Kviklån til Aalborgs oplevelser: Sådan finder du det rette lån til dig

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Skal du og dine venner i ’Gaden’ i weekenden? Eller skal du på weekendophold i Aalborg med kæresten?

Aalborg byder på adskillige attraktioner, som er værd at opleve, når du endelig skal til Nordjyllands hovedstad. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når både kost og logi skal medregnes.

Heldigvis findes der måder, hvorpå du kan få økonomisk råderum til at dække de fornødne omkostninger. Med et kviklån får du en hurtig kapitalindsprøjtning, så du ikke behøver at gå glip af noget.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et privatlån, hvor du kan låne alt fra få hundrede kroner og helt op til mange tusinde kroner.

Lånene udbydes af online låneinstitutter, hvilket giver den fordel, at ansøgningen også foregår på nettet. Du slipper altså for at skulle printe blanketter og formularer ud samt sende og modtage breve med posten. At pengene oftest er til rådighed på din konto indenfor ganske få minutter, er endnu en kæmpe fordel.

Renten på et kviklån kan variere, alt efter hvor god en kreditværdighed, du har, samt hvor stort et beløb, du ønsker at låne. Der er heller ikke nogen der beder dig forklare, hvad pengene skal bruges til, som hvis du f. eks. skulle låne pengene i banken.

Hvis du har brug for flere tips og mere vejledning om kviklån, så slå et smut forbi kviklaan-guide.dk.

Hvad har du brug for?

Forskellige lån passer til forskellige behov. For at være sikker på, at du finder det lån, der passer bedst til dig, skal du altid starte med at afstemme dine behov med din økonomi.

Et budget er en nødvendighed, når du skal have overblik over din økonomi. I dit budget skal du medregne alle de faktorer, der tilsammen udgør din økonomi. Husk både at have indtægter og udgifter med.

Efter du har lagt et præcist budget, har du gode forudsætninger for at vurdere, hvilket lån der passer bedst til din økonomiske situation. Begynd med at finde ud af, hvor meget du har behov for at låne, og hvor meget du vil afdrage hver måned.

Hvad er ÅOP og løbetid?

Begreber som ÅOP og løbetid gør det nemt for dig at regne ud hvor meget, lånet kommer til at koste alt i alt. ÅOP er en forkortelse for ’Årlige Omkostninger i Procent’, og det er det tal, som viser dig, hvad lånet koster, inklusiv renter og yderligere låneomkostninger.

Løbetiden har en markant indflydelse på lånets samlede pris. Oftest vil en kort løbetid være det klogeste valg i forhold til dine udgifter, men du skal selvfølgelig være klar over, at det medfører et større månedligt afdrag.

Slå koldt vand i blodet

Inden du sender låneansøgningen afsted, så tænk dig om en ekstra gang. Udbyderne af kviklån vil meget gerne have dig som kunde, og derfor er låneprocessen gjort ufattelig nem og hurtig.

Låneudbyderen laver som sagt en kreditvurdering af dig på ganske få minutter. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du står og skal bruge pengene med det samme. Men hvis du handler overilet, kan det ende med at være stor ulempe, der kan koste dyrt og have stor indflydelse på din økonomi fremadrettet.

Overvej derfor, om du virkelig har brug for et kviklån, inden du tager den endelige beslutning.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Gælder fra mandag: Motorvejs-tilkørsel spærres i over en måned

Skrevet af: Redaktionen
OBS - ARKIVFOTO
OBS - ARKIVFOTO

Vejarbejdet har været i gang længe, og det næste stykke tid bliver trafikken igen påvirket omkring den nye Egnsplanvej.

Denne gang gælder det arbejdet omkring Mariendals Mølle Motorvejen (afkørsel 28). Det er et arbejde, der kommer til at tage noget tid.

Således går det i gang mandag d. 25 februar tidlig morgen og forventes først afsluttet i starten af april.

Meddelelse udsendt af Aalborg Kommune

Aalborg Kommune følgende ud torsdag;

Spærring af tilkørsel <28> Mariendalsmølle til E45

Vi spærrer tilkørslen til E45 sydgående retning ved <28> Mariendalsmølle fra d. 25/2 kl. 04.00 til d. 4/4 kl. 23.00.

Du skal derfor holde godt øje og følge skiltningen med omkørselsrute via <29> Svenstrup.

Hvis du kommer fra Aalborg C og skal på E45, kan du alternativt benytte tilkørsel <27> Aalborg C og <26> Th. Sauers Vej.

Motorvejstilkørslen spærres, fordi tilslutningen til E45 mod syd skal ændres, som en del af vores tilslutning af Egnsplanvej til E45.

BabyBio er et hit: Se storfilm om formiddagen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ét af vores læseres mest stillede spørgsmål er:

Hvad kan jeg lave i byen, når jeg er på barsel?

At have en nyfødt baby kan nemlig godt få mange til at føle sig ekskluderede fra de oplevelser, man som ikke-forælder er vant til.

Hvad nu hvis nogen føler sig krænket over at jeg ammer? Hvad hvis baby skriger? Er der plads til en barnevogn? Vil folk omkring mig forstå?

Heldigvis findes der arrangementer, der udelukkende tilgodeser nybagte forældre med nuttet påhæng.

På babyens præmisser

I Nordisk Film Biografer har man længe haft stor succes med BabyBio, der netop er målrettet til forældre på barsel, som har lyst til en hyggelig biografoplevelse – uden at skulle undvære familiens nyeste medlem i mellemtiden.

Filmforestillingen foregår i hverdagens dagstimer, og derudover vil der være dæmpet belysning i salen, så din baby ikke pludselig risikerer at forsvinde i biografmørket.

Skulle baby blive træt i løbet af filmen, vil det være muligt at opstille barnevognen uden for salen, hvor biografpersonalet fungerer som kyndige barnepiger; sådan at mor og far stadig har mulighed for at se filmen helt til rulleteksterne løber over lærredet.

Fede præmier og masser af kvalitetstid

Naturligvis havde vi ikke tænkt os at omtale dette arrangement uden først at have testet det på egen krop.

Og selvom vi hverken fik tilbudt en sut, blev lullet i søvn eller gylpede helt så meget som det gennemsnitlige publikum under forestillingen, så var det en enormt hyggelig oplevelse – og ingen så heller ned på os, da vi blandede en pose slik fra kiosken.

Det på trods af, at klokken endnu ikke havde slået 10 en tirsdag formiddag …

Foruden dagens film, Mødregruppen, var der desuden flere konkurrenceudtrækninger i samarbejde med Børnenes Kartel, der gav et par heldige forældre præmier med hjem.

Set fra vores synspunkt, så er der altså 0 gode grunde til ikke at invitere sig selv på en tur i BabyBio – måske især en oplagt mulighed for en mødregruppe, der gerne vil have nogle hyggelige timer sammen.

BabyBio afvikles i Kennedy Arkaden hver torsdag i lige uger og i City Syd hver tirsdag i ulige uger og viser altid biografaktuelle film.

Næste arrangement foregår tirsdag d. 26. februar kl. 12.00, og blandt forestillingerne er denne gang den oscarnominerede Green Book, der blandt andre har Viggo Mortensen i hovedrollen.

Du kan købe billetter til BabyBio lige her.

Historisk lavt: Nu kan boligejere få lån til nul procent i rente

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

For første gang nogensinde har boligejere mulighed for at vælge et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på nul procent. Det skriver Berlingske.

Jyske Realkredit, der er det tidligere BRF-kredit, åbnede tirsdag for et nyt 10-årigt fastforrentet boliglån til nul procent.

Det sker blot efter 14 dage, hvor der også blevet skrevet historiske lånerekoder, da de fire store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5 procent med ti års afdragsfrihed.

“Det er helt vildt”

Det er første gang i historien ifølge boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh.

”Det er helt vildt, at vi nu har åbnet lån med nul procent i rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb.

Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere,” siger Mikkel Høegh til Berlingske.

Han uddyber, at lånet henvender sig til boligejere med friværdi til at finansiere forbedringer i boligen eller opfylde andre drømme, som eksempelvis til en ny bil.

Og ligesom Mikkel Høgh uddyber, skriver Jyske Bank også på deres hjemmeside at lånet ikke er til dem der ønsker at købe en bolig, men er perfekt som et tillægslån til eksempelvis et nyt køkken eller andre forbedringer, der giver boligen værdi på langt sigt.

Men selvom renten er på nul procent, betyder det ikke, at lånet er gratis. Der skal fortsat betales bidrag og afdrag af lånet.