Fire nordjyske fyre og deres babyer på tv: Velkommen til barsels-helvedet

Skrevet af: Michael Qureshi
De fire nordjyske mænd, som medvirker i programmet med hver deres barn på armen.
Foto: Discovery Network
De fire nordjyske mænd, som medvirker i programmet med hver deres barn på armen. Foto: Discovery Network

Af Kathrine Larsen

”Mænd på Barsel” er navnet på et nyt TV-program, der får premiere i aften kl. 21 på Kanal 4.

Programmet handler om fire nordjyske mænd, som alle har det til fælles, at de lige har fået barn, og nu starter på en to måneders lang barsel.

Det nye tv-koncept forsøger at kaste lys på det faktum, at få danske mænd gør brug af deres barselsorlov, og da nordjyske mænd er dem i landet, der gør mindst brug af deres barselsorlov, omhandler programmet fire nordjyske mænd og deres familier.

I programmet møder vi Scott og sønnen Mace fra Gug, Tommy og datteren Mille fra Astrup, Nikolai og lille Saga fra Langholt, og Gert og sønnen Magne fra Vester Hornum.

Både Gert og Nicolai er tømrere, Tommy er lastbilchauffør mens Scott er grafisk designer.

De fire mænd går sammen i en fædregruppe, hvor de mødes og deler historier om deres søde små. I første afsnit mødes de hos Gert, hvor mændene lige skal lære hinanden at kende. Der bliver diskuteret forskellige emner, blandt andet hvordan deres partneres fødsel gik.

Foto: Discovery Network
Foto: Discovery Network

For de fleste af mændene, er det ikke deres første barn, men det er dog første gang, de går på barsel, udover de klassiske fjorten dage efter barnets fødsel. Det skal vise sig at blive noget hårdere arbejde, end de havde regnet med.

Seerne følger de fire mænd, mens de forsøger at få hverdagen til at køre rundt med barnet eller børnene på armen, og konen eller kæresten er startet på arbejde igen.

Det er der kommet nogle sjove klip ud af, da det er tydeligt, at nogle af mændene ikke er helt hjemmevante i rollen som hjemmegående.Men programmet er bestemt ikke kun lavet for at lave sjov med mændene. Det er også for at vise, at mors måde at gøre tingene på, ikke nødvendigvis er den eneste og bedste.

De fire mænds kærester og koner får lov til at se med på en skærm, når deres mænd er alene med børnene. Kvinderne er både overrasket og imponeret på samme tid over, hvordan deres partnere klarer opgaven.

Programmet kommer helt sikkert til at skabe noget debat i hjemmene.

Gert og sønnen Magne Foto: Discovery Network
Gert og sønnen Magne. Foto: Discovery Network

Der er dog ingen tvivl fra allerede første afsnit, mændene nyder at få mere tid sammen med deres små børn.

Gert fra programmet fortæller her, hvorfor han synes, du skal slå over på Kanal 4 i aften kl. 21.

”Folk skal se med, for at se fire fædre, der gør, hvad de kan og dummer sig lidt. Vi laver små fejl her og der. Man skal se det for at få en øjenåbner for at fædre skal på barsel. Det er slet ikke så slemt. Det er en god ting at være på barsel som far, det gør slet ikke ondt”, fortæller Gert og griner.

 

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.