Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smørstegt brioche og sprøde svær: Denne juleburger skal du smage

Af Stine Kjølby Christensen

Julen er en tid for næstekærlighed, nærvær og hygge … Og så er det også den tid på året, hvor kalorier ganske enkelt ikke tæller. Basta.

Derfor tog det os heller ikke lang tid at beslutte, at vi naturligvis skulle teste endnu en af byens nye juleburgere.

Denne er ifølge beskrivelsen en “brioche med sprødstegt svinekam, hjemmelavet rødkål, grove syltede agurker, frisk æble i sennepsdressing”. On the side er der pommes frites og hjemmelavet aioli.

Prisen er 149 kr., hvilket umiddelbart er en god pris for en “caféburger” nu om dage.

Smørstegt brioche og sprøde svær: Denne juleburger skal du smage

Den fås på Salling Rooftop, der i disse dage har gjort noget særligt ud af julen. Nemlig at indrette hele toppen af stormagasinet til et vinterlandskab, der byder på alt fra hjemmelavede æbleskiver til en varm gløgg.

Vi tog turen til toppen og bestilte den famøse burger, der fås efter klokken 13.00 alle dage.

Perfekte, sprøde svær

Det var kærlighed ved første blik. Så er det sagt.

Ikke kun på grund af den voldsomme mængde aioli, der var med til pomfritterne (det kommer vi tilbage til), men også fordi, at burgeren skinnede som en stjerne på toppen af juletræet.

Smørstegt brioche og sprøde svær: Denne juleburger skal du smage

Forklaringen på dette var også magisk. Briochebollen, der jo er kendetegnet ved at være skabt af smør, er nemlig også stegt i smør.

Sværene, som jo er noget af det vigtigste, var virkelig perfekt sprøde og lækre, mens selve kødet var en mere blød fornøjelse.

Men en fornøjelse det var det, og det gav den helt perfekte balance til det knasende.

En kaloriebombe udover det sædvanlige

Som tidligere nævnt i ingredienslisten, så er det hjemmelavet rødkål og grove syltede agurker. Og dét kan vi dælme godt lide!

Generelt var alle smagsnuancerne – lige fra den sprøde svinekam til den sødmefulde æble i sennepsdressingen – virkelig gode sammen, og det hele komplementerede hinanden på en måde, der fik julestemningen til at boble frem i vores maver.

Trods de små indspark af grøntsager, så sad man altså ikke på noget tidspunkt sad og forsøgte at bilde sig selv ind, at “usund var den vel heller ikke”. For jo, det var den virkelig.

Smørstegt brioche og sprøde svær: Denne juleburger skal du smage

Det hele var så snasket, at vi næsten kunne mærke det kravle ind i vores blodårer bare ved at kigge på den.

Og kan man overhovedet drømme om mere?

Kæmpe anbefaling

Så skulle det da lige være en portion perfekt friterede kartofler og en skål med dip, hvor man ikke på forhånd var nødt til at bede om en ekstra – og det var der heldigvis også.

Prisen på 149 kr. var også mere end retfærdig, især når man betragter både portionens størrelse og den generelle kvalitet af ingredienserne.

Alt i alt en virkelig god – og fedtet – oplevelse at teste Salling Rooftops bud på en flæskestegsburger, som vi kun kan anbefale, hvis du ikke er bange for at give den fuld gas på kaloriebarometeret.

Og det er jo kun jul én gang om året.

Del artikel

Andre læser også