Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer

Skrevet af: Redaktionen

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

Burgerbarer skyder op stort set over hele Aalborg. MigogAalborg inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Dobbelt A, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på fire af de mest populære burgerbarer i Aalborg – og gør det på fire timer!

Her er hans oplevelser med Tour de Burger i Aalborg;

Grillen Burgerbar

Første stop på min burger-turné er Grillen Burgerbar, der ligger med udsigt til fjord og byliv. Jeg har en wingman med, og vi lader tjeneren vælge for os. Det bliver til en mexicansk inspireret ’The Pablo Project’ med smørbagt brioche-bolle, oksebøf, ost, syltede rødløg, fried jalapeños, mayo og salat.

”Skal der bacon i?”, spørger tjeneren. Ja! Findes der andre svar? Jeg bestiller også onion rings med bbq-sauce, curly fries og estragon-mayo og aioli on the side.

Med det hele

Burgeren er stor og pakket ind i papir, der på sommerkæk vis blotter halvdelen af burgeren. Lige til at angribe. Bollen er sprød på ydersiden og blød indvendig, og den holder pænt på det rigelige fyld.

Der er tilpas chilli-spark, og balancen mellem sprødt og snasket er helt perfekt. Bøffen er af ’dry aged beef’, som bestemt ikke betyder tør og gammel. Tværtimod er den saftig og smagfuld, selvom jeg foretrækker en anelse kortere stegning.

De syltede rødløg giver et kærkomment sødt-syrligt touch til de fyldige ingredienser som cremet mayo og hyggeligt klistret ost.

‘The Pablo Project’ består med glans

Mine curly fries er sprøde og varme og onion rings så store, at jeg kan bruge dem som armbånd. Saucerne smager hjemmelavet, og især bbq-dressingen holder. Jeg er glad! Opvarmningen er veloverstået, og vi bevæger os få hundrede meter videre i byen til næste stop i vores Burger-Challenge.

Grillen Burgerbar

Ved Stranden 1

Highway 66

I Aalborgs ældste bygning fra 1535 ligger Highway 66. En familierestaurant med burgere af den klassiske skole. Jeg bliver (igen) anbefalet den mexicanske burger, men bestiller i stedet en Bacon Cheeseburger med fritter, der har fået et svirp Tex Mex-krydderi over sig (lidt mexicansk skal det åbenbart være). Der er hjemmelavet pomfrit-dressing med purløg, hvidløg og ”meget hemmelige krydderier” ifølge vores vært, Korosh. Sneaky!

Old school bacon cheeseburger med hjemmebagt bolle

Jeg får bestik, men lader det ligge. Burgere bør spises med fingrene, og jeg maser den sammen med det klassiske fingergreb, så safterne sejler ned af mine hænder. Burgerspisning er et frirum fra de pæne manerer og god bordskik. Det skal snaske! Tøjet må jeg vaske, når jeg kommer hjem.

En elegant spise

Burgerbollen er tydeligvis hjemmebagt med masser af sesamfrø skødesløst kastet ud over. Lidt som far lavede den, når drengene var alene hjemme. Der er barndomsminder i den her burger, og jeg får lyst til at se Disney Sjov.

Bøffen er grillet og smager af ild – på den gode måde – med tydelige grillmærker og en fin saftighed. Osten forsvinder dog lidt, og der er for meget iceberg.

Men efter min mening er iceberg undervurderet, da det har en saftighed, som få andre salattyper kan matche. Og der er masser af sprød agurk, tomat, rødløg og bacon til at holde salaten i skak.

Brødet falder lidt fra hinanden i kampens hede, men det smovser bare burgeren bedre sammen, så det skal de ikke høre for. Fritterne er sprøde, og mine bukser begynder at stramme lidt, da vi rejser os. Der er heldigvis en lille gåtur til næste stop..

Highway 66

C.W. Obels Plads 3A

Kastet Grill & Burger

Et solidt pomfritkast fra stadion ligger en klassisk grill at typen, der har happy hour på hottere og spillemaskiner i baglokalet. Skønt.

Der er et stort udvalg af burgere med mange forskellige tilvalg og typer af brød. Igen bliver jeg anbefalet en mexicansk inspireret burger (!?), men jeg har stadig lidt jalapeños i skægget og napper i stedet en Greasy George med 150 grams bøf (fås også med 230 gram), iceberg, bløde løg, tomat, pickles og kartoffelrösti med indbygget bacon! Brødet er såkaldt buffalobrød uden sesamfrø, og det er fint ristet.

‘Greasy George’ – læg mærke til de bløde løg

Jeg giver fritterne en pause og lader i stedet en gedigen håndværkerhåndfuld sprøde kartoffelskiver støtte op om burgeren på tallerkenen. Det er fin afveksling, især med hjemmelavet bearnaise-mayo.

Burgeren er lidt af en tømmermændsbasker. Sådan en du gerne ville hænge ud med foran Netflix en søndag i regnvejr. Og bløde løg er bare genialt i burger! Min krop er dog begyndt at sige fra, og jeg kan mærke min puls banke lidt for hårdt i halsen.

Men ejeren Louise er sød og serverer en økologisk saft på limeblade og citrongræs. ”Det er kun mig, der kan lide den”, siger hun. Men nu er vi 2, for den er kold og frisk og giver mig styrken til at knappe den øverste knap i mine bukser op og begive mig ud på sidste etape af Burger-Challenge. Bring it on!

Måske ikke den klassiske drik til burger, men frisk og sprød

Kastet Grill & Burger

Kastetvej 63

Carl’s. Jr.

Den amerikanske burgerkæde Carl’s Jr. markerer enden på mit burger-eventyr. Jeg beder igen om at få anbefalet en burger, men jeg kender allerede svaret. Igen fravælger jeg den krydrede version og napper klassikeren. Original Big Angus med ost og bacon!

Jeg er ikke ligefrem sulten, men alligevel begynder min mave at rumle, da den frisklavede burger står foran mig. Mine sanser ignorerer fuldstændig den mæthedsfornemmelse, som ellers har haft magten over mig det meste af dagen. Jeg bør nok ikke spise mere, men det er som om, jeg ikke har noget at skulle have sagt. Burgeren ved bedst.

Blød briochebolle med blank, mørkristet overflade, flammegrillet Angus-bøf med let røget og syrlig umami-smag. Frisk iceberg, agurk, tomat – til den lidt bløde side – bacon, ost og ikke mindst pickles og rødløg, som giver de fede fornemmelser lidt tiltrængt kant.

Det er overraskende godt, og alt passer smukt sammen. Som om ingredienserne giver hinanden en highfive og går i ét med hinanden. Ingen kan undværes.

Perfekt brioche og rustikke fritter

Jeg får fritter med skræl bevidst efterladt hist og her. Sprøde og varme og med ketchup og pommes frites-sauce til. Jeg er selv mere til mayo, som ikke er helt så sød, men lad fritten dobbelt-dippe i både ketchup og frit-sauce, og alt er godt. Til min overraskelse spiser jeg det hele.

Carl’s Jr.

Hobrovej 450

That’s it. 4 burgersteder på 4 timer. Jeg kan ikke huske, sidst jeg var så mæt. Jeg trænger til et bad, og der er burgerdressing på mine sko. Jeg er færdig med burgere. For i dag.

For Aalborg byder på masser af muligheder for gode burgere af enhver slags. Og lur mig, om ikke sulten igen får mig til at længes efter klassikeren over dem alle.

Næste gang tror jeg dog, jeg bestiller hjemme fra sofaen. Og kun fra ét sted. Max to.

Husk du kan bestille din mad fra hovedparten af Aalborgs Take Away steder på Just Eat 

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Så gik den ikke længere: Sørensen’s ved Havnefronten er lukket

Skrevet af: Michael Qureshi

Der skyder en masse nye spændende spisesteder op i Aalborg.

Vi har blandt andet skrevet om dem, vi glæder os allermest til i 2019 – dem kan du læse om her.

Men hvor der er medgang, så vil andre også opleve det modsatte. Den mere triste skæbne har den store restaurant Sørensens Restaurant og Musikbar måtte lide.

Den er netop lukket helt, og restauranten drives ikke videre. Tilbage står store lokaler nyligt indrettet med en udsigt til Aalborgs Havnefront.

Billeder fra sommer

 

Gamle Casa Blanca lokaler

Det var her, at det legendariske buffet-sted Casa Blanca engang lå, og hvor Jacobs Fiskerestaurant senere prøvede lykken uden held.

Det var fyrværkerimanden Martin Sørensen, der med store armbevægelser åbnede Sørensen’s i oktober 2017.

Restauranten blev totalt renoveret og indrettet lækkert. Der var ambitioner i køkkenet, og i weekenderne skulle det være stedet, man tog hen for dem over 35-40 år. Med live-musik og cocktails.

Men blot et år senere i oktober 2018 trak Martin Sørensen stikket, og i CVR-registeret står Sørensens ApS som værende under konkurs.

Det er i øvrigt langt fra første gang Martin Sørensen oplever en konkurs, kan man læse i CVR-registeret. Her står 13 selskaber som enten ophørt efter konkurs eller værende under konkurs.

Aalborg Fyrværkerifabrik og virksomheden Carbide står som de eneste i normal status.

Mange søvnløse nætter

Da Martin Sørensen trak sig fra Sørensen’s, overtog event-manager Ole Juul driften, men kort før nytår meldte han ud, at han ikke var manden til at føre Sørensen’s videre.

På sin Facebook lavede han et offentligt opslag, hvor han blandt andet skrev;

“Jeg nåede desværre aldrig at samle det hold i Restauranten, jeg havde håbet på, og dermed heller ikke sætte det præg på stedet jeg ønskede mig.

Den korte tid har dog på ingen måde været forgæves, selv om det har givet mange søvnløse nætter, frustrationer og håbløshed, så har jeg også mødt mange nye dejlige mennesker haft masser af grin, fået mange flotte tilbud og vel nærmest aldrig spist og drukket så lidt som i den periode. Lidt grotesk med egen Restaurant.”

Over for MigogAalborg uddyber Ole Juul.

“Den helt korte version er, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til. Men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var svært at få en god forretning ud af stedet. Så derfor gik jeg, før det økonomiske løb for meget baglæns,” siger Ole Juul.

En af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme

Det er nu Nybolig Erhverv, der har fået opgaven til at leje lokalerne med adressen Ved Stranden 4 ud.

“Jeg synes personligt, at det er en af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme. Den står knivskarpt efter renoveringen, og med overtagelse overtager man samtidig al inventar uden afståelse. Så det er faktisk kun et depositum, og så er man i gang,” siger Mads Jespersen til MigogAalborg.

Sådan ser der ud på Sørensens

Med over 600 kvadratmeter fordelt på to etager, så er det en stor restaurant, men bestemt attraktiv for større kæder. Der er også et kæmpe ude-serverings område, som kan udnyttes i lunere tider.

“Der er faktisk allerde nogen af de større restaurationskæder fra København, som har kigget på muligheden. Derudover har der også været interesse fra lokale her i Aalborg, så jeg er positiv omkring, at der snart er liv i lokalerne igen,” forklarer Mads Jespersen.

Du kan se lejeopstillingen på lokalerne her