Fint besøg: Verdens bedste whiskyambassadør besøgte Aalborg

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Ægte skotsk velkomst...
Ægte skotsk velkomst...

Sidste tirsdag besøgte Gastromand Lindholm Høje for at høre verdens bedste whiskyambassadør gennemgå nogle af de fornemste flasker, fra det nordligste destilleri i verden Highland Park!

Gastromand havde pladser på første række!

Der ligger stadigvæk sne rundt omkring på det smukke Lindholm Høje, som er placeret præcis 42 meter over havets overflade i den lille by Nørresundby, som efterhånden er vokset sammen med Aalborg. Jeg står med en whisky i hånden og lytter på en fortælling om vikinger – men hvordan pokker hænger det sammen?

Indgangen til Lindholm Høje…

Lad os starte kort med Orkney-øerne for at placere dem. Åben maps og skriv “Orkney-øerne” – så burde du være med! Det er alle de små øer, der ligger så smukt helt oppe nord på, det er 70 øer i alt og kun 17 af dem er beboet.

Der bor kun 21.000 indbyggere og de 7000 af dem bor i hovedbyen Kirkwall, hvor du formegentlig er landet – medmindre du naturligvis er kommet med færgen. I Kirkwall finder du i øvrigt Skotlands nordligste destilleri Highland Park og det er netop årsagen til, at jeg denne tirsdag aften stod og varmede mig på et glas whisky.

Highland Park på Lindholm Høje…

Stort set alle jeg har fortalt, at jeg skulle til Lindholm Høje for at høre om whisky og vikinger har spurgt hvordan pokker det hænger sammen. Jo ser du – en meget stor del af befolkningen på Orkney har rødder hos de gamle vikinger.

Det skyldes, at vores forfædre rejste dertil og bosatte sig for mange hundrede år siden. Disse rødder står den dag i dag meget stærkt hos befolkningen på Orkney og spørger du dem selv, så vil de uden at tvivle sige, at de føler sig mere skandinaviske end skotske. So there you have it – the viking soul lives on Orkney!

Der blev lyttet godt efter til vores gennemgang om vikinger…

Det er ikke første gang jeg har været til smagning med Highland Parks skønne whiskies og hver gang er jeg imponeret. Jeg har endda haft fornøjelsen af at besøge deres destilleri i 2013 på Orkney. Vores sæt denne aften var:

Highland Park 12 Year Old – Viking Honor
Highland Park Ambassador’s Choice
Highland Park Valkyrie
Highland Park Full Volume
Highland Park 18 Year Old – Viking Pride
Highland Park Fire
Highland Park Ice
Highland Park Dannebrog
Highland Park 25 Year Old

Velkommen!

Den første whisky vi fik var deres 12 års, som vi tog med i hånden efter velkomst ved Lindholm Høje Musset og Cafe Lindholm samt en salut på væskeægte skotsk manér; nemlig sækkepipe! Herefter fortalte vores guide os om vikingerne og Lindholm Høje. En fantastisk åbning, hvor man virkelig følte sig som ægte viking, som vi stod der i sneen med en whisky i hånden.

Røget skinke…

Herefter gik vi tilbage til Museet, hvor vi fik en rundtur og til sidst samledes vi i Lindholm Højes sal, hvor jeg faktisk aldrig har været før. Det var virkelig hyggeligt og jeg var helt klar på at høre og ikke mindst smage noget whisky! På vej ned var der lidt snack i form af en lækker skinke, lidt grov salat og gammeldags modnet sild – haps!

Gammeldags modnet sild…

Martin Markvarden – verdens bedste whisky ambassadør

I år fik Martin denne eksklusive titel af “Whisky Magazine”. Prisen uddeles faktisk i denne uge og Martin er den eneste dansker som nogensinde har modtaget denne fornemme pris.

Verdens bedste whisky-ambassadør…

Denne hæder har dog på ingen måder ændret på den lune og rare whisky-elsker fra Falster, som bød os alle velkommen! Meget passende lagde vi ud med hans “egen” whisky. Highland Park Ambassador’s Choice, som er udvalgt af Martin selv og lavet præcis som han mener en whisky skal smage. Den er tæt på at være udsolgt, så hvis du vil have fingrene i den skal du være hurtig – skål!

“Martins Whisky”…

Rock N Roll Whisky!

Inden vi skulle smage et af de nyeste skud fra Highland Park – nemlig deres Rock N Roll inspirerede “Full Volume” skulle vi have lov til at smage deres Valkyrie, som blev frigivet sidste år. Begge dele er flotte whiskys, men vidt forskellige hvilket primært skyldes fadene der er brugt.

Rock N Roll Whisky…

Valkyrie har ligget på både ex-bourbon, ex-sherry og så europæisk eg – det giver mere varme noter af vanilje og mørk chokolade. Vores Rock N Roll whisky Full Volume, som lige er kommet på gaden og næsten udsolgt, har ligget i rene ex-bourbon fade og har derfor mere frugtige noter. Begge er temmelige awesome, men Full Volume har noget mere kant – fornylig postede vi dette billede vist taler for sig selv – Rock on!

Ice and Fire!

En år række tilbage lancerede Highland Park en særlig Valhalla serie, hvor udgaver som Thor, Freja, Loke og Odin udkom. Serien blev efterfulgt af med Highland Park Ice og Highland Park Fire der begge havde stor succes, og som faktisk godt kan købes endnu for omkring 2200 kr. Skal vi nørde den lidt mere så er der 9 riger i den Nordiske Mytologi og Niflheim – Tågernes rige hvor der er koldt repræsenteres af “Ice”. Dens kølige kys med 53,9 % kan sagtens mærkes, men heldigvis er det afrundet efter 17 år på førstegangs fyldte bourbon fade.

Ice and Fire…

Dens modsætning Fire er fra Muspelheim – Ildens rige og har en helt anderledes historie. Den er nemlig som den eneste nogensinde fra Highland Park lagret på portvinsfade, hvilket har givet den en mørkere kulør. De første år på fadene tog den så meget farve, at den var lyserød. Det er kun grundet nysgerrighed og et spinkelt håb at den blev liggende og efter små 15 år var der pludseligt en enestående whisky med en hidtil uset karakter fra Highland Park!

Ice and Fire…

Der er to vidt forskellige whiskys som vi smagte mod hinanden hvilket betyder, at du virkelig kan smage forskellen! Skål!

Dannebrog

Highland Park har gennem de sidste år lavet nogle Single Casks, hvilket betyder, at der kun laves ét fad som typisk rummer omkring 650 flasker. Den første jeg kender til var Braunstein som er lavet i samarbejde med bryggeriet i Køge. Det blev en enorm succes og på få timer var der total udsolgt. Herefter kom der flere til, hvor Dannebrog var én af dem – og for mange er det blevet en stor favorit. Den holder mere end 60% alkohol, hvilket vidner om kvaliteten af de fade de bruger på Highland Park – den aftappes også på fadstyrke.

Service i Dannebrog…

Jeg har haft fornøjelsen af at smage den før, og holder meget af den – det er en kraftig whisky, men efter alkohollen har lagt sig kommer der masser af sødmefulde noter fra sherryfadene, som den har hygget sig på i gennem de sidste 13 år.

Min første whisky

Believe it or not – men min første Highland Park whisky var faktisk denne 25 års udgave, som jeg fik i gave da jeg fyldte 30 år. Den gang kostede den vist omkring 1300 kr. hvilket jeg til en hver tid ville smide efter den idag, men prisen ligger nok omkring de 3500-4000 kr. idag.

Highland Park 25 års er en smuk whisky, men også en whiksy for kendere. Nu havde vi lige fået Dannebrog så munden var varmet op – for mig er der et væld af dufte og smagsnoter tli denne dram – hvid chokolade, kanel, krydderier, vanilje, abrikos, honning og en smule antydning af nødder – alt sammen med en let røget og meget blid afslutning. Smagen varer ved i 40-50 sekunder, så nyd det!

Madfar serverer!

Efter en række spørgsmål og adskillige klapsalver til Martin og arrangørene var der mad i Café Lindholm som Thomas Farsinsen, eller Madfar som han faktisk er bedre som, havde stået for. Når man drikker whisky så skal der naturligvis også spises mad, hvor whisky naturligt kan indgå, så den stod på røget laks stænker med Highland Park og dertil en god Thy Classic øl.

Røget laks stænket med whisky…
Meat Pie med Mos…

MadFar kan bare lave mad og han forstår sig på “Comfort Food” – vi har tidligere besøgt ham nogle gange og har udnævnt ham til Nørresundsby svar på Jamie Oliver (hvis vi altså skal have sådan en titel). Efterfølgende var der “Meatpie” med svin, en god grov mos med whiskysauce til. Der blev skålet i øl og havde vi været tilbage i Vikingetiden var det et full blown feast!

God stemning på Café Lindholm…

Rejsegilde på Supersygehus: Første liv er allerede reddet på pladsen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Region Nordjylland inviterede i dag 300 håndværkere og entreprenører til rejsegilde på Aalborgs nye Universitetshospital.

Første spadestik til byggeriet af det nye Universitetshospital blev taget tilbage i oktober 2013, og Region Nordjylland kan nu holde rejsegilde efter næsten fem års byggeri i området.

I august 2015 kørte de første betonkanoner ind på byggepladsen, og siden er der klippet, bukket og udlagt 15.000 ton armering og støbt omkring 90.000 kubikmeter beton.

Stor interesse for det nye Universitetshospital

Ulla Astman, som er regionsrådsformand, holdt tale ved rejsegildet

“Jeg er virkelig stolt over byggeriet. Jeg er glad for den store interesse, som har været hele vejen rundt fra borgere, nordjyske politikere, pressen, og medarbejdere, som spørger til “hvordan går det med byggeriet? bliver dét nu til noget? bliver dét bygget til tiden?”, så er det en stor fornøjelse at sige: Ja, vi kan holde økonomien, Ja, vi kører til tiden, Ja, selvfølgelig har vi været udfordret af stigende priser,” forklarer Ulla Astman.

“Vi håber at vi kan blive ved med at holde den kadence nu, når vi er rigtig langt i byggeriet,” fortæller Ulla Astman.

Første liv allerede reddet

Niels Uhrenfeldt, som er projektdirektør ved Aalborgs nye Universitetshospital, fortalte også meget kort ved rejsegildet, at den første persons liv allerede var blevet reddet, da en betonmedarbejder var udsat for et hjertestop.

Niels Uhrenfeldt roste medarbejderne på byggepladsen for den store indsat, hvor de fælles havde hjulpet den pågældende medarbejder ned af byggeelevatoren, og sluttede af med at fortælle, at beredskabet også har rost for indsatsen.

Der har på byggepladsen været implementeret flere hjertestartere, og efter episoden har man hos Region Nordjylland valgt at tilføje endnu flere hjertestartere.

Stor ros til medarbejderne

Medarbejderne har gjort en stor indsats for, at byggeriet er nået hertil.

Byggeriet består af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

“Jer medarbejdere, det er jeres fortjeneste herude at vi er kommet så langt med byggeriet og at i leverer så godt et stykke håndværk herude hver eneste dag. Til jer vil jeg sige; Tusind tak for det og for jeres indsats. Bliv ved med det,”

Ulla Astman supplerede;

“Tusind tak for indsatsen til entreprenører, håndværkere, projektfolk og så videre – ingen nævnt, ingen glemt. Jeg synes, I har leveret et flot stykke arbejde håndværksmæssigt hele vejen rundt. Vi regner med jer, og vi stoler på, at vi står her igen i slutningen af 2021 forhåbentlig, og kan tage byggeriet i brug i 2021-2022,” sluttede hun.

Udforsk de nye steder på Aalborg Street Food: Stor Sankt Hans fest på lørdag

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Street Food the Lighthouse åbnede i juni sidste år op for en stor hal med 16 forskellige køkkener, med mad fra hele verden, skønne udendørsarealer lige ud til havnefronten og hyggelig atmosfære.

Siden har aalborgenserne taget rigtig godt i mod street food konceptet, der startede i København og efterfølgende i Aarhus.

Tre af de nye spændende steder er blandt andet gourmet hot dogs fra Kelds Økologiske Pølser, Conefusion (pizza serveret som hvis det var en vaffel eller en Durum-rulle) og Desserten som er alle mulige slags lækre hjemmelavede desserter.

Dem kan du eksempelvis udforske på lørdag,  når Aalborg Street Food the Lighthouse er vært for en Sankt Hans aften i maritime omgivelser, der blandt andet byder på DJ på havnen og flydende bål på fjorden.

Der vil være rigtig gode tilbud i baren, og Street Food disker desuden op med hele fire nye forskellige køkkener i den velbespiste boks.

Heriblandt et bredt udvalg fra forskellige lande: Et spændende thai-køkken, kyllinge rotisserie hvor kyllingerne blandt andet steges på spyd, pasta køkken og tapas fra alle verdenshjørner.

Udvalget hos Aalborg Street Food The Lighthouse er stort, og mulighederne er mange.

Skudehavnsvej lukkes

Street Food afholder i samarbejde med Limfjords-værftet Skt. Hans aften, hvilket betyder at Skudehavnsvej lukkes af for trafik, således at man frit kan færdes mellem de to steder.

Der vil være åbent på det gamle værft fra kl. 12 og det samme gælder Street Food.

Limfjords-værftet er der mulighed for at besøge de forskellige Livingboats og opleve den hyggelige bydel, der snart får helt nyt liv.

I anledningen af midsommeraftenen vil Go Boat også være at finde hos Street Food. Deres fem både kan bookes i tidsrummet kl. 10-22 lørdag og kl. 10-20 søndag.

Hvis man har lyst til at se Aalborg Vestby fra fjorden, i maritime omgivelser, så kan Go Boat bookes her.

Det flydende bål tændes kl. 20.30, hvor heksen her er skiftet ud med en båd, som et symbol på Vestbyens kommende udvikling.

Se hele programmet her.

Her er alle stederne på Aalborg Street Food – The Lighthouse

The Mexican Donkey

Danyar fish & chips

Wok Me

Stegen og Dellen

Duck it

Street sushi

Indisk, Burgers and Shakes

Cazapazza

Kelds økologiske pølser

Conefusion

Marrakech street food

Otto’s anatolian food

Desserten

Som en ekstra bonus kan man i denne måned, som ClubAalborg medlem, få 30% på lækre luksuspandekager hos det søde køkken Desserten.

Derudover er der hver torsdag, fredag og lørdag, fra kl. 20-22, happy hour i cocktailbaren.

Nyt stort samarbejde: Mad fra Aalborgs bedste restauranter leveret til døren

Skrevet af: Jens Erik Møller

Drømmer du om at spise god mad fra Mortens Kro, Nam, MEAT eller fra en anden af Aalborgs bedste restauranter hjemme hos dig selv?

Eller vil du gerne byde en kunde på en ekstra god frokost i forbindelse med et forretningsmøde på kontoret? Så er dine bønner endelig blevet hørt.

Et nyt parløb mellem den Aalborg-baseret app Waiteer og Dantaxi giver nemlig nu mulighed for at bestille mad fra byens bedste restauranter direkte på din smartphone og få det bragt lige til døren.

Det har allerede i nogle måneder været muligt at bruge Waiteer til at bestille såkaldt high-end takeaway, som man så selv skulle afhente på restauranten. Det nye er, at du nu kan få det bragt ud.

”Nogle af byens allerbedste restauranter er med, og de synes, at det er supergodt. De har en udfordring med at levere deres mad,  og nu kan vi hjælpe dem,” fortæller direktør i Waiteer, Ricky Thygesen.

Det er, ifølge Ricky Thygesen, en slags fælles udbringning, og på den måde får restauranterne egen cateringservice.

Fra taxa til cateringservice

Muligheden for udbringning af high-end takeaway er blevet en realitet i samarbejde med Dantaxi.

”Det vi kan, er at lave en lækker brugerflade for restauranten, men hele logistikken er lagt i hænderne på Dantaxi,” forklarer Ricky Thygesen.

Normalt transporterer Dantaxi mennesker fra A til B, men med særlige foldeud-varmekasser i vognen, kan den enkelte taxa hurtig konverteres om til cateringservice.

”Vi har prøvet før, at folk bestiller en taxa til at hente mad, men nu bliver det sat i system,” fortæller Dantaxi.

Bestil kl. 11 og få leveret til frokost

Bestillingen af mad kan ske i hele restaurantens åbningstid, og det er kun det enkelte steds kapacitet, der sætter grænsen.

Udover restaurantens tilberedningstid, så skal Dantaxi kun bruge 30 minutter på levering af varm mad. Har du for eksempel som virksomhed et frokostmøde med en kunde, som du gerne vil forkæle med god mad, så kan du, ifølge Ricky Thygesen og Dantaxi, sagtens bestille mad kl. 11 og få det leveret til frokost – såfremt restauranten kan følge med og lave maden med det samme.

”Vi har ingen begrænsninger i forhold til logistikken, vi kan sagtens levere. Frokostperioden er et lavtidspunkt for os. Men det skal kunne hænge sammen økonomisk, og restauranterne skal kunne følge med,” forklarer Dantaxi.

Derfor koster det et mindre gebyr at få maden bragt, og udbringningen er kun mulig indenfor 15 kilometers afstand fra den pågældende restaurant.

På vej til at blive en stor succes

Foreløbig kan Waiteer bruges i Aalborg, men med over 10.000 downloade og en lang række af byens bedste steder, er appen allerede godt på vej til at blive en succes. Og det er nemt – du finder restauranterne på appen, der sorterer dem efter din lokation, du vælger fra deres menukort og betaler med Mobilepay. Og så er der mad leveret til døren kort tid efter.

I princippet fungerer Waiteer som andre apps som eksempelvis Just Eat, men man fokuserer mere på restauranter på et højere niveau, forklarer Ricky Thygesen.

Derudover kan Waiteer også bruges til bestilling af mad på flere restauranter. Man sætter sig blot ved bordet og bestiller via appen, og et øjeblik efter kommer tjeneren med bestillingen. Også flere Superliga stadions er med, så man kan bestille og betale fadøllen uden at stå i kø.

Hele tanken med Waiteer er, at det skal være nemt og hurtigt at få god mad udefra, og målet er ifølge Ricky Thygesen, at Waiteer bliver en af de få apps, som alle har på deres mobil, og den app man griber til, når det på en eller anden måde handler om at bestille mad og drikke – hvad enten det er på stadion eller på restauranten – eller når det gælder high-end takeaway.

Du kan læse mere om Waiteer her.

Se listen over restauranter på Waiteer her

Du kan prøve deres udbringningsservice  ved at downloade Waiteer din Iphone eller til Android

Kendt kunstner besøger Kunstens Summer Lounge i aften

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I onsdags lød startskuddet til Kunstens første Summer Lounge.

MigogAalborg var også tilstede, og der var rigtig mange gæster, som fik en skøn aften blandt andet i selskab med Rosas Brevkasse, akustisk live-koncert med Thøger Dixgaard og Beer Yoga arrangeret af Yogahuset Aalborg.

Mød kunstneren der skiller vandene

På trods af et stærkt line-up på årets første program, så ser den kommende nu ud til at kunne leve op til forventningerne for en musikalsk, kulturel og spændende eftermiddag og aften på den grønne plæne i Skulpturparken.

Blandt andet får Summer Loungen fint besøg af én af Danmarks mest særprægede kunstnere: Michael Kvium.

Michael Kvium er ikke bange for at skildre det mærkværdige, det absurde og menneskets mørke sider. Og måske er det også netop derfor, at han har opnået så stor anerkendelse i både ind- og udland.

Kvium er i øjeblikket aktuel på Kunsten under en særlig fokus-udstilling. Helt frem til d. 28. oktober hiver museet sin helt egen Kvium-samling op fra arkiverne, og i samspil med nogle lånte værker bliver det muligt at opleve udviklingen af Kviums samlede værker fra 1985 og frem til i dag.

Men på onsdag bliver det altså også muligt at opleve Kvium i levende live.

Eksklusiv rundvisning og signering af kunstneren selv

Det bliver dog ikke den eneste kunstner, som i dagens anledning hopper ud fra lærredet.

Den 10. maj præsenterede Kunsten den finske Kaarina Kaikkonens’ navn for første gang i Danmark – i form af den ekstraordinære udstilling You Remain in Me. En udstilling, der sidenhen har været svær at overse, hvis man har besøgt det ikoniske museum.

Det primære kunstværk flagrer nemlig som en farverig tørresnor over den grønne park, som i sommerhalvåret netop danner rammen for Summer Loungen.

Værket krævede imidlertid, at aalborgenserne havde lyst til at bidrage med et lille stykke af dem selv; nærmere bestemt en brugt skjorte, som gerne på den ene eller anden måde havde en affektionsværdi for den pågældende giver. Disse skjorter har i sidste ende været med til at udgøre det unikke værk.

I dag onsdag deltager Kaarina i en såkaldt artist talk, hvor der er mulighed for en temmelig personlig rundvisning i hendes udstilling samt efterfølgende signering af den smukke udstillingsbog, der rammer Kunstens hylder i uge 25.

Upcoming musik i lækre omgivelser

Hvis man ikke har fået nok kulturel indsprøjtning i mødet med henholdsvis Kvium og Kaikkonens, så er der naturligvis også et musikalsk indspark i vente:

The Courettes, der efter eget udsagn er verdens bedste brasiliansk-danske-garage-punk-duo, går nemlig på scenen kl. 19 og her kan man altså forvente en energieksplosion af en anden verden.

Bandet, der er bosiddende i Aalborg, har tidligere spillet på Spot Festival, hvor de blev opdaget af den legendariske amerikanske musikjournalist David Fricke, som skriver for magasinet “Rolling Stones”. I år udkom deres debutalbum, som Gaffas anmelder gav fire stjerner.

Imens musikken spiller er det igen muligt at købe lækkert mad fra Kunstens foodtruck til ekstraordinært gode priser.

Herfra vil der kunne bestilles alt fra Gin & Tonic, iskaffe, økologiske ispinde og både forretter, hovedretter og desserter.

Kunsten Summer Lounge kører hver onsdag fra 16.00-20.30, frem til d. 23. august og er blevet til med støtte fra Tuborgfondet, Himmerlands Boligforening, Spar Nord, Aalborg Events og UCN.

Du kan finde indgangspriser og hele programmet for årets første Summer Lounge lige her.

Gebyrfri hverdag og personlig rådgiver: Derfor kan det betale sig at skifte bank

Skrevet af: Simone Vestergaard

Som mennesker søger vi ofte trygheden.

På papiret lyder det måske uoverskueligt og besværligt at skifte bank. Men der kan faktisk være mange fordele ved at kigge på markedet og finde en bank, der passer perfekt til ens behov.

24-årige Katrine Leth Overgaard fra Aalborg har stået i præcis den situation. Hun har haft den samme bank altid, men på et tidspunkt begyndte der at komme gebyrer på hendes dankort, hendes bankrådgiver var svær at få fat i og der var faktisk flere ting der irriterede hende.

Gratis abonnement på ClubAalborg inkluderet

Hun besluttede sig for at skifte bank, og undersøgte hele markedet på alle leder og kanter, forhørte sig i sin omgangskreds, og faldt så over Nordjyske Bank.

”Et par veninder anbefalede mig Nordjyske Bank. De havde blandt andet et gratis abonnement hos ClubAalborg inkluderet, hvilket jeg synes var super fedt. Det gad jeg virkelig også godt have.

Jeg søgte også efter en personlig rådgiver, der ville hjælpe mig og stå til rådighed, når jeg havde spørgsmål.

Jeg ringede ind til Nordjyske Bank og fik fat på Nicolai fra Nørresundby afdeling. Han sagde, at jeg skulle komme ind til en samtale, og derefter blev jeg faktisk oprettet. Jeg fik allerede her vejledning omkring, hvordan min konto kunne struktureres – han satte sig virkelig ind i min situation.

Han gjorde sådan, at jeg fik oprettet en budgetkonto der automatisk trækker penge fra min privatkonto, således at jeg ikke skulle spekulere på regninger. Det har fungeret rigtig godt, og faktisk meget bedre end forventet,” fortæller Katrine til MigogAalborg.

Katrine Leth Overgaard ser mange fordele som ung i at være kunde hos Nordjyske Bank – blandt et års medlemsskab af ClubAalborg

Bankskiftet er rigtig nemt

Katrine er et rigtig godt eksempel på, at det ikke behøver at være besværligt at flytte bank. Det mest besværlige er faktisk at gribe telefonen og booke et møde med en kunderådgiver.

Nicolai Deurell Lyhne, kunderådgiver hos Nordjyske Bank, gør i hvert fald hvad han kan for at kommende kunder skal føle sig trygge.

’’Et bankskifte til Nordjyske Bank er rigtig nemt. Selve processen er nem, for vi går meget op i, at det skal være så gnidningsfrit for kunderne som muligt.

Når vi holder første samtale med nye kunder, så ordnes det meste faktisk der. Der bliver bestilt nye kort, og når vi har de underskrifter, vi skal bruge, så skal kunden kun flytte sine oplysninger med videre. Så det kører faktisk med det samme.

Det er dog forskelligt, hvor kunderne er i sit liv i forhold til lån og andre ting, men som udgangspunkt så går der nok en 14 dage, før alt er kørende,” fortæller Nicolai til MigogAalborg og fortsætter:

”Man skal selvfølgelig på intet tidspunkt undvære sit dankort!”

Nicolai Lyhne er kunderådgiver i Nordjyske Bank

Gebyr fri hverdag til unge mennesker

Nordjyske Bank tilbyder to forskellige ungdomskoncepter til unge mellem 18-27 år, og det er Nicolais opgave et finde ud af, hvilket koncept der passer til den enkelte kunde ud fra deres præferencer.

”Hos Nordjyske Bank tilbyder vi to ungdomskoncepter: Den ene er den almindelige Ung og den anden er Ung+.

Ved Ung+ tilbyder vi, helt fordelagtigt, 12 måneders gratis medlemskab af ClubAalborg.

Når jeg skal vejlede unge mennesker mellem 18-27 år, så tilbyder jeg altid Ung+ pakken fordi fordelene i denne pakke er rigtig gode, og det passer tit på de mennesker, jeg snakker med i forhold til behov og ønsker.

Grundlaget i Ung og Ung+ er, at vi har lavet en gebyrfri hverdag, fordi de unge mennesker står et andet sted i livet i forhold til økonomi, set i kontekst til personer med fast arbejde og højere indkomster.

Derudover tilbyder vi gratis kort, gratis netbank og gratis valutaveksling. Vi kører også med, at den første kassekredit er gratis at oprette,” fortæller Nicolai.

Den personlige relation vægter højest

At have en personlig relation til sin bankrådgiver er måske ikke noget størstedelen af unge kan nikke genkende til, men hos Nordjyske Bank er det noget, de vægter højt.

”Vi synes at det er vigtigt, at man som kunde har en personlig rådgiver, som man altid har mulighed for at kontakte. Det er en god fordel for kunderne. Det betyder, at afstanden fra dialog til handling er kort.

Jeg har fx et direkte telefonnummer og en direkte mail, så mine kunder ikke skal forbi et call-center først.

Vi vægter den personlige relation højt. Som rådgiver kan jeg også mærke, at det er noget de unge mennesker lægger rigtig meget vægt på. Dét med at få sat ansigt på, og få forklaret og formidlet nogle til tider svære begreber om et emne, man måske ikke har sat sig synderligt meget ind i.

Vi er her for at gøre alle de ting nemmere, så det er let og forståeligt – vi er her for at gøre kunderne trygge,” forklarer Nicolai.

Katrine Leth Overgaard fortryder i hvert fald ikke springet til Nordjyske Bank.

”Det har virkelig kun været positivt at skifte bank. Det er dejligt at have en rådgiver, der står til rådighed, og som virkelig tager sig tid til at guide mig.

Jeg er rigtig glad for, at jeg skiftede, og at jeg har fået et personligt forhold til min nye bank. Jeg vil klart anbefale Nordjyske Bank til andre,” afslutter Katrine.

Tag et møde og få et års gratis medlemsskab af ClubAalborg eller ClubAalborg Studie

Lige nu kører Nordjyske Bank en kampagne i samarbejde med MigogAalborg.

Ønsker du et møde med Nordjyske Bank får du efterfølgende tilbudt et gratis medlemsskab på enten ClubAalborg eller ClubAalborg Studie.

Så tag et møde og få et års gratis medlemsskab – book mødet her