Find den rette gamer stol til dit setup

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Hvis du elsker at sidde foran computeren og game med vennerne, så skal du også have en stol, der passer til dig. Efter mange timer foran skærmen kræver det en særlig gamer stol, så man fortsat kan sidde behageligt. Her kan du finde den rette gamer stol til dig, der får dig til at yde det optimale. Er du game? Så læs videre. 

For at forbedre din gaming-oplevelse er det vigtigt, du sidder i noget ordentlig. Det nytter ikke at tage et spil i sengen på den bærbare eller tage en lodden stol fra køkkenet. For at yde dit bedste skal du have en rigtig gamer stol, der tilpasser din krop således, at du fortsat sidder behageligt efter mange timer foran skærmen.  

Om du spiller Fortnite eller World of Tanks er underordnet, det vigtigste er, at du sidder godt, så du kan hjælpe dig selv eller dit hold på bedst mulig vis ude på slagmarken. Hvis du ikke udfylder din rolle til perfektion i World of Warcraft, så kommer dit hold efter dig, og I misser ud af alt det sjove. Derfor skal du give dig selv de optimale betingelser med en ny gamer stol.  

Værd at vide om gamer stole 

Det er ikke altid til at vide, hvad den bedste gamer stol er for dig, men du kan gå på opdagelse i testen og lære mere om fordele og ulemper ved de forskellige typer af stole. En god gamer stol er ergonomisk designet, så din krop belastes mindst muligt, når du bruger mange af dine timer i den. Desuden skal de kunne holde til et lille raserianfald eller to, når spillet ikke går din vej.  

Når du leder efter en gamer stol, skal du først og fremmest spørge efter vægt og størrelse. En stol, der er for stor eller lille, vil slet ikke være god for dig at sidde i. Den skal være lige tilpas. Særlige områder i kroppen du skal være opmærksom på, er ryg, nakke og lænd, der er under pres, når man sidder ned i mange timer ad gangen. 

Det anbefales i øvrigt, at man tager en 5 minutters pause for hver time, man spiller. Det gælder uanset om, man gamer eller sidder på et kontor dagen lang. Det handler udelukkende om, at kroppen ikke er bygget til at sidde ned så længe ad gangen, men har brug for bevægelse, så den ikke bliver overbelastet. Det kan en gamer stol hjælpe på, men det er ikke en løsning. Men jo sundere du er foran skærmen, jo bedre præsterer du også i spillet, så det er altid værd at tænke over. 

Forskel i design og pris 

Jo flottere og mere stilet en gamer stol er, jo dyrere er den også. Så hvis du vil fuldende dit setup med en smart, ergonomisk gamer stol, så skal du have lidt flere penge op af lommen, end hvis du vil have en helt almindelig gamer stol fra et super- eller byggemarked.  

Selvom der umiddelbart er penge at spare på en billig gamer stol, så kan det i sidste ende blive dyrere, fordi den bare ikke holder lige så længe og lige så godt. Jo flere penge du bruger på en gamer stol, jo bedre holder den også. De er gjort af et stærkt materiale, der kan holde til, at du vrider dig rundt i glæde eller raseri afhængig af, hvordan spillet går. 

Med den rette gamer stol giver du altså dig selv den bedste gaming oplevelse, du kan få. Du yder bedst, når du har det godt, så find din gamer stol i dag.