Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find studiebolig til når du skal studere til sommer

Af Annoncør

Tusindvis af unge mennesker starter på en studieplads denne sommer, samtidig med at flere unge fortsætter deres studie efter en velfortjent sommer. Dette betyder dog også at flere skal til at finde nye boliger, så de bor I rimelig afstand til deres skole. 

Det kan være svært at tage en beslutning om, hvor og på hvilken må du skal bo. Derfor har vi her lavet et overblik over nogle af de muligheder der er, når du skal finde din nye bolig.

Flyt ind i et kollegie 

Det er veloplagt at flytte på kollegie når du skal studere. Her omgiver du dig med andre studerende og bliver en del af et større fællesskab med andre unge mennesker. På kollegier har du typisk dit eget værelse med eget bad. Dette varierer dog fra kollegie til kollegie. Fælles for kollegier er at I deler fællesarealerne og laver mad i samme køkken. Du skal altså være indstillet på, at du på et kollegie i større grad skal indgå sociale relationer. Derfor skal du gøre med dig selv, hvordan du har det med at bo med en større gruppe af mennesker, du nødvendigvis ikke kender.

Bliv en del af et bofællesskab 

Der er rimelig mange ligheder mellem det at bo i et bofællesskab og et kollegie. Her skal I også dele fællesarealer, men du får stadig dit eget værelse. Du kan både starte et bofællesskab op med nogle du allerede kender, eller finde nogle der søger en via internettet. At bo i bofællesskab giver også gode muligheder for at spise sammen om aften og gennemgå skoleopgaver sammen. 

Lej dig ind hos nogle andre 

Som sagt er der mange der leder efter et sted at bo op mod studiestart. Du er altså ikke den eneste, der er boligsøgende. Dette kan du godt drage fordel af. Flere mangler nemlig nogle at leje et værelse ud til. Du kan finde flere forskellige udlejere på forskellige sociale medie grupper eller selv lave et opslag.  

Du kan også leje en lejlighed selv og selv finde nogle at udleje til. Læs mere på hjemmesiden her, hvis du selv vil på udkig efter en lejlighed.

Køb en lejlighed 

Hvis du vil have dit helt eget, kan du også finde en lejlighed du kan købe. Dette er en super god investeringsmulighed, hvis du har muligheden for det. 

Der findes altså mange forskellige muligheder at finde en bolig til din studiestart på. Du skal bare finde den løsning der passer bedst til dig.