ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kviklån til Aalborgs oplevelser: Sådan finder du det rette lån til dig

Af Stine Kjølby Christensen

Skal du og dine venner i ’Gaden’ i weekenden? Eller skal du på weekendophold i Aalborg med kæresten?

Aalborg byder på adskillige attraktioner, som er værd at opleve, når du endelig skal til Nordjyllands hovedstad. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når både kost og logi skal medregnes.

Heldigvis findes der måder, hvorpå du kan få økonomisk råderum til at dække de fornødne omkostninger. Med et kviklån får du en hurtig kapitalindsprøjtning, så du ikke behøver at gå glip af noget.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et privatlån, hvor du kan låne alt fra få hundrede kroner og helt op til mange tusinde kroner.

Lånene udbydes af online låneinstitutter, hvilket giver den fordel, at ansøgningen også foregår på nettet. Du slipper altså for at skulle printe blanketter og formularer ud samt sende og modtage breve med posten. At pengene oftest er til rådighed på din konto indenfor ganske få minutter, er endnu en kæmpe fordel.

Renten på et kviklån kan variere, alt efter hvor god en kreditværdighed, du har, samt hvor stort et beløb, du ønsker at låne. Der er heller ikke nogen der beder dig forklare, hvad pengene skal bruges til, som hvis du f. eks. skulle låne pengene i banken.

Hvis du har brug for flere tips og mere vejledning om kviklån, så slå et smut forbi kviklaan-guide.dk.

Hvad har du brug for?

Forskellige lån passer til forskellige behov. For at være sikker på, at du finder det lån, der passer bedst til dig, skal du altid starte med at afstemme dine behov med din økonomi.

Et budget er en nødvendighed, når du skal have overblik over din økonomi. I dit budget skal du medregne alle de faktorer, der tilsammen udgør din økonomi. Husk både at have indtægter og udgifter med.

Efter du har lagt et præcist budget, har du gode forudsætninger for at vurdere, hvilket lån der passer bedst til din økonomiske situation. Begynd med at finde ud af, hvor meget du har behov for at låne, og hvor meget du vil afdrage hver måned.

Hvad er ÅOP og løbetid?

Begreber som ÅOP og løbetid gør det nemt for dig at regne ud hvor meget, lånet kommer til at koste alt i alt. ÅOP er en forkortelse for ’Årlige Omkostninger i Procent’, og det er det tal, som viser dig, hvad lånet koster, inklusiv renter og yderligere låneomkostninger.

Løbetiden har en markant indflydelse på lånets samlede pris. Oftest vil en kort løbetid være det klogeste valg i forhold til dine udgifter, men du skal selvfølgelig være klar over, at det medfører et større månedligt afdrag.

Slå koldt vand i blodet

Inden du sender låneansøgningen afsted, så tænk dig om en ekstra gang. Udbyderne af kviklån vil meget gerne have dig som kunde, og derfor er låneprocessen gjort ufattelig nem og hurtig.

Låneudbyderen laver som sagt en kreditvurdering af dig på ganske få minutter. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du står og skal bruge pengene med det samme. Men hvis du handler overilet, kan det ende med at være stor ulempe, der kan koste dyrt og have stor indflydelse på din økonomi fremadrettet.

Overvej derfor, om du virkelig har brug for et kviklån, inden du tager den endelige beslutning.

Del artikel