Fint besøg: Verdens bedste whiskyambassadør besøgte Aalborg

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Ægte skotsk velkomst...
Ægte skotsk velkomst...

Sidste tirsdag besøgte Gastromand Lindholm Høje for at høre verdens bedste whiskyambassadør gennemgå nogle af de fornemste flasker, fra det nordligste destilleri i verden Highland Park!

Gastromand havde pladser på første række!

Der ligger stadigvæk sne rundt omkring på det smukke Lindholm Høje, som er placeret præcis 42 meter over havets overflade i den lille by Nørresundby, som efterhånden er vokset sammen med Aalborg. Jeg står med en whisky i hånden og lytter på en fortælling om vikinger – men hvordan pokker hænger det sammen?

Indgangen til Lindholm Høje…

Lad os starte kort med Orkney-øerne for at placere dem. Åben maps og skriv “Orkney-øerne” – så burde du være med! Det er alle de små øer, der ligger så smukt helt oppe nord på, det er 70 øer i alt og kun 17 af dem er beboet.

Der bor kun 21.000 indbyggere og de 7000 af dem bor i hovedbyen Kirkwall, hvor du formegentlig er landet – medmindre du naturligvis er kommet med færgen. I Kirkwall finder du i øvrigt Skotlands nordligste destilleri Highland Park og det er netop årsagen til, at jeg denne tirsdag aften stod og varmede mig på et glas whisky.

Highland Park på Lindholm Høje…

Stort set alle jeg har fortalt, at jeg skulle til Lindholm Høje for at høre om whisky og vikinger har spurgt hvordan pokker det hænger sammen. Jo ser du – en meget stor del af befolkningen på Orkney har rødder hos de gamle vikinger.

Det skyldes, at vores forfædre rejste dertil og bosatte sig for mange hundrede år siden. Disse rødder står den dag i dag meget stærkt hos befolkningen på Orkney og spørger du dem selv, så vil de uden at tvivle sige, at de føler sig mere skandinaviske end skotske. So there you have it – the viking soul lives on Orkney!

Der blev lyttet godt efter til vores gennemgang om vikinger…

Det er ikke første gang jeg har været til smagning med Highland Parks skønne whiskies og hver gang er jeg imponeret. Jeg har endda haft fornøjelsen af at besøge deres destilleri i 2013 på Orkney. Vores sæt denne aften var:

Highland Park 12 Year Old – Viking Honor
Highland Park Ambassador’s Choice
Highland Park Valkyrie
Highland Park Full Volume
Highland Park 18 Year Old – Viking Pride
Highland Park Fire
Highland Park Ice
Highland Park Dannebrog
Highland Park 25 Year Old

Velkommen!

Den første whisky vi fik var deres 12 års, som vi tog med i hånden efter velkomst ved Lindholm Høje Musset og Cafe Lindholm samt en salut på væskeægte skotsk manér; nemlig sækkepipe! Herefter fortalte vores guide os om vikingerne og Lindholm Høje. En fantastisk åbning, hvor man virkelig følte sig som ægte viking, som vi stod der i sneen med en whisky i hånden.

Røget skinke…

Herefter gik vi tilbage til Museet, hvor vi fik en rundtur og til sidst samledes vi i Lindholm Højes sal, hvor jeg faktisk aldrig har været før. Det var virkelig hyggeligt og jeg var helt klar på at høre og ikke mindst smage noget whisky! På vej ned var der lidt snack i form af en lækker skinke, lidt grov salat og gammeldags modnet sild – haps!

Gammeldags modnet sild…

Martin Markvarden – verdens bedste whisky ambassadør

I år fik Martin denne eksklusive titel af “Whisky Magazine”. Prisen uddeles faktisk i denne uge og Martin er den eneste dansker som nogensinde har modtaget denne fornemme pris.

Verdens bedste whisky-ambassadør…

Denne hæder har dog på ingen måder ændret på den lune og rare whisky-elsker fra Falster, som bød os alle velkommen! Meget passende lagde vi ud med hans “egen” whisky. Highland Park Ambassador’s Choice, som er udvalgt af Martin selv og lavet præcis som han mener en whisky skal smage. Den er tæt på at være udsolgt, så hvis du vil have fingrene i den skal du være hurtig – skål!

“Martins Whisky”…

Rock N Roll Whisky!

Inden vi skulle smage et af de nyeste skud fra Highland Park – nemlig deres Rock N Roll inspirerede “Full Volume” skulle vi have lov til at smage deres Valkyrie, som blev frigivet sidste år. Begge dele er flotte whiskys, men vidt forskellige hvilket primært skyldes fadene der er brugt.

Rock N Roll Whisky…

Valkyrie har ligget på både ex-bourbon, ex-sherry og så europæisk eg – det giver mere varme noter af vanilje og mørk chokolade. Vores Rock N Roll whisky Full Volume, som lige er kommet på gaden og næsten udsolgt, har ligget i rene ex-bourbon fade og har derfor mere frugtige noter. Begge er temmelige awesome, men Full Volume har noget mere kant – fornylig postede vi dette billede vist taler for sig selv – Rock on!

Ice and Fire!

En år række tilbage lancerede Highland Park en særlig Valhalla serie, hvor udgaver som Thor, Freja, Loke og Odin udkom. Serien blev efterfulgt af med Highland Park Ice og Highland Park Fire der begge havde stor succes, og som faktisk godt kan købes endnu for omkring 2200 kr. Skal vi nørde den lidt mere så er der 9 riger i den Nordiske Mytologi og Niflheim – Tågernes rige hvor der er koldt repræsenteres af “Ice”. Dens kølige kys med 53,9 % kan sagtens mærkes, men heldigvis er det afrundet efter 17 år på førstegangs fyldte bourbon fade.

Ice and Fire…

Dens modsætning Fire er fra Muspelheim – Ildens rige og har en helt anderledes historie. Den er nemlig som den eneste nogensinde fra Highland Park lagret på portvinsfade, hvilket har givet den en mørkere kulør. De første år på fadene tog den så meget farve, at den var lyserød. Det er kun grundet nysgerrighed og et spinkelt håb at den blev liggende og efter små 15 år var der pludseligt en enestående whisky med en hidtil uset karakter fra Highland Park!

Ice and Fire…

Der er to vidt forskellige whiskys som vi smagte mod hinanden hvilket betyder, at du virkelig kan smage forskellen! Skål!

Dannebrog

Highland Park har gennem de sidste år lavet nogle Single Casks, hvilket betyder, at der kun laves ét fad som typisk rummer omkring 650 flasker. Den første jeg kender til var Braunstein som er lavet i samarbejde med bryggeriet i Køge. Det blev en enorm succes og på få timer var der total udsolgt. Herefter kom der flere til, hvor Dannebrog var én af dem – og for mange er det blevet en stor favorit. Den holder mere end 60% alkohol, hvilket vidner om kvaliteten af de fade de bruger på Highland Park – den aftappes også på fadstyrke.

Service i Dannebrog…

Jeg har haft fornøjelsen af at smage den før, og holder meget af den – det er en kraftig whisky, men efter alkohollen har lagt sig kommer der masser af sødmefulde noter fra sherryfadene, som den har hygget sig på i gennem de sidste 13 år.

Min første whisky

Believe it or not – men min første Highland Park whisky var faktisk denne 25 års udgave, som jeg fik i gave da jeg fyldte 30 år. Den gang kostede den vist omkring 1300 kr. hvilket jeg til en hver tid ville smide efter den idag, men prisen ligger nok omkring de 3500-4000 kr. idag.

Highland Park 25 års er en smuk whisky, men også en whiksy for kendere. Nu havde vi lige fået Dannebrog så munden var varmet op – for mig er der et væld af dufte og smagsnoter tli denne dram – hvid chokolade, kanel, krydderier, vanilje, abrikos, honning og en smule antydning af nødder – alt sammen med en let røget og meget blid afslutning. Smagen varer ved i 40-50 sekunder, så nyd det!

Madfar serverer!

Efter en række spørgsmål og adskillige klapsalver til Martin og arrangørene var der mad i Café Lindholm som Thomas Farsinsen, eller Madfar som han faktisk er bedre som, havde stået for. Når man drikker whisky så skal der naturligvis også spises mad, hvor whisky naturligt kan indgå, så den stod på røget laks stænker med Highland Park og dertil en god Thy Classic øl.

Røget laks stænket med whisky…
Meat Pie med Mos…

MadFar kan bare lave mad og han forstår sig på “Comfort Food” – vi har tidligere besøgt ham nogle gange og har udnævnt ham til Nørresundsby svar på Jamie Oliver (hvis vi altså skal have sådan en titel). Efterfølgende var der “Meatpie” med svin, en god grov mos med whiskysauce til. Der blev skålet i øl og havde vi været tilbage i Vikingetiden var det et full blown feast!

God stemning på Café Lindholm…

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.

Sælger møbler som aldrig før: Mani Pine har stor succes med nye tiltag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Mange brancher har haft en særdeles svær tid under corona, og nyhedsbilledet har da også været fyldt med triste historier om virksomheder, der har oplevet en tom ordrebog og telefoner, som er stoppet med at ringe fra den ene dag til den anden.

Men der er heldigvis også positive erhvervshistorier i denne mærkelige tid, som vi lever i.

Den fremadstormende Aalborg-virksomhed Mani Pine laver custom made møbler til både private og erhverv, og de hamrer bogstaveligt talt derudad.

Foto: Mani Pine

“Erhvervssalget er helt naturligt gået lidt i stå i den her periode, men de private kunder har bestilt som aldrig før, og vi er helt vildt beærede over, at mange har valgt at kigge vores vej i corona-perioden, hvor de fleste måske har haft lidt ekstra tid til at blive klogere på, hvad deres hjem mangler af lækre møbler og løsninger,” fortæller Nicolai Adamsen til MigogAalborg.

Nicolai forklarer, at efterspørgslen efter bestsellere som håndlavede borde, stole og andre møbler til alt fra spisestue, køkken og soveværelse, har været på samme høje niveau som inden corona, mens efterspørgslen efter deres nyeste lancering, Vægbeklædning, er gået “helt amok”, som Nicolai formulerer det.

“Det er faktisk gået så godt, at vi har været nødt til at sætte vores leveringstid lidt op i en kort periode, men vi kommer snart ned på en uges leveringstid igen inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Akustikpaneler med flere funktioner

Den store efterspørgsel efter lækker vægbeklædning til både private og erhverv, skyldes ikke mindst lanceringen af de helt unikke akustikpaneler, der er lavet i massivt egetræ og lydabsorberende filt.

Panelerne måler 240x48cm, men kan skæres til efter ønske, og behandlingen på træet kan – som med alt andet ved Mani Pine – tilpasses efter dit eget ønske.

Panelerne er først og fremmest helt sublime til at absorbere støj og dermed give et roligt og afstressende indemiljø.

Men derudover er de også designet i et materiale, der er let at sætte op overalt i hjemmet – som udsmykning af en lækker sengegavl til køkkenalrummet, hvor børnenes støj kan dæmpes betragteligt.

Foto: Mani Pine

Få det rå og industrielle look ind i hjemmet

Er du på udkig efter et mere industrielt og rå look i hjemmet eller på arbejdspladsen, har Mani Pine designet de specielle rustpaneler, som du både kan få som paneler eller som deciderede rustvægge, der kan tilpasses enhver væg.

Hvis du har fulgt med i fysik/kemi-timerne ved du, at rust opstår når jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og så tænker du måske: “Det lyder tungt og besværligt og træls at få op på min væg…”

Men frygt ej. Nicolai og Co laver nemlig den helt specielle metalliske belægning på en tynd mdf-plade, som både gør pladerne utroligt lette og nemme at sætte op.

Foto: Mani Pine

“Det giver det industrielle og rå udtryk helt uden besvær, og mange firmaer har allerede valgt det som udsmykning af eksempelvis receptionsdiske,” forklarer Nicolai.

Rustpanelerne er allerede populære blandt flere firmaer, og blandt andre Boxit i Aalborg har fået det sat op i deres fine nye lokaler.

Åbent showroom i både København og Aalborg

De helt unikke custom made løsninger til væggen, kan du opleve med egne øjne i Mani Pine’s showroom – enten i Aalborg eller Valby.

“Der står kompetente folk klar til at vejlede lige præcis efter den løsning, man leder efter. Man skal blot slå på tråden inden eller sende os en besked via hjemmesiden.”

Du kan enten ringe på +45 77300077 eller sende en besked her.

I showroomet i Aalborg er der endda sket ting og sager i corona-nedlukningen.

“Vi har fået bygget et separat kontor i forlængelse af det ene showroom, og vi har planer om en fed åbningsfest med skarpe priser inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine

Klar med ny stor satsning i 2020

Men nyhederne stopper ikke der.

“Inden for de næste 2-3 måneder er vi klar med en kæmpe satsning i form af et helt nyt kernekoncept i Mani Pine,” fortæller Nicolai hemmelighedsfuldt.

“Det bliver kæmpe stort, og vi går også internationalt med det fra dag ét.”

Du finder mere info om Mani Pine lige her.

Iskold sommernyhed: Restaurant frister med hjemmelavet Nutella-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock-foto
Stock-foto

Da vi smagte Surdejsbagerens Nutella-snegl trak den lange spor ind i vores hjerter.

Men nu får den syndige snegl skarp konkurrence.

Restaurant Kronborg på Egholm er kendt for Nordjyllands største tartelet, stegt flæsk ad libitum, en af byens bedste frokostbuffeter og ikke mindst den overdådige Tà selv isbar med flødeis fra Vebbestrup med vafler, hjemmelavet guf, jordbærsauce, chokoladesauce og flødeboller.

I år får isbaren særdeles fristende selskab af en hjemmelavet Nutella-is lavet på økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk … og naturligvis RIGELIGE mængder af det flydende guld.

MigogAalborg har Bogø Burger Week i denne uge –  Få en burgermenu hos Bogø til 50 kr. (+billetgebyr) Book lige her

Stor begejstring blandt gæsterne

Isen har faktisk allerede været på menuen i en uges tid, og ejer og Nutellais-skaber, Kasper Kristensen, kan berette, at begejstringen for den nye dreng i klassen har været stor.

Restaurant Kronborg bruger økologisk Jersey-mælk fra Bøgebæk i alt fra tarteletfyldet til persillesaucen.

Det helt særlige ved mælken er, at den faktisk bliver mere gul, når køerne kommer på græs om sommeren. Det resulterer eksempelvis i en mere og mere gul persillesauce i løbet af sæsonen.

“Jeg tør godt love, at Nutella-isen ikke bliver gul. Vi bruger hele to glas Nutella pr. 5 liter is,” siger Kasper med et grin.

Nyd isen på restauranten – eller to-go

Du kan naturligvis nyde isen, hvis du eksempelvis besøger Restaurant Kronborg til en gang Onsdagsflæsk eller torsdags-kæmpetartelet, men Kasper fortæller, at man også er velkommen til at stikke hovedet forbi restauranten og bestille Nutella-isen to-go, naturligvis akkompagneret af is-varianter fra Vebbestrup, hjemmelavet guf og en sprød isvaffel.

Det kan dog blive nødvendigt at afvise is to-go i spidsbelastningstidspunkterne omkring frokost og aften, hvor restauranten kan være fyldt.

“Vi følger naturligivis myndighedernes anvisninger, og hvis restauranten er fyldt med det tilladte antal, er vi desværre nødt til at afvise folk i døren.”

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.