovt og spændende at se dem komme med et bud på deres helt egen version.

Alle kokkene har hver deres egen stil i deres restauranter, så det er meget spændende at se hvad de finder på. Vi håber folk vil tage godt imod det og komme ned og få en oplevelse,” forklarer Kim Jeppesen.

Begrænset antal pladser per aften

Første Nam Noodles Special Aften er onsdag den 11. april med Mads Hyllested. Der er ikke mange pladser inde på Nam Noodles, så det kører over tre forskellige tidspunkter på dagen.

Der er begrænset antal plads, fortæller Kim Jeppesen, så man skal ikke tøve med at bestille, hvis man synes det kunne være lækkert at prøve.

Mads Hyllesteds menu er følgende;

Cremet bouillon på miso & foie gras med syltede svampe, ristede sesam & grillet and

Serveres med ægnudler 

Bestil her til klokken 18.00

Bestil her til klokken 20.00

De følgende arrangementer er;

Onsdag 18. april
Miv fra Restaurant Tabu

Menu

Bouillon på kylling, svampe & estragon med teriyaki kylling, enoki, pak choy & æggeblomme 

Serveres med somen nudler

Bestil her til klokken 18.00

Bestil her til klokken 20.00

Glashuset Lønstrup Michael Miv
Michael Miv (venstre)

Onsdag 25. april

Vinh fra Restaurant Fusion

Menu

“Spicy Seafood” med citrongræs, limeblade, tigerrejer, marineret blæksprutte & dampede blåmuslinger

Serveres med somen nudler 

Bestil her til klokken 18.00

Bestil her til klokken 20.00

Onsdag 2. maj

Dennis Juhl fra Textur

Menu

Rokkedal kylling grillet over trækul med bouillon af stegt kylling, peaso, hengemt ramsløg & sprøde hvide asparges.

Serveres med Nams nudler 

Bestil her til klokken 18.00

Bestil her til klokken 20.00

Buffalo skoene er tilbage: Aalborg-butik sælger allerede løs af dem

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af 90’ernes største modetrends er tilbage efter godt 20 år.

Allerede i marts luftede MigogAalborg nyheden om, at Buffalo skoen muligvis var på vej tilbage i butikkerne.

Nu er det en realitet lige her i Aalborg.

De fleste af os husker dem. De store sko med den høje sål, som eksisterede i alle regnbuens farver. Enten elskede man dem, ellers hadede man dem.

De var et kæmpe hit fra midt 90’erne til de tidligere 00’ere – og datidens unge havde som minimum ét par af de hæsblæsende plateausko stående i skabet.

Var det på grund af datidens populære pigegruppe Spice Girls, eller dét at de lige øgede højden med små 10-12 centimeter?

Tiffany har som de første fået dem på hylderne

Én ting er sikkert.

Buffalo skoen er på mode igen, og tøjbutikken Tiffany i Bispensgade har, som de første forhandlere i Aalborg, fået skoen på hylderne.

“De højere såle er blevet en generel trend inden for sneakers, og her har Buffalo skoen måske været en inspirationskilde.

Skoen var jo super populær for mange år siden, og der er mange, som kan huske dem. De er ren nostalgi for os, der var unge i 90’erne. Vi har valgt at sælge dem, fordi vi tror på, at markedet er til det.

Vi fik dem i butikken i går, og vi har allerede solgt en god håndfuld.” fortæller indehaver af Tiffany, Kristine Ibsen, til MigogAalborg.

Modetendenser får nyt liv

Den populære plateausko var én af tidens helt store trends, og meget har ændret sig siden.

Det ses ofte, at modebranchens store stilfænomener får nyt liv mange år efter.

Trompetbukserne, denim sættet, croptoppen, trenchcoaten, ruskindsnederdelen og heldragten.  Trends der alle har været fremme i enten 70’erne, 90’erne eller 00’erne – og nu er de på mode igen.

Buffalo skoen har fået en 2018 opgradering og er blevet nyfortolket til de nye generationer, der af gode grunde ikke var født i 90’erne.

“Der er mange i den unge generation, som ikke har oplevet plateauskoen. Så på den måde tror jeg, at de kan få nyt liv. Vi forhandler dem i beige, negro og blanco.

Og de er faktisk en god mellemting mellem sneakers og støvler – de passer jo til det danske vejr.” afslutter Kristine.

Hvis du vil med på moden, og genfinde de fede 90’er, så kan du læse mere om skoen her.

Karneval i stormvejr: Reklamestunt vækker vrede

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Sådan ser plakaterne ud i Aalborgs bybillede. Her er annonce-klistermærket dog røget af.
Sådan ser plakaterne ud i Aalborgs bybillede. Her er annonce-klistermærket dog røget af.

Søndag eftermiddag kunne vi her på MigogAalborg fortælle, at Skals Production og Aalborg Karneval er gået sammen om at afholde det vildeste gyser-event i oktober.

Der har været massiv interesse for den vilde gyseroplevelse. MigogAalborgs Facebook-opslag om eventet har indtil videre givet 12.500 kommentarer, og det er dermed et af de mest kommenterede indlæg, vi nogensinde har haft.

Men den store interesse stopper bestemt ikke her. Aalborg Karneval er kommet i massiv modvind efter de mandag middag lavede følgende opslag på Facebook:

Opslaget er en reklame for gyser-eventet, men måden det er kommunikeret på, har for alvor fået nordjyderne til tasterne.

Selvom der står “Annonce” på billedet, og arrangørerne bag står som afsendere, er “eftersøgningen” alligevel lavet så realistisk, at mange er blevet stødt af reklamefremstødet:





MigogAalborg har fanget talsmand for Aalborg Karneval, Mette Bugge til en kommentar på reklamestuntet.

Hvad var jeres overvejelser omkring den her “efterlysning”?

“Vores fornemmeste opgave som Aalborg Karneval er at kigge på årets gang og både dække det mørke og det lyse. Under den årlige karnevalsfest hylder vi den lyse del af livet, hvor fokus er på kærlighed og fællesskab.

Nu hvor Halloween nærmer sig har vi tænkt, hvordan vi kan involvere folk på en anden måde og dække den mere dystre og mørke side af livet. Det at savne og miste er en del af livscyklussen, og derfor vil vi gerne invitere folk til at være en del af sådan en historie.”

Nu har reaktioner overvejende været meget negative og kritiske. Hvordan forholder i jer til de reaktioner?

“Vi har aldrig haft en hensigt om at støde folk. Det har været vores mål at skabe en dialog og en debat omkring det at savne. Vi er en forening, som formidler kultur og inviterer folk til at deltage i et fællesskab. Det kan da helt sikkert diskuteres, om vi kunne have gjort det anderledes, men vi står ved den måde, som vi har valgt at udbrede budskabet på i år.

Vi vil hellere end gerne diskutere med folk, og vi følger løbende med i kommentarerne og tager dialogen.

Da vi annoncerede Twerk Queen som karnevalsdronning var kommentarerne også meget hårde.

Men i Aalborg Karneval skal vi kunne stå inde for at lave det lidt skæve og anderledes. Vi vil gerne skabe en dialog om tingene og være en platform, hvor folk kan udtrykke sig, tale stilling og diskutere – både når det gælder de glade og lyse sider af livet, og de triste og mørke.”

Sådan ser det ud på Vesterbro i Aalborg i dag.

I skrivende stund har opslaget fået mere end 460 delinger, 352 reaktioner og ikke mindst 515 kommentarer, hvor størstedelen er meget negative over for reklamefremstødet.

Selvom de fleste kommentarer er meget negative, er der også enkelte, som har reageret mere positivt på opslaget:



To lækre madevents i denne uge: Helt nye koncepter i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
OBS! Dette er et arkivfoto fra en brunch-test på Musikkens Spisehus - men det er Michael Kopp derfra, som står i køkkenet på lørdag
OBS! Dette er et arkivfoto fra en brunch-test på Musikkens Spisehus - men det er Michael Kopp derfra, som står i køkkenet på lørdag

Gastronomien spirer i Aalborg, og aldrig har der været så mange gode spisesteder på samme tid her i byen.

Ikke desto mindre er det også spændende at prøve helt nye koncepter. Derfor er det værd at bide mærke i, at der er to ekstraordinære events i byen i denne uge.

Så hvis du ikke har de store planer i ugens løb, så bør du sikre dig en plads til et af arrangementerne – eller endda begge.

Priserne er også helt i bund i forhold til den kvalitet og mængde, der bliver serveret.

På torsdag er der MigogAalborgs event på Wokkeriet, hvor der stadig er få pladser tilbage.

Derudover afholder First Hotel Aalborg en lækker lørdag (d. 22 september) med Brunch N’ Cocktails om formiddagen. Om eftermiddagen hedder det så Tapas N’ Cocktails.

Læs mere om begge events herunder.

Wokkeriet på Aalborgs Havnefront
Torsdag den 20. september – starter kl. 18.30
Prisen er 299 kr.

Wokkeriet er det nye lækre koncept, hvor du selv er med til at lave maden med wok-produkter fra Skandinaviens førende wok-forhandler Hot Wok.

Aalborg-virksomheden er flyttet i nye store flotte omgivelser på Speditørvej ved Havnefronten.

MigogAalborg og Wokkeriet inviterer til en hyggelig aften med mange lækre smagsoplevelser torsdag den 20. september fra 18.30-22.00.

Her kan I komme som par eller som en større gruppe og selv prøve at lave jeres mad under kyndig instruktion fra Wokkeriets kokke.

Det består aftenen på Wokkeriet af;

Der serveres to lækre wok-retter med kok, hvor du selv kan være med til at bestemme hvor spicy det evt. skal være.

Under hver ret/madlavning skænkes der øl og vand.

Under hver spisning serveres et glas vin passende retten.

Der sluttes med en god kop kaffe, og ellers er baren også åben hvis man ønsker at tilkøbe drikkevarer efter maden.

Der vil desuden være et lille hyggeligt oplæg før madlavningen.

Særpris for hele aftenen: 299 kr.

Book billet her

Brunch N’ Cocktails
På First Hotel Aalborg
Prisen er: 199 kr.

Denne lørdag bliver en af de helt særlige af slagsen på First Hotel Aalborg. Fra 12-15 er der brunch og cocktails. Fra 15-18 kører de tapas og cocktails.

To lækre arrangementer i træk hvor man så kan vurdere, hvad man mest er til. At starte lørdagen bedst tænkeligt, eller bruge tapas-eventet til at indlede en god lørdag aften i byen.

Det bliver selveste gourmetkokken Mikael Kopp, Director of Food & Beverage på Musikkens Spisehus, som står i køkkenet og i samarbejde med hotellet sørger for ekstraordinær brunchbuffet- og siden tapasbuffet.

Cocktailbaren står Helmuth for, og de vandt blandt andet titlen som Byens Bedste Cocktails til AALBORG AWARDS. Ud over den gratis cocktail, så er der gode priser på Helmuths kendte cocktails til arrangementet.

Hele dagen spiller den hotte DJ TWA de sprødeste hits, som sikrer, at stemningen hele tiden er god. Jo længere man kommer på dagen, jo mere skrues der op for det hele.

Det bliver faktisk bedre endnu for gæsterne. For prisen for all you can eat brunch eller tapas inklusiv en cocktail er blot 199 kr.

Prisen for arrangementet er 199 kr. inklusiv en cocktail
Normalpris er 350 kr.

Vælg mellem

Brunch N’ Cocktails 12-15
Tapas N’ Cocktails 15-18

Der er begrænset antal pladser til arrangementet lørdag den 22. september, så man skal skynde sig at booke.

Vi har lovet First Hotel Aalborg at skrive, at det kan du gøre enten direkte på tlf. 98101400

eller på mail

reservation.aalborg@firsthotels.dk